Počet zobrazení stránky

sobota 15. března 2014

Recenze: Clinque - All About Eyes

Krásné sobotní odpoledne,

tuhle recenzi jsem slíbila už asi před půl rokem a k nafocení fotek jsem se dokopala teprve když mi zbýval už jen ždibíček do konce. Na druhou stranu ale můžu říct, že jsem ho otestovala důkladně, dopotřebovala (!) a to už o něčem svědčí...

All About Eyes Eye Cream
Clinique
15ml, £23
Koupeno v Clinique, John Lewis


BALENÍ:

Krásné! Miluju kosmetiku balenou ve skle - nejen proto, že to krásně vypadá, ale i z toho důvodu, že to... působí tak nějak líp, produkt samotný nenaleptává plastové balení a to pak naopak nepouští nežádoucí látky zpět do krému/vodičky/gelu.
Sklo je tlusté a bytelné, je kryté malým plastovým "podvíčkem" a na něm je ještě šroubovací kovové víčko. Nápisy na obale se mi neošoupaly ani maličko, ale to je pravděpodobně tím, že jsem krémík měla celou dobu ještě v originální papírové krabičce.







KONZISTENCE:

Cosi na pomezí gelu a krému. Je lehoučký a bleskově se vstřebává. Příjemně chladí i pokud není právě vyndaný z ledničky.



POUŽITÍ:

2x denně jemně vklepejte malé množství pod oko a na oční víčko, ideálně cca 5mm od okraje oka. Nedávno mi ale paní od Trilogy říkala, že pokožka pod okem je jako savý papír. Stačí aplikovat krém nad horní okraj tváře, poměrně daleko od oka (nebo alespoň mnohem dál, než je většina z nás zvyklá) a kůže kolem oka si z něj sama vezme, co potřebuje. Co myslíte, je to tak?

ÚČINKY:

Konečně se dostávám k něčemu zásadnímu. Údajne by měl krém redukovat kruhy pod očima a otoky. Ale dělá to fakt něco? Upřímně - dlouho mi přišlo, že ne. Kruhy pod očima mám pořád stejné, kůže není o nic vypnutější - ale to ani neslibuje, takže mu to nemám za zlé. Ale používala jsem ho dál, říkala jsem si, že používat oční krém je určitě lepší, než ho nepoužívat... a asi po půl roce mi došlo, že si nepamatuju, kdy jsem naposledy měla po ránu opuchlé oči tak, že jsem škvírkou mezi nimi sotva koukala.  Dřív jsem na tohle trpěla hodně a pamatuju si ségry soucitný pohled, když mě tak viděla. Fuj, hrůza, děs. A to bylo pryč! Navíc když ho ségra u mě ozkoušela, okomentovala jeho účinek uznalým "Hmm... jo!"

SLOŽENÍ:

Podívejte se sami:


Jasný, moruše, heřmánek, zelený čaj, olivy, mléko... krása! Ale taky spousta silikonů, syntetické konzervanty, minerální oleje, polyethylenglykol, parafenylendiamin, zkrátka spoustu věcí, kterým by se měl člověk v kosmetice radši vyhýbat.

PLUSY A MÍNUSY:

+ funguje - dlouhodobě zbavuje otoků
+ není parfémovaný
+ rychlé vstřebávání

- složení (!)
- vysoká cena

ZÁVĚREM:

Krémík je fajn, uživatelsky příjemný, vážně něco dělá, ale... mínusy v mém případě ty plusy dost válcují. Věřím, že se dá sehnat něco, co funguje, a zároveň neubližuje.

Jaké oční krémy používáte vy?  A jak daleko od oka je nanášíte? :)

Přeji príma víkend!

x

13 komentářů:

  1. Nanáším někdy omylem i do oka. :D
    Jinak proč ne, ale u mně taky převažují tvé mínusy, nezkoušela jsem ho a asi ani nechci... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikovná holka! Do oka jsem ho ještě nenanesla a ani to nemám v plánu :)

      Vymazat
  2. Já teď mám teprve svůj druhý oční krém - vím, jsem ostuda. :-D Vybrala jsem si hydratační od Nonique a jsem s ním navýsost spokojená, dokonce ani nebyl nijak extra drahej. :-) Nanáším celkem blízko oka, ale do oka zatím ještě ne. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilko, já třetí. A jeden malej vzorek od REN :) o Nonique jsem už slyšela hodně, ale nic jsem nezkoušela. Jak skutečně přírodní to je?

      Vymazat
  3. Bleh to složení teda! :o) já pod oči mazala Ilcsi, došlo.. mažu šípkový olej a dnes jsem obdržela Ilcsi olej brčálník, takže šípkový asi půjde k šípku.. :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se hlásím k sekci Ilcsi, mám ten s řeckým senem a jsem navýsost spokojená! Olej brčálník? Ten ode mě? :D (Prej to bylo pro nějakou eMinu kámošku, tak to jsi možná byla Ty?) To jsem ani nevěděla, že zásobuju tu "slavnou" Enku! :-P

      Vymazat
    2. Je to fuj, slavná Enko. Jsem si říkala, jak si pořídím nějakej zázrak...
      Já vím, že se eM dneska viděla s Enkou, jely do Ovy, všecko vím! Příště jedu s nima! :)
      Jináč já teď frčím na tom s řeckým senem, který mám překvapivě od ségry! A zatím teda "Hmm... Jo!" :)

      Vymazat
    3. Hele nechte toho s tou "slavnou" vy dvě! :o)))))
      A ano Luci, olej brčálník od tebe už bydlí u mě. Díííík!! :o)

      Vymazat
  4. Mám ho ráda.
    Moc nechápu, proč by se člověk měl vyhýbat minerálním olejům, syntetickým konzervantům a silikonům (zejm, kolem očí, proč?!)... ? A ano, umím používat google a právě proto ;) se na to ptám, nebo známý mýtus o MO byl úspěšně vyvrácen, syntetické konzervanty by měly škodit jak? A ano, silikony někomu ucpávají póry, ale na víčku? A kolem očí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pine,
      úplně jednoduše a ve zkratce - silikony sice pomáhají lesklým vlasům a heboučké pokožce, ale právě tím, že ucpávají póry, neznamená to nutně, že se ten pór zanítí a vytvoří se pupínek. U někoho prostě "jen" pokožka nemůže dýchat a tvoří se díky tomu vyrážky a alergie. Údajně se taky hromadí v játrech a lymfatických uzlinách a jsou biologicky nerozložitelné.To, co si dáš kolem oka totiž bohužel neznamená, že to zůstane jen tam. Kůže kolem oka je tak tenoučká, že se přes ní snadno dostanou látky do krve a putují pak po celém těle.
      Minerální oleje - opět, zamezují pokožce v dýchání a přirozené látkové přeměně... ale pokud tohle někdo vyvrátil, sem s tím a ráda si poopravím znalosti :)
      Na druhou stranu já nejsem zrovna ta, co může kázat (viz moje čistě nepřírodní dekorativka) případně ta, co soudí druhé za to, co používají. Jen je fajn, pokud lidi ví, co na sebe dávají a pak se rozhodnou podle sebe, jestli to chtějí nebo ne... Snažím se jít alespoň v té péči trochu "do zelena", když už ta dekorativní část tak pokulhává.
      R.

      Vymazat
    2. Ahoj, děkuji za odpověď. Ale takové to "údajně" mám fakt nejradši.. To Ti můžu říct, že údajně škodí pití vody (a to si piš, že minimálně jedním výzkumem Ti to podložím..). Že pokožka nemůže dýchat pod silikony z kosmetiky je nesmysl, to není možné. To je jako bys Ty nemohla dýchat přes pletenou čepici třeba. Můžeš a v některých případech je to prostě lepší než zmrznout.
      O těch MO Ti to sem hodím, teď němám tolik času gůglit. Nicméně (Mineral oil myths, najdeš to i na těch nejrenomovanjších stárnkách, včetě WHO, apod.) :).

      Jasně, to je samozřejmě Tvoje věc, ale mně to přijde strašně absurdní, na jedné straně přílišný strach z něčeho, co není tak úplně jisté a argumenty jež k té nejistotě vedou většinou říkají, že kdybychom (teď malinko zapřeháním) na sebe namazaly a snědly tisíc krémů se silikony denně po dobu 50 let, tak nám to možná něco udělá... A pak někdo jde a koupí si třeba 4 laky na nehty :). Prostě strašně mi to nesedí, nebo i když sníš jeden párek, tak je to asi tak 100x horší než tohle. Nevím, chybí mi buňky k tomu pochopit... :)

      Vymazat
    3. V jednom s Tebou naprosto souhlasím - v současné době už bylo potvrzeno i vyvráceno prakticky všechno. Tudíž je pak jen na každém, aby si vybral, čemu bude věřit a čemu ne a podle toho se zařídil :)

      Vymazat