Počet zobrazení stránky

pondělí 13. října 2014

M.A.C. Monday: Nail Lacquer - Midnight Storm

Dobré ráno! :)

...a zase je tu to pondělí. Já věděla, proč na tenhle depresivní den naplánovat články o kosmetice  M.A.C.! I když dneska to bude o poznání méně jásavé, než jakýkoli předchozí M.A.C. článek. Ale nemůže být všecko jenom super, žejo.

Lak na nehty Nail Laquer, M.A.C.
Midnight Storm
(Součást limitované edice A Novel Romance)

Cena

£11

Obsah

10ml

Balení

Jednoduchá elegantní lahvička, přesně jak je v M.A.C. zvykem. Má pogumované černé víčko a směrem dolů se mírně zužuje.







Štěteček

Štěteček je z kategorie těch širších, ale štětiny jsou poměrně tuhé, drží svůj tvar a ke konci se nerozšiřují jako například štětečky Gabriela Salvete.


Odstín

Tady narážím na první "zádrhel". V lahvičce je odstín naprosto božský, tmavě růžovo-vínovo-fialový s jemným růžovo-modrým shimmerem. Nádhera! Ale na nehtech... Schne do krémového, skoro až polomatného finiše a to, co vidíte v lahvičce, na nehty prostě nepřenesete. Snažila jsem se fotit z různých úhlů, pod různým světlem, ale jak vidíte i z fotek, ten shimmer je prostě pryč a nehty nevypadají ani z poloviny tak krásně. Všechny fotky jsou bez top coatu, čistě jen lak samotný ve dvou vrstvách. Myslela jsem si, že až nadlak tu krásu vytáhne, ale chyba lávky. Zkusila jsem to, povrch byl lesklý, ale shimmer se vytratil do neznáma.



 Tohle je asi nejvěrnější fotka toho, jak vypadá odstín na nehtu:



Pro srovnání přikládám i fotku z jiného blogu - tak nějak jsem si to představovala, ale jak to ta slečna dokázala takhle nalakovat je mi záhadou.


Lakování

Hrůza! Lak je sice tekutý tak akorát, ale schne tak hrozně rychle, že než ho vůbec přenesu na nehet, je na štětečku už napůl suchý. První vrstva je tedy flekatá až hanba a druhou to rozhodně chce. Ta to naštěstí trochu srovná a lak vypadá k světu.

Výdrž

Ta se mi hodnotí těžko... mně obecně laky drží málo a hodnotit výdrž laku s top coatem a base coatem - to podle mě nemá smysl. Tam se ty vlastnosti laku samotného trochu ztrácí a je to spíš o tom, jak dobrý máte BC a TC. Mně tedy vydržel lak poprvé den a půl v pohodě, podruhé cca jeden den a potřetí jsem lakovala odpoledne a druhý den ráno už jsem měla oprejskané tři nehty. A to je i na mě málo :-/ (ještě dodám, že jsem se nekouplala, takže vanou to nebude a nádobí jsem se taky ani nedotkla).


Lak mě ve finále dost zklamal a díky němu po dalších odstínech netoužím. Budu se držet jiných M.A.C výrobků, jako jsou například oční stíny, protože ty umí M.A.C. - narozdíl od laků na nehty - na jedničku.

Máte zkušenosti s laky na nehty M.A.C.? Jakou?

Mějte príma den!

x

P.S. Omluvte prosím mé ne příliš fotogenické nehty...

5 komentářů:

  1. to je teda velkej rozdíl mezi fotkama! :O škoda, barvička v kelímku vypadá překrásně, naživo mě příliš neoslnila, i když nejsem zrovna lakovací typ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem velmi lakovací... a přesto mě na nehtech neoslnil :(

      Vymazat
  2. Chm, to je teda bida, za ty penize...

    OdpovědětVymazat
  3. To je taková škoda! Ten odstín je totiž krásný (a moc se mi líbí i bez shimmeru), ale ta výdrž, to tedy ani omylem, za ty prachy už vůbec ne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ho kupovala právě proto, že to není prvoplánová vínovka a má "něco navíc", ale ve finále jsem z něj fakt hodně rozpačitá. Uvažuju, že ho použiju jako podklad pod efektové nadlaky...

      Vymazat