Počet zobrazení stránky

úterý 19. února 2013

Barry M sypké pigmenty

Po minulém celkem vyčerpávajícím tématu mám náladu na něco vyloženě oddechového, holčenčího, zkrášlovacího.

Určitě řada z vás zná kosmetickou firmu Barry M (která údajně netestuje na zvířatech, juchů!) a já osobně kdykoli zaběhnu u nás do drogerie, dojdu se aspoň pokochat jejich laky na nehty a sypkými pigmenty, protože takový výběr se hned tak nevidí. Jo, možná jsem o maličko starší, než jejích běžná cílová skupina, ale když oni to maj všecko tak hezký a barevný!

Celkem překvapivě od nich nevlastním ani jeden lak na nehty, ale zato pigmenty mám hnedka tři! A jaký pěkný! Koukněte:


Moje běžné denní líčení očí není žádná divočina, lehce nakombinuju dvě barvy (ty měním podle nálady), když se mi chce a mám čas, přidám tužku, řasenka a jdu. Celkový čas tak 5 minut. Zato na večerní líčení si vždycky vyhradím moře času a  pořádně se vyřádím.

Kolem pigmentů Barry M jsem chodila pěkně dlouho, než jsem usoudila, že se musím trochu rozmazlit a nějaké si pořídit - a rozhodně toho nelituju. Jen to rozhodování bylo tááák těžké! Ve finále padla moje volba na Lavender a Petrol Black a asi po týdnu k nim přibyl ještě Silver Iridiscent.


Lavender - světloučce fialková barva, skoro trochu do růžova, ve slabé vrstvě stříbrná - ideální jako podklad nebo do vnitřního koutku na rozjasnění

Petrol Black - naprosto boží černočerná s třpytkami s petrolejovým a fialovým odleskem (něco, co se foťákem moc zachytit nedá :-/) - parádní na kouřovky do vnějšího koutku oka

Silver Iridiscent - sněhobílá perleťová s lehkým stříbrným odleskem - nádherně rozzáří oko


Všechny odstíny se dobře vrství a samozřejmě jako všechno sypké se pěkně blbě nanáší, protože opadávají pod oko, takže zkouším různé strategie, jak na ně. Někdy nalíčím oči jako první a pak až tvář, někdy prostě doufám, že to zas tak neopadá a co spadá na tvář smetu štětcem (ano, tahle strategie zoufale nefunguje a vždycky se třpytím až za ušima a nadávám na svojí lenost), někdy dám pod oko ubrousek nebo vatový tamponek. Nicméně za tu námahu to stojí, protože na očích vypadají krásně a mé protančené noci vydrží bez problémů a bez slévání se do linek.

Velký výběr odstínů můžete v ČR sehnat třeba tady. Já si rozhodně pár dalších do sbírky pořídím :)

Nějaké užitečné tipy, jak na nanášení pigmentů? Jakože něco, co vážně funguje?Nebo se jim taky vyhybáte právě z důvodu té nepraktičnosti?

S.

Zdroje:
mojesminky.cz
www.barrym.com

7 komentářů:

  1. Ehm, sorry za zdánlivě banální dotaz, ale jaký je rozdíl mezi sypkými stíny a pigmenty?

    OdpovědětVymazat
  2. Pigmenty jsou - zcela nečekaně - pigmentovanější, než sypké stíny, ale sami výrobci kolikrát vlastně neví cože to prodávají a jednou to nazývají stín, jednou pigment. A my se v tom máme vyznat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, takže ohledně nanášení se to ale neliší - padá to pod oko obojí stejně, jestli tomu dobře rozumím.
      Můj fígl (na stíny - pigmenty nemám) je, že to chce dobře zapracovat do štětečku. Mám sypké minerální i obyč. a nikdy mi nikam nic nepadá. :) V tomhle mi normální stíny v paletce přijdou paradoxně skoro horší.

      Vymazat
    2. Liší se jen intenzita neplechy, jakou to pod okem udělá :)
      Zapracovat do štětečku, hmm... vyzkoušíme uvidíme! Děkuji :)

      Vymazat
  3. Předtím než začneš nanášet pigmenty na oči, nanes pod oči větší vrstvu transparentního pudru. Až dokončíš líčení očí, všechno to smeteš štětcem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja se snazila s kompaktnim pudrem, ale tomu se teda nechce :) se sypkym by to asi bylo jednodussi, musim ozkouset. Dik!

    OdpovědětVymazat
  5. proč pigmenty jednoduše nelisujete jako stín pomocí alkoholu;)

    OdpovědětVymazat