Počet zobrazení stránky

neděle 10. února 2013

Maskovací workshop v Lush

To jsem se tak jednou ráno místo práce courala skoroprázdným městem a nevěděla roupama coby, když vtom mě trklo, že tenhle týden probíhá v místním Lush obchůdku workshop čerstvých pleťových masek. Každý den od 11h a 15h. Kolik je? 10:45! A už jsem tam uháněla. Věděla jsem, že je třeba si předem rezervovat místo, ale na to nebyl čas a říkala jsem si, že za zkoušku nic nedám. Přinejhorším mě prostě pošlou pryč. No - a poslali. Ale jen na půl hodinky. Prý se jim ten den nenahlásil vůbec nikdo a oni nemají dostatek surovin. Když jim ale dám půl hodinky na přípravu, budu mít workshop sama pro sebe! Kdo by tohle odmítl?

O půl dvanácté už jsem seděla s hrnkem horkého čaje v Lushi a nesměle škemrala, jestli můžu v průběhu workshopu fotit. Prý no problem :) Myslela jsem, že si zkrátka uplácám svojí vlastní masku a nazdar, ale čekala mě hodina a půl fantastického rozmazlování, opečovávání a zkoušení všech možných i nemožných výrobků od masážítek až po dekotrativku.

Po celou dobu se mi věnovala moje oblíbená Emily a asistoval jí moc príma kolega Mike. Po pečlivém odlíčení Ultrablandem (já ho prostě miluju) jsem si mohla vybrat ze čtyř čistících rolád a protože byla jen jedna, kterou jsem ještě nikdy nezkoušela a to Let The Good Times Roll, rozhodování nebylo zas tak složité. (Ach bože, ta vůně! Jako sladký popcorn říznutý skořicí!) následovalo sérum Full of Grace a hurá - jde se dělat maska!




A teď už fotodokumentace se stručnými popisky...


1. Naberte hrst borůvek a pořádně je rozmačkejte. Můžete použít lžíci, vidličku, hrneček, nebo cokoli, co je zrovna ve vašem dosahu, je to tvrdé a nacpe se to do misky, ale není nadto, když je rozhňoucáte pěkně rukama. Skvělé proti stresu!




2. Mastek, kalamínový prášek a červený irský lišejník - nešetřit! Jen místo mastku by tedy mohlo být něco jiého... :-/






 3. Přilévání směsi rozmixovaných borůvek, mandlového heřmánkového a pomerančového oleje a absolue z růže damascénské. (Emily: "Já ti to tam budu lejt, ať si to můžeš vyfotit v akci!" :))




4. Zakvedláme do sebe a - voilá! Máme masku Catastrophe Cosmetic (věřím, že většina až do teď nepoznala, co to je za masku a toto zjištění je pro ně velkým překvapením... ehm...)
 



5. Napleskáme na ksichtík, usmíváme se, fotíme se... a relaxujeme.




Zatímco jsem s maskou na čumičce podřimovala na židli, Emily mi dělala masáž ruky masážítkem From Dusk 'Til Dawn z Valentýnské limitky. Hřejivě citrusová vůně (já vím, že to spojení zní divně, ale jinak se to popsat nedá), moc příjemná a jedna z těch líbivějších pro širší veřejnost.
Smývání masky napařeným horkým ručníkem (ach!) a jako třešnička na dortu krém Gorgeous.

Výsledek?





Ve finále jsem na obchodě strávila asi hodinu a půl, vyzkoušela půlku obchodu a měla pocit, že bych jim rozhodně měla udělat nějakou tržbu za to, jak se o mě pěkně starali a tak vůbec a vybrala šampon I Love Juicy, po kterém stejně už dlouho pokukuju... No, počítala jsem s tím, že si svojí supermasku (kterou jsem si nesla i v kelímku domů) budu muset zaplatit, ale cena £15 mi trochu vyrazila dech. Nicméně jsem hodná holka, takže jsem bez řečí platila a až cestou domů koukala na jejich FB post o pleťových maskách, kde to skutečně píšou a já to prostě jen nedočetla do konce, takže si za to můžu sama. V létě měli podobnou akci a pro účast na workshopu bylo potřeba koupit si čaj určité značky, se kterou Lush spolupracuje, tím pádem jsem očekávala podobnou symbolickou částku i teď. Nestává se mi to moc často, ale musím říct, že tentokrát jsem se nad tím rozhodla mávnout rukou - stalo se, stalo, nenadělám nic - a odnést si z toho jen ty dobré pocity a vědomí, že občas je zkrátka třeba se rozmazlit a udělat něco sama pro sebe. 


Zdroje:
www.lush.co.uk
www.pinterest.com

7 komentářů:

  1. Zní to super, takovou zvláštní péči bych si nechala líbit :) Ale 15 liber je teda docela pálka, to bych taky nečekala. Když byl maskový workshop v českém Lushi, tak si člověk odnesl masku zadarmo, ale zase to bylo bez rozmazlování a s davem...

    OdpovědětVymazat
  2. Ale oni ty masky přeci i parfémují, nebo se pletu? Nevoní jen po aromalolejích... Prachy jsou to pořádný, to by mě taky nenapadlo. Pro mě byla bohužel Catastrophe katastrofou ;-), je to vlastně jediná z jejich masek, kterou nemám ráda - zato za Cupcake nebo Honey bych šla kraj světa :-).
    Jo a po novém masážítku pokukuju od začátku, co jsem ho zahlédla, asi budu muset vyzkoušet, zní to pěkně.. hřejivě... :-), já ty jejich jasmínosmrádky nemůžu.

    OdpovědětVymazat
  3. Akce vypadá zajímavě, cena teda nic moc, ale aspoň sis to užila... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Cosmetic Catastrofe je fakt boží a den sis určitě musela užít, ale 15 liber je fakt pálka :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Jak říkám, já si ve finále nestěžuju. Teď už to neovlivním a užila jsem si to.
    Ve složení parfém je, ale to, co jsem tvořila já, byla taková maska v polnějších podmínkách... Nakonec měla i trochu jinou konzistenci, takovou zdrclou. Jo a Honey, ta je boží, ale momentálně je na mě asi až moc brutální :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkný článek ;) ale 9 liber navíc než co by člověk dal za masku jinak asi není tak hrozné - za tu péči, vyzkoušení všeho možného, pokecání a tak. Ještě když jsi to měla privátní - kdyby tam bylo 20 lidí, tak by se mi asi moc 15 liber vysolit nechtělo..

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji, děkuji :) Jo, snažím se to tak brát. Nezruinovalo mě to a byl to fakt fantastický zážitek. Někdo chodí na kosmetiku, já si zašla na workshop do Lushe. Rozhodně toho nelituju!

    OdpovědětVymazat