Počet zobrazení stránky

čtvrtek 7. února 2013

Cestovní sada Nuxe I.

Francouzská kosmetická značka Nuxe (Nature&Luxe) je pro mě relativně nová. Už nějakou chvilku o ní sice slýchám ódy od kamarádek, ale snažila jsem se to pouštět jedním uchem tam a druhým ven. Jestli něco momentálně rozhodně nepotřebuju, pak je to závislost na mazátkách, krémíčkách, vodičkách a podobných činčurinkách další značky, obzvlášť je-li to né úplně nejlevnější legrace. Ne, děkuji pěkně. Jenže pokud něco takového dostanete darem, bránit se prostě nemůžete. Však přímo fyzicky cítíte, jak vaše srdce, rozhodnuté ignorovat tuhle značku do konce života (nebo alespoň do té doby, než se vaše finanční situace podstatně zlepší), jihne, taje, rozplývá se... přičichnete k prvnímu výrobku, srdíčko poskočí, zahoří láskou a už v tom lítáte.

Dostala jsem jakožto povánoční dárek od kamarádky cestovní sadu pěti miniatur plus tyčinkový balzám na rty, o kterém jsem se rozepsala už tu. (A ještě jednou tááákhle moc děkuju! :))

Plastová zelenoprůhledná taštička a v ní rozkošné tubičky a lahvičky. Pár cestovních sad od jiných značek jsem už viděla, ale tak vymakaná, jako tahle, nebyla žádná. Buď něco chybělo, nebo přebývalo. Tahle je perfektní. A cože to v ní je?

1. Hydratační krém pro unavenou pleť, Creme Prodigieuse Anti-Fatigue Moisturizing Cream 15ml
2. Micelární voda, Micellar Cleansing Water 35ml
3. Legendární suchý olej, Huile Prodigieuse Multi Usage Dry Oil 10ml
4. Krém na ruce a nehty, Rêve de Miel Hand & Nail Cream 15ml
5. Sprchový gel, Fondant Shower Gel 30ml




1. Hydratační krém pro unavenou pleť

Od začátku jsem měla pocit, že tohle není krém, který by sedl mému typu pleti, ale poctivě jsem testovala, dala mu šanci a - měla jsem pravdu! Vůbec mi nesedl. Takže z těch úplně obecných nesubjektivních dojmů můžu říct tak maximálně že je hodně hutný, těžko se roztírá, rychle se vstřebává a ty části mojí pleti, které netrpí rozšířenými póry, pupínky a podobnými nepěknostmi byly po jeho použití úplně heboučké a jemňoučké :)

2. Micelární voda

O "micelárkách" toho bylo řečeno hodně, nicméně pořád existují tací, kteří v tom mají hokej a vlastně pořádně netuší o co se jedná, tak rychlá a stručná rekapitulace, bez házení zbytečnými chemickými vazbami a podobnými učenostmi, kterým stejně rozumí jen malé procento z nás. Micelární vody obsahují tzv. micely - malé mršky, co vám z pórů vytáhnou nečistoty. Jsou multifunční - odličují, čistí, osvěžují, tonizují. A dají se používat ráno i večer na jakýkoli typ pleti, takže do cestovní sady je tenhle výrobek jako dělaný.

Jsem ostuda ostudná, ale tohle je moje první micelárka, takže moc nemám s čím srovnávat. Doteď jsem používala na odlíčení hydrofilní odličovací olej a na dočištění pleťovou vodu.
Vůně je jemná a květinová, maličko mýdlová, konzistence - nu jako voda. Pleť osvěží, ale nezatíží. Nemám po jejím použití ulepený či mastný pocit a nemám potřebu se dočišťovat ještě něčím jiným. Jediný problém je s odličováním, které je s ní občas trochu náročné a zabere víc času, ale to mluvím o silnějším večerním líčení. Běžné denní zvládne celkem snadno. Ale jak jsem říkala - žádnou jinou micelární vodu jsem zatím nezkoušela, takže je možné že co se účinků týče, postavit ji do řady vedle Biodermy, Lancome a Vichy, propadla by na celé čáře.

Pokud tedy některá z vás, dámy, srovnání má, sem s ním! Ať jsem o něco informovanější :)


Na zbytek sady si posvítím příště. Přecijen ještě nemám důkladně ozkoušené vše a kromě toho - není lepší přečíst si víc kratších článků, než se půl hodiny nudit u jednoho dlouhatánského?

Krásný den všem!

5 komentářů:

  1. Kosmetika Nuxe mě docela zaujala už někdy u někoho na blogu. :) Tak jsem zvědavá, jak je na tom ještě zbytek sady.;)

    OdpovědětVymazat
  2. Já se přiznám, že jsem byla trochu skeptická a čekala jsem, že je to spíš pro starší ročníky... ale jsem mile překvapená :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ach néé, to jsem nechtěla slyšet... Ale já přece taky nepotřebuju další závislost na nějakých činčurinkách další značky. Leda, že bych je od někoho dostala darem...

    OdpovědětVymazat
  4. Lucie? Hmm... ta má svátek někdy v prosinci. Můžeš si to zkusit přát :)

    OdpovědětVymazat
  5. A Valentýn? (Aby se to ale stihlo...!)

    OdpovědětVymazat