Počet zobrazení stránky

sobota 29. března 2014

balance Me - Čistící a vyhlazující pleťový balzám

...tak nějak by asi zněl překlad názvu, kdyby se prodával v ČR. Pro mě je to prostě odličovač s divnou texturou, zrníčky a podle oficiálního popisu rozhodně to nejsložitější, co se použití týče, co jsem kdy vlastnila. 

Cleanse and smooth face balm, balance Me
125ml, £20
pro normální až suchou/citlivou pleť

K dostání v britských e-shopech (naturisimo.co.uk, lookfantastic.com...) i kamenných obchodech (John Lewis, Debenhams) a supermarketech (Waitrose).

Myslím, že na úvod, ještě než se vrhnu na samotný balzám, bych mohla říct něco i o značce balance Me. Není v její historii nic extra světaborného, ale což... letos je tomu osm let, kdy se britské sestry Rebecca a Clare rozhodly přestat vyrábět kosmetiku doma v kuchyni a rozjet seriózní byznys. ...následuje spousta řečí o tom, jak je důležité spojení přírody a high tech technologií, ale přijde mi, že v jejich programu není nic co by člověka nějak zásadně oslovilo. (Člověk=já) Ačkoli jejich ocenění jsou celkem působivý, mrknout se můžete tady.


Nicméně mě tahle značka nebere, nejsem si na 100% jistá, co si o ní myslet a jak moc tu přírodní pohádku žrát, ale na druhou stranu - nic zásadního proti ní nemám. A možná jsem jen nespravedlivá a podezíravá. Ale když to můžete koupit v supermarketu...?


No a teď už k tomu zázraku...

Dostal se ke mě ve 40ml balení z Naturisima jakožto dárek k objednávce nad £35 aneb když už objednávám dary pro sestru, aspoň si vyčíhám, aby z toho káplo něco i pro mě, že? ;)

Vydržel mi celkem dlouho, tipla bych že dva měsíce určitě, takže plným balením bych byla zásobena na víc jak půl roku. Ofiko je pro normální až suchou a citlivou pleť, já mám smíšenou a problematickou. Dělají se mi pupínky, hodně, a zároveň mám na pleti úplně suchá místa, ale balzám byl pro mě úplně ideální. Naopak si nedovedu představit, jak by nějaká fakt extra citlivá pleť reagovala na peelingová zrníčka v něm obsažená... ale to už trochu předbíhám.



Jaké byly moje první pocity?

Probůh co je tohle za krám? Co s tím mám dělat? Jak se to používá? Vůbec to nefunguje!!! Chci to okamžitě vyhodit z okna, teď hned. Dobře, dám tomu ještě šanci. Nééé! Je to příšerný, zbavte mě toho někdo, prosím!!!


Zkoušela jsem to dát na tamponek a šudlat s tím kůži, pak jsem zkoušela šudlat bez tamponku a umýt vodou. Bez tamponku a setřít tamponkem. Rozšudlat po obličeji bez tamponku, pak pošudlat vodou a setřít tamponkem, protože tak nějak to píšou na obalu... no nic, prostě! Hrůza, absolutně to nefungovalo.
Pak mi Hanka (která si myslím, že je Hanka, ale ruku do ohně bych za to nedala) poradila stírat mokrým teplým tamponkem... teď si říkám, jak je možný, že jsem byla tak blbá a nenapadlo mě to. No, ale nenapadlo, fakt že ne. A víte co? To byl ten fígl! Takhle to fungovalo a já se totálně zabouchla, protože nic lepšího jsem na ksichtíku ještě neměla.

Docela hezky nekonfliktně to voní. Má to úplně divnou texturu, nejdřív z tubičky vyšplíchne trocha oleje, potom vyleze kus světle oranžovo žlutý hadičky, jak můžete vidět tady na obrázku:


Po rozetření je to ultra mastný a má to v sobě zrníčka, jejichž část se rozpustí (másla?) a část ne (ovesný vločky!). Já si dám vždycky drobítek na prst, pomatlám po oku až vypadám jako prima panda, namočím vatový tamponek v TEPLÉ vodě (studená zdaleka nefunguje tak dobře a ani to neni moc příjemný) a jedním tahem setřu. Podobně postupuju i na pleti, jen se samozřejmě nekoná ta panda.


Výsledek? 

Pleť je skvěle odlíčená, ale zároveň vyživená, heboučká a jemňoučká. Škoda, že tady já nejsem schopná skončit a mám potřebu ještě doodlíčit ty zbytky odličovadla, protože upřímně - spolu s nimi na pleti vždycky zůstanou i mikroskopické zbytky svinstva z líčidel a mě se ten pocit trochu příčí. Komu ne, skončí odstraněním balzámu a ten pocit je tak krásnej, že tipuju, že by se půlka lidí mohla i vykašlat na krém, protože pleť už je na dotek tak božsky vyživená, že krému zkrátka netřeba.

Složení:

Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, Colloidal oatmeal, Cera alba (unrefined beeswax), Mangifera indica (mango) seed butter, Butyrospermum parkii (shea) butter***, Theobroma cacao (cocoa) butter, Polyglyceryl-4 caprate, Oleic/Linoleic/Linolenic polyglycerides, Hydroxystearic/Linolenic/Oleic polyglycerides, Rubus chamaemorus (cloudberry) seed extract, Cocos nucifera (virgin coconut) oil***, Aleurites moluccana (kukui) oil, Rosa canina (rosehip) fruit oil, Camellia oleifera (camellia) oil, Citrus reticulata (mandarin red)*, Litsea cubeba (litsea may chang)*, Citrus aurantium amara (petitgrain)*, Anthemis nobilis (Roman chamomile)*, Cananga odorata (ylang ylang)*, Coriandrum sativum (coriander)*, Tocopherol (vitamin E), Rosmarinus officinalis (rosemary) extract, Limonene**, Linalool**, Citral *natural pure essential oil **naturally occurring in essential oils ***certified organic ingredient


Aby to ale nebylo tak perfektní, dokonalý a ideální, mám tu i pár mínusů.


  • Zrníčka!!! Kdo to kdy viděl, aby v odličovači byla zrníčka?! To si pak člověk nemá šanci vybrat, jestli bude peelingovat nebo odličovat. Musí dělat obojí. Každý den. Co na to pleť? Přestože jsou zrníčka úplně jemňoulinká, pořád tam jsou... obrušují pleť víc, než je zdrávo, ta je citlivější a rychleji stárne. Čistě teoreticky. Nebo ne?!
  • Balení! Tuba je hygienická, ano. Taky vypadá dost levně a ošklivě, i když někdo by mohl říct "ekonomicky", ale to teď nechme stranou. Tuba je taky nepraktická až hrůza. Buď musíte vymáčknout hadičku na celý obličej najednou, abyste na ni pak už nemuseli sahat (ale kde ji skladovat?!) nebo si tubu zapatláte od směsi balzámu a líčidel, ta je pak mastná, klouže vám z rukou a obzvlášť pokud už dolujete poslední zbytky produktu, je to o nervy. 
  • Cena není nejmenší.

Za mě, když už jsem se s tím naučila pracovat, je balzám super a nic tak účinného a zároveň příjemného jsem na pleti ještě neměla. Pokud by byl bez zrníček a třeba v pumpičkovém balení, byl by to odličovač mých snů a nevzdala bych se ho do konce života. Takhle jsem se po vypotřebování (a neúspěšném pokusu naklonit si Purity od Philosophy) vrátila k Ultrablandu. Nicméně koupi balance Me zvažuju aspoň na střídačku a to je co říct :)

Máte nějaký tip na prímový odličovač? Nad dvoufázovými už jsem dávno zlomila hůl, micelárky mě neberou... Co používáte vy?

Přeju príma zbytek víkendu!

x

4 komentáře:

  1. Já se teď odličuju lemon tea tree od Saloosu. :-) A do budoucna bych moc ráda vyzkoušela ten Ultrabland od Lush. Tohle mě úplně nepřesvědčilo, od peelingu už jsem upustila, dopřávám si ho fakt výjimečně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až půjdeš kolem Lushe, řekni si o vzoreček Ultrablandu :) Já se k němu vracím opakovaně, když nevím co by... Je prima, jemňoučký, ale ten balance Me mi přijde, že odlíčí ještě o půl chlupu líp.

      Vymazat
  2. jono... to jsem byla já.

    v tom mém skoro žádné vločkové částečky nebyly... jsem si myslela. pak jsem to dojela na konec a všechny byly schované tam. což tedy nechápu, že se nevymáčkly dřív... asi jakože v tom oleji plavaly, takže na ně přišla řada až pozdě? no každopádně moje tři poslední použití byly hodně peelingový, že jsem se to až i na ty oči bála dát.

    jinak ta tuba se mi špatně mačkala to jo, ale jinak jsem s ní problém neměla. prostě vytlačit do dlaně, nanést na obličej jednou rukou a pak teprve stírat. strašně mám ráda ten okamžik, kdy matlám makeup po obličeji, pak ze sebe udělám pandu... a pak to během dvou sekund všechno setřu.

    jo a ultrabland odličuje jinak? jsem si myslela, že to je to samý, že musíš na to jít s něčím mokrým a nejlépe teplým. jsem ho tedy nikdy nezkoušela, ale tenkrát ten baby face (nebo jak se to jmenovalo) fungoval jenom s teplým namočeným tamponkem.

    týjo a se tady zase vykecávám, přitom ještě chci říct, že i já jsem mini balení dostala v té akci jako dárek k nákupu a že i já jsem ho před dvěma týdny spotřebovala. ha. náhoda?

    OdpovědětVymazat
  3. Čistím na střídačku čistícím krémem Dr. Hauschka a Neutrogena grepové cosi, jsem líná doběhnout do koupelny a mrknout se na přesný název. Pokud bys po tom hodně toužila nebo některá čtenářka, tak pak zvednu p.... Oči jedu micelárkou. Pleť obličeje dočišťuju Alpha Clear Mandelic Acid od SR Skincare a to je teda echt čistidlo, bohužel nic pro citlivé pusinky a po prvních dvou týdnech taky můžu použít jen ob den nebo na nejtragičtěší místa. Ono je to dost exfoliační a to bez jakýchkoliv brusných částeček. Přesto, že mám pocit u při předešlých krocích, že mám pleť čistou Alpha Clear toho ještě vytáhne dost.
    S balance me jsem ještě nic neměla:)

    OdpovědětVymazat