Počet zobrazení stránky

úterý 6. srpna 2013

Tag: Antiwishlist

Ahoj, ahoj,

Vsadím se, že už jste viděli antiwishlisty všude možně a tak doufám, že vás to ještě neomrzelo. Mě to teda dost baví a přijde mi to jako fajn nápad :)

Je fakt, že spousta věcí se opakuje, ale přesto doufám, že i u mě najdete něco nového :)

Co tedy vůbec ale vůbec neláká mě? Hned na začátku se vytasím s něčím, díky čemu mě polovina z vás zatratí - ta druhá doufám vydrží až do druhé položky na seznamu. 

1. Clinique Chubby Stick

90% lidí tenhle produkt miluje, já ho nechápu a asi nikdy nepochopím. Pravděpodobně proto, že jsem ho nikdy nezkusila a tudíž jsem neměla možnost odhalit, jaký je to zázrak a že bez něj taky nemůžu žít. Pro mě je to kůl (jako kůl v plotě třeba, ne kůl jako cool), balení (ať už Clinique nebo jakákoli jeho napodobenina) je nudné a navíc je to multifunkční produkt, takže jsem proti němu už předem zaujatá a nevěřím mu. Podle mě pokud nějaký kosmetický výrobek dělá víc věcí najednou nebo se hodí na víc různých věcí, dělá všechno jen napůl a na nic nefunguje tak dobře, jako plnohodnotný produkt určený na tu či onu konkrétní část těla. Ukázkovým příkladem je třeba šampon a kondicionér 2v1. Nebo Chubby Stick. Nebo ne?


2. Limitované edice dekorativky

Kosmetiku mám ráda, dekorativku dokonce víc, než pečující, ale limitky high end značek mi nic moc neříkají. Ráda se na ně mrknu na obrázcích u Mily de Illusoire, sem tam se na něco podívám osobně, když zabloudím do obchodů, řeknu si "hm, pěkný" a jdu dál. Žádná neovladatelná touha, žádné nutkání okamžitě hledat kreditku, nic. Já navíc nejsem ani sběratel a nekupuju si věci proto, abych pak mohla chodit a říkat "Koukej, co mám!!", takže v tom bude asi ten zakopanej pes. Například ten megaobří aztécký bronzer z letní limitky od Clarins je fakt krásnej, ale já dávám přednost funkčním produktům, které fakt využiju. 


3. Neony

Nezáleží, jestli na očích, rtech, nehtech, oblečení nebo doplňcích. Nic to se mnou nedělá. A je mi úplně fuk, že jsou teď ultramoderní. Navíc jsem ještě nepotkala jediného člověka, kterému by něco takového slušelo. Amen. 


4. Značky Nivea, Garnier, Palmolive, Dove, Elséve/Elvive, L'Oréal, Mixa.... a jim podobné

V drogerii mě tyhle značky s pochybnou filosofií nechávají naprosto chladnou, podle mě mají předražené nefunkční výrobky, všechny na jedno kopyto o kvalitě "smeteme ze stolu bordel, co tam zbyl, nacpeme do krabičky a nalepíme na ní etiketu Luxusní anti-age krém".


5. Pleťová a tělová péče Oriflame, Avon a jim podobné

Platí defakto totéž, co v předchozím bodě, plus spousta lží v podobě "Oriflame - čistě přírodní švédská kosmetika". Viděli někdy ve Švédsku přírodu? A viděli jste vy někdy složení některého produktu od Oriflame? Věřte, že tyhle "čistě přírodní zázraky" neviděly přírodu ani z rychlíku.

6. MUA, elf, 2true

Levné... ráda bych pokračovala ve výčtu plusů, ale tím to vlastně končí. Nic jiného mě k tomu nenapadá. Na druhou stranu nechci házet úplně všechny produkty od těhle značek do jednoho pytle. Určitě se najdou produkty, které jsou fajn - za mě třeba Brow Kit od MUA, ale abych cíleně šla a něco si od těhle značek koupila, to ne-e. Prostě mě nechávají chladnou.


No a protože i ostatní blogerky sem zařazovaly i nekosmetické záležitosti, taky jednu na závěr přidám.

Nikdy v životě jsem neviděla Armagedon a vůbec mě to neláká :D

A co neláká vás? To mě vážně zajímá :) Blogerky, hoďte mi odkazy na vaše tagy do komentářů, neblogerky se pod článek klidně rozepište.

Mějte se prima!

x

18 komentářů:

  1. Tak trochu pochybuju, že by si ty, co mají v oblibě limitky, tyhle věci kupovaly na chlubení nebo že by tyhle věci nebyly funkční. Proč ta zbytečná zaujatost? :-O A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, promiň, asi to vyznělo trochu jinak, než mělo, i když nemám pocit, že by to znělo zaujatě. Mluvím spíš o pořizování si alespoň jednoho kousku z každé limitky... Chtěla jsem tím vyjádřit, že jsou ty věci hezký, ale mě do žádný extáze nepřivádějí. Určitě jsou i funkční, o tom žádná, ale já mám radši věci, co fakt používám a né, co by mi ležely na kupě v šuplíku a použila bych je jednou za uherský rok - jako právě třeba zmíněný pudr z téhle limitky a další z loňské, sem tam nějaký ten rozjasňovač a tak dále... Dává to trochu větší smysl? :)

      Vymazat
  2. Tak to zas já ráda ukazuju kamarádkám "koukej co mám" a ráda koukám, co mají ony:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to já bych taky ráda, ale já moc kosmetických kamarádek nemám. Takže ukazovat jen to, co mám já, by bylo hloupý :-/

      Vymazat
  3. Á pěkný anti-wishlist a když kouknu na svůj wishlist, tak tam jsou jen Clinique čubičky :-), ale to ještě neznamená, že si je hned koupím, ale já na ně zvědavá jsem - vůbec na cokoliv co je rtěnko-balzám, stejně ale miluju Revlon, že jo :-) - kvůli tomu Tě absolutně nezatratím, protože se zbytkem antiwishlistu souhlasím (cool jako kůl v plotě, boží :-)). I já ráda u Mily koukám na luxusní limitky a novinky, když ony jsou tak krásné (a drahé), že je asi fakt škoda to používat, třeba rozetři ten aztécký vzor, auu :-) - ne neláká mě za to dát tolik peněz, ale na koukání dobrý :). No tak Armagedon jsem viděla - před sto lety, když to bylo in - o nic jsi nepřišla (možná tam ještě B. Willis vypadal solidně a B. Affleck byl mladý :-DDD...nemusím tyhle katastrofické filmy...Papá Romanko Měj se krásně!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechceš taky sepsat svůj antiwishlist? Mě by ten Tvůj celkem zajímal! :) S těmi Chubby Sticky - já fakt nevím... vždyť to ani hezký neni! :D Ale tak třeba ten od Revlonu bych někdy zkusit mohla, abych pak mohla tvrdit, že jsem proti nim zaujatá právem :)
      A s těmi limitkami - kupovat si něco pomalu z každý limitky - jen proto, že je to z limitky - mě přijde jako zbytečný rozhazování. Já mám ráda pro věci využití (říká člověk, co má asi sedm tvářenek)... víš, jak to myslím? A těch sedm tvářenek mám proto, abych mohla střídat barvy podle toho, jak se mi to hodí, tři beztak časem ztratím... no, víš, jak to chodí, ne? :)
      Páá R.

      Vymazat
    2. Tak já teď z vypětím všech sil vypsala svůj wishlist na blog a jsem sama sebou ohromená (znechucená:), jaká jsem chtivka :-), ale jo bude to chtít vybalancovat a napsat seznam, co nechci - budu se snažit zpracovat, jestli se mi v tom horku neuvaří jednou hlava....S těma limitkama Tě chápu, já kupuju prostě, když mě něco zaujme a hlavně, že to chci používat a pak je mi celkem jedno, jestli to je limitka nebo ne, já "bohužel" nejsem moc syslič, ale třeba tvářenky mám taky tři, že jo a ještě bych ráda jiné barvy, to kvůli odstínům a každá dělá něco jiného atd. Však víš, já to chápu...S tou zaujatostí - přece se Ti nemůže už z principu líbit všechno, já jsem taky zaujatá proti masovce, ale čas od času povolím a koupím si, ale nikdy to není žádný zázrak - teda krom GS Stars - proti těm jsem zaujatá byla a byly na "potenciálním" wishlistu a sama víš, jak to dopadlo :-D....M.
      P.S.: Vzpomněla jsem si na Tebe v drogérce měly tam poslední perly z Essence limitky z té zmrzlinové, kdyby něco bylo z toho Tvoje must have tak mi piš, splaším!!!

      Vymazat
  4. Palmolive, Dove a Elséve (no, on je to stejně L'Oréal... :D) mám na umývání docela ráda. Mixa naopak dělá krémy pro citlivou i dětskou pokožku, takže bordel ze stolu to bude taky těžko. Obecně mám většinu toho bordelu ze stolu ráda a ráda se jím mažu či umývám... Předražené mi tedy, na rozdíl od jiných značek, nepřijdou... :) Na každého to ale konec konců funguje jinak. Anti-aging krém je ale nefunkční a drahý od jakékoliv značky, věk krémem nezvrátíme, i kdyby stál několik tisícovek... :))
    Se zbytkem nicméně docela souhlasím. :)
    Akorát věci z limitek si občas koupím, hlavně proto, že třeba essence či Alverde mívá limitky kolikrát kvalitativně lepší než zbytek produkce. Do limitek dražších značek se ale taky moc nehrnu...I když... Perles du paradis mi ze stolu napovídají, že to asi taky není úplně pravda. :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vidíš, a Armageddon je děsná blbina, na to se ani nedívej... :D

      Vymazat
    2. P.S: Napadlo mě, že to vypadá moc nasraně... :) Tak tak jsem to rozhodně nemyslela... Jen dávám k dobru svůj, poněkud opačný, názor na věc. :))

      Vymazat
    3. Fíha, já si říkala, jak se tu jedním nevinným článkem rozvířilo! :D Ale jsem ráda, že to nemyslíš naštvaně. Opačný názor je fajn, bez něj by to byla nuda :) Jen - ne všechno, na čem píšou, že je to pro citlivou pokožku nebo pro děti je kvalitní a neškodné. Já dávám většinou přednost kvalitnějším surovinám, než spoustě "vycpávek" a takových věcí... Chci říct, že si myslím, že záležitosti typu Dove nebo Palmolive mají výrobní hodnotu surovin neúměrně maličkou ve srovnání s cenou, za kterou se prodávají. Nemyslela jsem tím, že by v porovnání s ostatními značkami byly drahé :)

      Vymazat
    4. Jo takhle, už to chápu. :)
      Ono obecně, bylo by fajn, kdybychom věci kupovali za výrobní ceny, achjo... :)

      Vymazat
    5. Jó to by bylo žůžo! :) ale my byste stejně prskaly a byly nespokojený ;)

      Vymazat
  5. Ale v Armageddonu je Brucíček!!

    Souhlasím s Chubby Sticky a nemám ráda značky Nivea, Garnier a Palmolive, Mixa je mi odporná a z Lorealu jenom dekorativku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel - Brucíček by na mým wishlistu taky nebyl :D

      A L'Oreal dekorativku za mě taky jo, proti tý nic nemám :)

      Vymazat
  6. zase supr poctenicko Romanko :) na mym antiwishlistu jsou urcite praskaci laky na nehty,barevny rasenky,jako ze zluta,zelena,neprijde mi to moc nositelny.a taky me moc nelakaji neony,i kdyz jsem pred mesicem v sephore narazila na krasnou neonmodrou tuzku na oci a je skvela,k opaleny pleti jde bajecne.a taky jsem si koupila koralovo-oranzovy lak od dermacolu a jsem z toho zklamana,spatne kryje,dela cmouhy,uplne na nic.a obecne me teda nelaka epilace voskem a vsechny ty kremy veet a podobne,k tomu mam teda odpor.. co me naopak posledni dobou laka je ryor,pouzivam serum na citlivou plet a chvalim kudy chodim,takze asi poridim i dalsi vyrobky.no a samozrejme cokoliv od guerlain!strasne me laka ta perlova baze,vypada bozsky!tak jsem se pekne vykecala a jdu zas makat :D pa! P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky! Jé, děkuju, jsem ráda, že se líbí :) S praskacími laky i barevnými řasenkami souhlasím - obojí asi proto, že už mi není tak úplně patnáct... Praskací laky jsem zkoušela a je to peklo, vůbec jsem nebyla schopná se s nimi nějak sžít, takže šly dál. Zkusila jsem červený podklad a na to bílý praskací - na palci mi to udělalo bílý povlak s rudou megaprasklinou, vypadala jsem jako když ošklivě krvácím :D
      Guerlain... ach... já už několik let toužím po té jejich úchvatné rtěnce Rouge G, její balení mě naprosto fascinuje.
      Ještě jednou děkuju za komentář, měj se moc krásně! :)

      Vymazat
  7. Souhlasím s tebou! Přítelově mamince, která prodává Oriflame, se už od jara snažím vysvětlit, že opravdu neprodává přírodní kosmetiku, že to maximálně obsahuje nějaké přírodní výtažky.. A ona je vždycky zklamaná, že si od ní nechci objednat..

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat