Počet zobrazení stránky

sobota 2. února 2013

Balzámy na rty, part I.

Že už to tu bylo milionkrát? Jo, bylo. No a co? Balzámů na rty není nikdy dost, stejně jako kabelek či párů bot. Nebo lžic zmrzliny.
Pokud bych si na pustý ostrov mohla vzít jednu jedinou (kosmetickou) věc, jsem si téměř na 100% jistá, že by to byl balzám na rty. Existuje snad něco horšího, než suchá, popraskaná a bolavá pusinka? Kdyby se mi něco takového přihodilo, asi bych nebyla schopná myslet na nic jiného, než právě na své rty a všechno ostatní by šlo stranou. Čím víc by schly, tím víc by bolely a šustily a tím víc bych si je nípala... čím víc bych si je nípala, tím víc by bolely... a tak pořád dokola. Netuším, jak jsou na tom ostatní dívky, ženy, dámy, slečny... ale i pánové, nicméně já si mažu rty v průměru 8x denně. Někdy víc, někdy míň. Fakt jsem to počítala! Takže když jsem jednou v zimě vyrazila do města a po cestě s hrůzou zjistila, že s sebou nemám ani jedno jediné mazátko (ó hrůza!), nelenila jsem a hnedka si doběhla koupit nové, přestože doma jich mám asi deset. Ale znáte to... jedno do kapsy u kabátu, druhé do kapsy u bundy, třetí v hnědé kabelce, v té žluté hned dvě (je větší, takže se v ní balzámky hůř hledají. Pokud do ní tedy hodíte hned dva, šance, že nějaký vyšátráte se zdvojnásobí. Jak prosté!), další stojí na nočním stolku, přibližně tak tři zrovna nemůžu najít... Už jste někdy někdo dostal k Vánocům 5 balzámů na rty? Já letos a jsem za ně štastná jak blecha.

Momentálně mým balzámkům vévodí značka Crazy Rumors. Jsem totiž hrdou majitelkou 4 kousků - Orange Clove a Star Anise - vánoční limitky, Orange Bergamot z čajové řady Brew a Plum and Peppermint z mátové Candy Cane. Dalšími jsou dva od značky Burt's Bees - mango a granátové jablko, dva z The Body Shopu - Plum a Toffee, oba z řady Born Lippy, kelímkový Save Some Green a zlatým hřebem je můj nejnovější Nuxe - Rêve de Miel.

Myslela jsem, že všechny pohodlně smrsknu do jednoho článku, ale to jsem se teda přepočítala. Rozepsala jsem se víc, než jsem původně měla v úmyslu a pochybuji, že někoho baví číst mega dlouhé příspěvky, proto budou balzámkové články dva.

Tak pěkně popořadě.

Crazy Rumors
Bylo nebylo, kdesi v newyorském Brooklynu žili Edie a Brian Himmelovi, kteří se jednoho krásného dne rozhodli začít vyrábět přírodní balzámy na rty v neobyčejných příchutích, které by byly netestované na zvířatech a byly by vhodné i pro vegany. Že jejich příběh není nijak vzrušující? Věřte, že výsledek jejich experimentů vzrušující je! Nemyslíte, že balzámky s příchutí čaje, vanilkového latté, perníčků nebo zázvorové limonády stojí alespoň za vyzkoušení?

Základem všech je bambucké máslo, jojobový olej, extra panenský kokosový olej, vše v bio kvalitě, dále carnaubský, sójový a candelilla vosk a esenciální oleje. Aby balzám dobře nejen voněl, ale i chutnal, přidávají i kapku stévie a vše konzervují vitamínem E. No nezní to úplně pohádkově?

Moje vlastní dojmy z používání Crazy Rumors jsou více, než jásavé. Ideální konzistence, která na rtech zanechá jemný lesk, ale ne vrstvu oleje. Nelepí, jsou bezbarvé, mají slušnou výdrž, skvěle voní i chutnají. Velké plus má tyčinkové balení, já na ty kelímky nějak nejsem. Přemýšlím, co bych jim tak vytkla... hmm... asi nic :) Fakt, jsem z nich nadšená. Nejlepší příchuť, jakou jsem kdy měla, byla asi Mystery Flavour. Jaká je to příchuť? Neřeknu! A hned za ní je Mocha z řady Perk, která mi připomíná oříškové latté. Z těch, které vlastním momentálně je mi asi nejbližší Star Anise a Plum and Peppermint Candy Cane, bohužel pro mě si tyto příchutě oblíbil i můj muž, který mi je bez milosti zabavil. Musela jsem ho prosit, aby mi oba našel a donesl, abych je mohla odfotit. Hned po focení se jich ale dožadoval zpět.

Pokud byste nevěděly, kde se po takových pokladech porozhlédnout, jsou už nějaký čas k dostání i v ČR a to konkrétně tady.


Burt's Bees
Burt's Bees je kosmetická firma, jejíž výrobky jsou 100% přírodní a obsahují - jak jinak - včelí produkty. Burt je legrační fousatý včelař, který to má všechno pod palcem. Nespecializují se jen na balzámy na rty, mají všecko od A až po Z, sprchové gely, šampony, mýdla, pěny do koupele, krémy na tělo i pleť, vše pro péči o miminko (tady si dovolím nenápadně poukázat na talc-free tělový pudr!), multifunkční balzám bez obsahu minerálních olejů, zkrátka na co si vzpomenete.

Začla jsem se o tuhle značku zajímat víc až v Anglii, kde je k dostání běžně v drogeriích, a pořídila jem si první balzám - s vůní granátového jablka. Brzy nato jsem dostala ještě mangový a testovala oba současně. Mají tyčinkové balení, klasické, šroubovací, takže použití je pohodlné. Konzistence samotná je maličko tužší, než Crazy Rumors, výdrž solidní, hydratace... taktéž. Trochu horší, než u CR, ale pořád dost dobrá. Vlastně jsou hodně fajn, přírodní, netestované na zvířatech, ale z nějakého důvodu mě zas tak moc neoslovily, ani nedokážu pořádně říci proč. Jsou zkrátka takové... obyč. Normální. Ani nijak nechutnají. Granátové jablko voní podstatně lépe, než mango, ale pořád to nebyl žádný "wow efekt", takže až je vypotřebuji, nemyslím si, že bych si je šla koupit znovu.

Oba však momentálně patří do sekce "nemůžu najít", respektive - jsou v nějaké kabelce či bundě, co zrovna nenosím. Proto ty fotky z ofiko webu.

Teď se nabízí dotaz "jaká jsou vaše oblíbená mazátka?", ale to by byla trochu nuda... tedy - jaký osobní tvar má váš tyčinkový balzám? Je do špičky, zkosený, uvnitř vyhloubený? Tvar vaší rtěnky/balzámu totiž  prý odráží vaši osobnost ;)

 
Zdroje:
www.burtsbees.com
www.rumors.cz
www.crazyrumors.com 



16 komentářů:

  1. Ó, to je pěkné a veselé počteníčko! :)
    Já osobně používám jen a výlučně právě ty z Brooklynu (:D), sedly mi bezvadně a už ani nemám potřebu hledat jiné, takže u nich s největší pravděpodobností zůstanu. ;) Momentálně mám taky "jen" 4 kousky a je to s tím množstvím přesně tak, jak píšeš. Pořád nějaký hledám, protože jsou všechny "někde". :D
    Ohledně příchutí, můj oblíbený je taktéž Mystery a v tomto ročním období ráda mažu i Apple Spice z řady Brew, který je šťavnatě nakysle jablečno-skořicový, prostě mňam... :) Ale jinak těžko radit, mají tolik příchutí a já jich už tolik ochutnala, že mám oblíbených povícero. ;)
    A konce všech balzámků mám krasně kulaté... Doufám, že jsem tím na sebe něco nenaprášila. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och, děkuji pěkně :) Upřímně neznám nikoho, kdo by CR ozkoušel a nezamiloval se.
      A k tomu tvaru - jsi údajně Superžena! Laskavá a hodně ženská se silnou potřebu míru a harmonie. Jsi skvělá milenka, vyhlášená kuchařka i milující manželka! Život máš naplánovaný, nic nenecháváš náhodě. Jo a lidi se v Tvojí přítomnosti cítí skvěle :)

      Vymazat
    2. Och, teď děkuji velmi pěkně zase pro změnu já a polykám tu překvapením naprázdno, jak moudrý a pravdomluvný je ten koneček balzámku... :D ;)

      Vymazat
    3. No mně neděkuj, já si to nevymyslela... spíš bych tipla nějaké znuděné redaktorky ženských časopisů, ale třeba taky ne. Znáš to - na každém šprochu... :)

      Vymazat
  2. Já jsem CR značně nevěrná, momentálně mám jeden EOS, ten bydlí spolu s Nonique v zimním kabátu. V kosmetické taštičce s mi válí vanilkový Hurraw a nějaké zbytečky CR, jež mi je líto vyhodit. Ještě bych někde měla mít skořicový Hurraw, ale kde? :/ Chm... Jinak musim říct, že bio nebio, přírodní nepřírodní, EOS je opravdu dobrý, Nonique průměrný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Eos jsem četla trochu sporné reakce, ale přiznám se, že už tím tvarem mě vážně láká... Tady se v drogerii prodává hodně podobný, ale je to jen levná napodobenina. Hurraw! Na ty se přeci taky chystám a pořád jsem se nedochystala. To bych měla napravit ;)

      Vymazat
  3. Jen a jen a pouze CR! :) Co znamená "placatá špička"? Tedy taková, jakou to mělo původně, prostě to nijak neocumlávám do roztodivných tvarů, jenom mažu a jedu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prejže kamarádka :) Bezproblémový typ. Rozený diplomat. Člověk, ke kterému si přátelé chodí často pro radu, protože jim vždy naslouchá a dobře poradí. Jedná přímočaře a lidé na něm oceňují spolehlivost a důvěryhodnost ;)

      Vymazat
  4. Pěkně prosím, prozraď jak voní Mystery!;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj. Do UK jazdim pomerne casto, ale este nikdy som nevidela Crazy Rumors v ziadnom kamennom obchode/drogerii. Daju sa niekde kupit? Alebo len objednat z internetu? Dakujem za radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedají, bohužel... objednávám je v ČR z rumors.cz a ségra mi je pak doručuje :)

      Vymazat
    2. Omlouvám se, že mi to tak trvalo... příště se polepším! :)

      Vymazat
    3. Maji je tam v Holland and baret ..nebo tak nejak se to pise.. Spolu s laverou a burts bees a jeste dalsima myslim ze to bylo neco kitchen ..maji to I Na webovkach

      Vymazat