Počet zobrazení stránky

čtvrtek 9. října 2014

Jak si žiju: O slaném másle, fotbalu a dětech...

Ahoj, ahoj!

Spousta z vás určitě zaznamenala nový "projekt", který rozjela Rachel Roo a do kterého jsem se rozhodla zapojit. Kdo sledujete zahraniční youtuberky, asi víte, že spousta z nich nemá jen jeden kanál - obvykle mají minimálně dva. Jeden jako součást svého blogu, na druhém pak točí videa ze svého běžného života, přesně takové to "Jak si žiju..." A mně přijde, že někdy je fajn nakouknout do soukromí lidí, které "známe" a dozvědět se o nich víc, a proto vám tady přepíšu jeden list z mého deníčku - středy 8. října 2014. (Na ilustračních fotografiích naše profi modelína Peanut - vím minimálně o jedné z vás, koho její fotky potěší :))

6:20 Budím se poprvé. Muž totiž vstává do práce a to se obvykle neobejde bez... no, beze mě. Aneb "Kde mám košili? Můžu na chvíli rozsvítit? Nemůžu najít klíče... Neviděla jsi mojí nabíječku na mobil?" ...a bez Peanutina zběsilého skákání po celé posteli. Že tam pod peřinou leží člověk a že ten člověk chce ještě chvíli spát je jí jedno.

6:35 Muž odchází, Peanut se zavrtá zpátky pod peřinu a jde se zase spát.

7:44 Budím se podruhé a zamačkávám budík na telefonu

...o 9 minut později zvoní budík znovu.

...a o dalších 9 minut později znovu. Ne, ještě nevstávám. Je čas na ranní muchlánky s mrnětem. Malá to dobře ví a je extra roztomilá a mazlivá. Nedivočí, tulí se a sem tam mi olízne nos.


8:30 Vstávám! Po sprše a ranních kosmetických procedůrách je čas na snídani. Mám hrozný hlad. Těším se, že dneska budu hřešit a dám si toasty s máslem a džemem a k tomu - jako obvykle - čaj s mlíkem. ...znáte to, když si vysníte jídlo a to se pak nekoná? Mě to dokáže spolehlivě naštvat! Chleba je, džem je, máslo... máme jen solený! Uááá! Jestli je něco, co na Anglii nenávidím (a moc toho není!), pak je to slaný máslo. Kdo to kdy viděl? Proč proboha, proč? Miluju toasty s máslem a džemem... ale toast se SLANÝM máslem a džemem je naprosto nelogickej a ...ble! Já vím, že ble se na jídlo neříká, kdyby bylo nejhůř, sním to, ale prostě si nepochutnám. Hlavně že u nás doma všichni tvrdí, jak MOJE máslo (čti jako normální, nesolený) nikdo nejí. Dobře, píšu muži, ať koupí nesolený máslo a dávám si toast s džemem. Bez másla! A jsem mrzutá.

9:50 Líbám psíka, beru kabelku a odcházím do práce.

9:51 Přicházím do práce.

Až do půl čtvrté jsem se nezastavila. Naštěstí dělám středy s príma kolegou. Je to profík, je s ním legrace a dá se uplatit kafem a sladkým. Dnešní coffee break jsme strávili diskusí o tom, proč se míči, se kterým se hraje "football", říká "football" a ne "football ball" - jako třeba "tennis ball".

15:30 Přicházím z práce - o hodinu později, než obvykle, utahaná jako kotě... doma nikdo - až na dva cizí chlapíky, co mi sedí v obýváku. "Já sem ňákej Craig a tohle je Rob... my jsme ti klucí, co vám tu instalujou alarm." Á jasně, už jsem doma... V létě se nám vloupali do garáže a od té doby bylo v plánu zaalarmovat celý dům i s garáží, ale že měli přijít dneska, to jsem úplně vypustila. Další dvě hodiny se pak u nás ozývá pípání a řve alarm.

16:10 Přijíždí muž a přiváží mrně. Dneska máme babysitting - jako každou středu :) Já teda malýho zajímám asi dvě minuty, než přiběhne "Meanut", které tak říká nově... ještě nedavno to byla "Neanut". Třeba se k té Peanut někdy dopracujeme :) Chvilku strávíme tréninkem na nočník (vzrušující!), chvíli večeří,  chvíli hrou s vláčkem a většinu času hrou na kytaru - bude z něj hudebník a bude hrát v kapele jako tatínek, to je jasná věc! Když jede malej domů, já zapaluju v krbu a lehám na gauč... Dneska se mi té energie vážně nedostává.


19:20 Ani vařit se mi nechtělo, tak se ochotně nabídl můj milý. Udělal príma houbové rizoto a jako dezert palačinky s javorovým sirupem. Po zbytek večera pak sedíme v obýváku, koukáme na náš oblíbený seriál Doc Martin a kolem půl desáté leháme do postele a mazlíme Peanut. Myslíte, že by jí to jako jeptišce slušelo?


Tak to byl jeden den z mého vzrušujícího života! Co vy na to, mám zas někdy napsat nebo se mám pěkně držet kosmetiky a nevymejšlet hlouposti?

Mějte se príma!

x

10 komentářů:

  1. Jeeej ... novy clanok ..... jeeej ..... fotky Peanut, Meanut a Neanut :)
    Ta prva fotka je neuveritelne rozkosna. Ked budem mat zlu naladu, tak sa pozriem na tuto fotku a urcite mi hned bude lepsie :)
    Takyto typ clanku sa mi velmi paci. Snad sa bude objavovat casto.
    A zaujalo ma, ze byvas iba minutu od prace. To mas super.
    Mne slane maslo chutilo. Ale chapem, ze dokaze poriadne nastvat, ked mas na nieco chut a doma sa to nenachadza :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně - na té první fotce je Peanut, na té druhé Meanut a na té třetí Neanut!
      No, já ve skutečnosti bydlím asi tak 20 vteřin od práce - možná 30, když se loudám - ale na vteřiny jsem ve svém harmonogramu nehrála :)

      Vymazat
  2. já tedy myslím, že slané máslo je zlo! dobře se salámem to ještě dám, ale s marmeládou? nebo jen tak na rohlíku? zlo největší.

    OdpovědětVymazat
  3. Ťuťu! :-* Už Ti po ránu nečistí všechny tělesné otvory (teda ty na hlavě), nebo to sis nechala pro sebe? :D
    A přesně - máma je taky nejmazlivější a nejtulivější poránu v posteli. :) Večer už ne, to zalehne a nechte mě spát...
    Když ráno zjistím, že není doma to, co jsem si vysnila k snídani (hele, nemá to nějakej společnej slovní základ - snít a snídaně?? :D), dokáže mi to zkazit náladu na celý... minimálně ráno!
    No a slaný máslo, to je prostě bez komentáře. Jak já Ti rozumím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, po ránu ne... po ránu se mazlí. Snahy o čištění má ale po celej zbytek dne :) A večer je pak akční jako blázen.
      Já si říkala, že Ty budeš moje máslotrauma chápat :)

      Vymazat
  4. 5 a půl hodiny pracovní doba, práce přímo u nosu, probouzení polibkem a muž - kuchtík, no doufám, Romanko, že se aspoň stydíš! :-P :-D
    Zní to jako pohádka, takže klidně častěji, ale na kosmetiku se už taky těšim!
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nó... přiznám se, že nestydím. Ale vážím si toho :) A s tou pracovní dobou - to je jen středa... jiný dny dělám naopak devět hodin, pěkně 4,5 hodiny, pak 2 hodiny pauza a pak další 4,5 hodiny a to už taková výhra není.
      Kosmetika bude snad zítra... a v pondělí... ale sjíždím teď vlogy na youtube a docela mě to baví, tak možná časem zas něco sesmolím. Děkuju :)
      x

      Vymazat
  5. Ale panečku, musela jsem se na Peanut přijít podívat ještě na velkým monitoru, mobil mě neuspokojil :D A ta poslední fotka je tak ňuňu!!

    OdpovědětVymazat