Počet zobrazení stránky

středa 28. srpna 2013

Bravo poradna

Ahoj, ahoj,

omlouvám se za trošku zavádějící název, ale když jsem přemýšlela nad titulkem, pořád se mi tam pletl tenhle... no, tak ho tam máte :) Věřím, že vás, kdo neznáte poradnu Bravíčka - toho intelektuálně zaměřeného plátku nabitého spoustou kvalitních informací - není mnoho. My to s holkama četly o přestávkách ve škole s otevřenou pusou, červenaly se u toho a chichotaly. Moje témata ale budou trochu jiná - témata kosmetická. Ty z vás, které si teď povzdechly zklamáním, že tu neplánuju řešit svůj první sex prosím odejdou :)

Často se stává, že člověk narazí na různé kosmetické problémy - ať už svoje vlastní nebo cizí a někdy ani nemá moc šanci nebo se stydí vyptat se lidí kolem, co si o tom myslí, jestli náhodou nemají stejný problém, případně jak ho řeší. A že víc hlav, víc ví je jasná věc a proto zavádím tuhle naprosto nepravidelnou "rubriku" :) Pokud si s něčím nebudete vědět rady, stačí se optat, já hodím dotaz do pléna a budeme doufat v nějakou plodnou diskuzi v přátelském duchu, která nám pomůže celý problém vyřešit. A nejsem naivní, fakt ne! Vím totiž, že jsou tady jen samé príma baby (a brácha ;)), které budou ochotné si navzájem pomoci a poradit.

Tak hurá na to! Já vám půjdu se svým trápením příkladem!

Mám mizernou kvalitu nehtů, fakt příšernou. Měkké, tenké a třepivé. Kolikrát se mi vrstvy nehtu odlupují po kusech. Před x lety jsem na to používala Sally Hansen Miracle Cure a perfektně pomohl. Lakuje se jako lak a přelakovat by se správně měl ob den. Jenže! Já se teď v práci dost ráchám ve vodě a když ráno nalakuju Sally, odpoledne se mi zkrátka z nehtů sloupne jako samolepka. Efekt tudíž nula nula nic. Znáte nějaký jiný způsob, jak vyživit a zpevnit nehty? Nějaké konkrétní vitamíny? Nebo nějakou kúru, co by se aplikovala na noc? Pokud mi s tímhle poradíte, budu vám neskonale vděčná a odměním vás krásnými lakovacími články! :)

Mějte se príma!

x

P.S. Vychází vůbec ještě Bravíčko nebo to pamatujem už jen my trafiky? :)

9 komentářů:

  1. Bravíčko dobře pamatuju... Ty poradny mi byly k smíchu už v těch 12-13 letech, kdy jsme to "četly"... :D
    K Tvým nehtům - mně se docela osvědčil nehtový olej od Four Seasons, hezky nehet a kůžičky hydratuje a nehet je potom odolnější a tvrdší. Navíc se nesloupne, protože je to olej, a po máchání ve vodě stačí jen párkrát přetřít a nechat vstřebat. :)
    Pilulky žádné neznám, respektive mi nikdy moc nepomohly... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si teda myslim, že mi VELMI pomohla chlorella. Od té doby, co chlorelluju, nemám s lámáním a třepením nehtů problém, a přitom rostou jako z vody - což pro mě není žádná výhra, když si je stejně stříhám dosti nakrátko...

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Zlatíčko, tak teda Bravo poradna, jo? No mě to bylo podezřelé, ale vím, že jsi holka vtipná :-). I já Bravo zažila a to jsem nějaká trafika :-DDDD....Já myslím, že vychází, mám pocit, že jsem ho někde viděla nebo si ho holky prohlížely v knihovně, ale určtitě existuje, přece někdo nezruší tak kvalitní časopis - taky jsem u čtení rudla :-). Ale dost už fórů - to jsi nadhodila vážné téma a nápad s rubrikou je boží, ideální by bylo vyřešit problém v komentech. S těma nehtíčkama Ti fakt nevím, a to mi řekni, to nemůžeš mít rukavice??? Dyť já ani doma nemyju nádobí bez rukavic, abych si nezlikvidovala manikúru a nehty vůbec. Tak mě napadá určitě paradoxně - ochrana nehtu kvalitním lakem na nehty 2 vrstvy + super top coat NYC, jestli v UK není pošlu Ti ho. A hlavně pokud tedy nelakuješ, tak si na noc dát extra tu výživu na nehtíčky oni se pěkně zregenerujou, ale to by chtělo si dát tlapičky do bavlněných rukavic, to je fakt úplně NEJ, nehty mi přes noc vždycky zpevní (no Andymu to asi bude divné, ale to vydrží:) během noci to někdy i sundám, prostě stačí pár hodin, namazat olejíčkem jakýmkoliv, nebo special na nehty nebo tím Saloosem a pak šup do rukavic. S pilulkama je to nadýl, efekt nebude hned - vitamíny skupiny B, biotin, zinek, vápník!, kyselinka listová a Éčko (né ta droga !-). Ona to vlastně Lucka baští v té chlorelle...Tak nějak no.....Snad jsem trošku inspirovala nejenom žvanila. Papa a měj se krásně!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Mě kdysi zabral trochu methionin, ted beru doplňek od Phyto - Phytophanére a taky vidím výsledek, ale křehké a lámavé nehty budu už mít asi napořád. Taky dělá dost péče o kůžičku kolem nehtů, masáže apod. a hlavně je mít stále nalakované, jako mechanická ochrana

    OdpovědětVymazat
  5. A hele, my o vlku... Žejo, eM? ;)
    Holky, já vůbec nelakuju (ale jakože fakt vůbec! Fuj, ostuda!) ani nevyživuju a ta chlorella mi teda zabírá perfektně. Začala jsem ji brát primárně kvůli něčemu jinému, tohle je vedlejší produkt. A poznám to spolehlivě - když na pár týdnů vysadím, nehty se mi olámou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda ne vedlejší produkt, ale efekt, samozřejmě, ale vy jste holky chytrý... :)

      Vymazat
    2. A hele fakt že jo vlk :-)...Teda já Tě obdivuju, že nelakuješ, jakože ani průhledným? Já bych bez toho nemohla být, teda oželím to na pustém ostrově, ale jinak mě ty barvy prostě baví :-) Já tu chlorelu chvíli brala a pak zkusila i Spirulinu asi budu muset zase začít - zima na krku - o vitamíny nouze bude..

      Vymazat
    3. Jakejpak obdiv? Normálně je líná!
      A co až se třeba někdy jednou budeš vdávat? To si je nalakuješ? :)

      Vymazat
  6. Dík moc za tipy, ženy. Je fakt, že o chlorele už uvažuju dlouho, tak bych konečně mohla přestat uvažovat a začít jednat. K tomu nějaký olejíček nebo krémík na noc (v rukavicích přes noc bych asi umřela - zkoušela jsem jednou a stačilo :)) a mohla by se udát změna.
    Stále jsem ale přístupná dalším nápadům a radám :))

    OdpovědětVymazat