Počet zobrazení stránky

úterý 11. června 2013

Tag: Nežiju jen make-upem

Ahoj ahoj!

Člověk není pár dní na příjmu a když se pak vrátí, nestačí se divit! :) krásných 4444 zobrazení blogu (díky, Peťo, bývala bych to prošvihla!), spousta novinek a dokonce nominace na tag. A to hned dvakrát! Jednou od An. a hned nato od eM, na oba články, to, co holky páchají mimokosmetického a co je baví se můžete mrknout tu:


Moc děkuju, holky. Ráda jsem si početla o vás a teď teda zas něco naoplátku o mně:

1. Koukáš se na televizi? Jaký je tvůj oblíbený pořad, případně seriál?
Na televizi nekoukám, několik let jsem ji neměla a nechyběla mi a teď se do toho nemíním zpátky vpravit, i když už se u nás doma zas vyskytuje. Je to neuvěřitelná ztráta času. Obvykle tak jednou - dvakrát týdně koukáne na nějaký film na Netflixu a sem tam si dáme epizodu z Arrested Development, když už je konečně online čtvrtá série. Televizní pořad jako takový jsem ale za poslední rok viděla asi 3x, ve všech případech to byl Masterchef... elegantní oslí můstek k další otázce...

2. Vaříš? Jaké je tvé nejoblíbenější hlavní jídlo a dezert?
Vařím často a ráda. Snažím se učit jak jen to jde a poslední dobou mi přijde, že pořád vařím nové a nové věci... Anglická kuchyně je přecijen trochu jiná, než česká. Navíc je celkem motivující, když váš přítel vaří asi tak 1000x líp, než vy :D Ale já zas mnohem líp peču, to jako bez diskuzí.
Asi nemám nejoblíbenější jídlo... trochu paradoxně miluju mlíkovou polívku s nudlema (vyloženě gurmánský zážitek!), mám ráda smetanové omáčky a ryby. A v létě barbecue, asi před dvěma týdny jsme měli bbq 4 dny po sobě :) Zmínila bych i ovocný knedlíky, rýžový nákyp, ale to je diskutabilní. Od té doby, co vařím nejen pro sebe, je cokoli sladkýho považováno za dezert. A to prej je taky bez diskuzí! :)
Dezerty miluju jakýkoli, v jakýkoli podobě a kdybych mohla, celý život bych se cpala jen sladkým. Ale vypíchla bych asi cheesecake, hraběnčiny řezy, tiramisu, "papoušek" - toho vždycky pekla maminka :) a před pár dny jsem pekla úúúplně neuvěřitelně mňamózní brownies (recept dodám v případě zájmu :))
No ale úplně nejlepší na tom pečení je, že pak můžu z misky vylízat to zbylý syrový těsto. Muhaha!!

3. Vysněné povolání?
Už to neni ani pani učitelka, ani pani veterinářka, už je to maskérka filmových hvězd :) No a nebo aspoň reálnější "event planner" a v ideálním případě "wedding planner". Myslím, že to by mě fakticky bavilo!

4. Ovládáš nějaký cizí jazyk? Jakým jazykem by ses chtěla dorozumět?
Asi to zní trochu hloupě, ale hrozně moc bych chtěla umět fakt dobře anglicky...

5. Za co utrácíš v rámci kategorie "pro radost", když ne za makeup?
Já moc neutrácím se přiznám. Asi jídlo a cestování. Rádi jezdíme kempovat, teď jsme byli na víkend ve Walesu a na nějaké blogy a kosmetické záležitosti (krom opalovacího krému a pasty na zuby) jsem si nevzpomněla. A pak pohledy a přáníčka a když mě to chytne, tak za všecičko možný na scrapbooking a korálkování. Nekorálkovala jsem už ale hóóódně dlouho...

6. Seznamuješ se snadno s neznámými lidmi?
Celkem s tím nemám problém a dost mi pomohla právě Anglie. Tady se prostě nemůžu stydět něco říct, je jedno, jestli to bude gramaticky perfektně správně nebo ne, hlavně že se s dotyčným pochopíme. A to mě asi tak nějak zbavilo studu, takže ani oslovovat cizí lidi nebo pochválit na ulici paní kabelku mi celkem nedělá problém.

7. Čteš knížky nebo preferuješ internetové čtivo?
No... jak to jen říct? Preferuju knížky, to vo tom žádná, ale že bych je četla, to úplně ne... já na to teď nějak nemám čas - a to jsem dřív četla jak blázen. Momentálně se mi čtivo zužuje na Bloglovin na cestě busem z práce a do práce. Já vím, že to není dobře a budu s tím zase muset něco udělat.

8. Co je tvá nejhorší a nejlepší vlastnost?
Hm... co já vim? To ať mi řeknou ostatní, ne? Já si myslím, že jsem náladová jako prase, to zas jo. A drzá na maminku. 
Ale jináč jsem roztomilá mladá dáma :)

9. Chodíš se večer bavit mezi lidi nebo preferuješ komorní společnost?
Tady jsem se musela smát, když jsem četla tag u eM... Tak Tvůj muž je bubeník, jo? No, ten můj je baskytarista, takže s koncerty to mám podobně, zrovna má jeden v sobotu, tak se chystám. Jináč ale viditelně stárnu a už nepropařím každou páteční a sobotní noc a radši ji strávím u filmu nebo jen s menší společností. A marně si lámu hlavu nad tím, kde jsem sakra na ty pařby jako mladší brala peníze...?!?!

10. Kdybys neblogovala, mezi jaké činnosti bys podělila volný čas, kterého by najednou bylo nejspíš mraky?
Pokud se počítá mezi blogování i čtení blogů (a následné hledání na netu, kolik to stojí a kde se to dá sehnat), nejspíš bych toho času měla fakt mnohem víc :D A využila bych ho k tomu, že bych spala nebo uklízela. Vždycky si cestou z práce říkám "trochu se prospím, než přijde Andy domů... a aspoň vyperu/vytřu/doplňte si JEDNU libovolnou domácí práci", ale jakmile zapnu noťas, tak to je konečná. Jediným řešením tedy je nekoukat vpravo vlevo a namířit si to rovnou do postele!

A protože už tenhle blog napsali vážně už snad skoro všichni, napadá mě jediná Lucy (Stars by Lucy), která by snad mohla pokračovat... což? :) Už se mi po ní stýská.

Mějte se krásně!

x

17 komentářů:

  1. Pěkné, pěkné. :) A recept na Brownies rozhodně dodej, protože to musí být osud - já jsem zrovna přemýšlela, že ho o víkendu upeču. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéjda tak to teda nevím, jestli se mi povede to do víkendu přeložit a hodit online! Ale můžu Ti to vyblejsknout a poslat mailem, pokud budeš chtít :)

      Vymazat
    2. To bych mohla zvládnout. ;) Kdybys byla tak hodná, tak na karamba.lou(rybička)gmail.com :)

      Vymazat
  2. Ty se ptáš, jestli se máš podělit o recept na brownies? Tak samozřejmě, že ano!!! A když už jsme u toho pečení, taky miluju vylizování těsta z misky. :-D Ráda jsem si početla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jsem ráda, že nejsem sama... občas přemýšlím, jestli nepeču právě proto :) Brownies bude, mohla bych to udělat i s nějakým fotonávodem, což? Jéje... to to asi budud muset teda zase upéct... :))

      Vymazat
  3. Jé, wedding planner zní skvěle, to chci být taky!! :D

    Hele, a úplně mi mluvíš duše, taky sem tam přemýšlím, kde jsem v těch 16 brala peníze na každotýdenní pařbu, fakt mi to vrtá hlavou!

    A všichni nepsali, já tentokrát tag vynechala. A Lucy by mohla převzít štafetu, přimlouvám se, taky bych ji ráda viděla zpět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé Ty jsi nepsala? Tak pokud se Ti do toho jen trochu chce, tak šup šup, hurá do toho :)
      Wedding planner prý byla chvilku sestřenka, ale měla to jen jako druhou práci a brzy s tím skončila, vlastně ani nevím proč...

      Vymazat
  4. Tak to jsem si krásně početla :-) a jsem ráda, že jsem se dozvěděla, co zrovna děláš...kempování offline muselo být super...Tak baskytaristu máš doma? Tak to je bomba :)..Jsem zvědavá jaké bude počasí, protože už začínají všechny ty "fesťáky"...A nic si z toho nedělej mlíkovou polívku jsem měla ráda taky, ale jen od maminky, a drzá jsem taky...Mám recept na brownies česky tak Ti pošlu a můžeš ho porovnat s tím svým..S tou angličtinou jsi mě dostala!! Skromná holka!! Jsem ráda, že jsi zatagovala tak rychle a že jsi zpět...Měj se krásně!!!Papá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se tag líbil, když už jsi mě poctila nominací :) Nojo, taky muzikanta. Ten pocit, když stojí na pódiu a hraje a je prostě úplně neodolatelnej je k nezaplacení. Já sedím pod pódiem, dmu se pýchou a říkám si "To je můj chlap! MŮJ!!!" :))
      Za recept moc děkuju, určitě ho brzy vyzkouším a poreferuju. No a s tou angličtinou - to teprv když se do toho člověk tak nějak vpraví, tak zjistí, jak zoufale málo umí a jak moooc dlouho se ještě bude muset učit, aby mluvil i rozumněl fakt perfektně. Nesnáším, když se mě lidi ptají, odkud je můj přízvuk. Nemyslí to zle, ale pro mě to v překladu znamená "Tvoje angličtina evidentně není dost dobrá. Je vidět, že jsi cizinka."... to si ale počkám ještě pěkných pár let, než to bude podle mých představ.
      Měj se moc prima, paa! x

      Vymazat
  5. Wohoo! Už se těším, až nám doma něco uvaříte (Tvůj muž) a upečete (má sestra)! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chm - s radostí! :) Ale teď doufám, že se chystáš Ty na nás a vymejšlíš, jak nám budeš podstrojovat ;)

      Vymazat
    2. Nojo, vezmem vás do hospody... Vždyť mě znáš, jaká já jsem nadšená kuchařka...

      Vymazat
    3. Jakože Tě ani my nemotivujeme, jo? Ani Andrew?! (Když já všecky ty český jídla znam)

      Vymazat
    4. Já snad umím vařit nějaký český jídla?? Cmundu vám udělám. Tak.

      Vymazat
    5. Mělas říct "já snad umim vařit?" :-P Cmunda je fajn ;)

      Vymazat
    6. Ale ale no tak... Zas tak zle na tom nejsem. :-P A když teda neumim vařit, tak to potom nevim, jak sis představovala to podstrojování.

      Vymazat
  6. Jeee, to je od Vás holky krásné! Už mi to také moc chybí, momentálně nestíhám ani ty blogy číst :( Plán mám, příští týden se na to vrhnu :) Jinak v tagu budu pokračovat, už se na to těším :) Btw. já mám doma kytaristu (+zpěváka) :-D

    OdpovědětVymazat