Počet zobrazení stránky

středa 19. června 2013

Moje návštěva Lush Spa


Zčásti ze zvědavosti, zčásti díky stresujícím událostem předchozích dní jsem se rozhodla svůj víkendový trip do Londýna s bandou využít k návštěvě Lush Spa. Kdokoli zná kosmetiku Lush a je podobně posedlý jako já, mou touhu jistě chápe :)  Lush Spa - to je legenda! Každý z mých přátel měl vysněné místo, kam se chtěl v Londýně podívat. Tím mým byla 123 Kings Road, Chelsea. Celkem malý a nenápadný Lush obchůdek, ve kterém se mě ujala - jak jinak - krásná a milá Lush víla. "You are very lucky, we have one cancelled appointment today. Can you come back in an hour?"


Přišla jsem o maličko dřív, víla mě usadila na lavičku na dvorku, přinesla drink a časopisy, abych se nenudila, ale mně stačilo dívat se kolem, pozorovat včely létalící dovnitř a ven z vlastního malého Lush úlu, číst si popisky u bylinek, které na dvorku pěstovali, a nasávat tu klidnou a uvolněnou atmosféru, tak nehodící se k centru rušného Londýna.... a pak to přišlo! "To" byla sympatická Španělka s nádherným úsměvem a ještě nádhernějším jménem Elvira. "Hi, I'm your therapist today."

 
Zavedla mě do prostorné sklepní kuchyně, jak vystřižené ze starého anglického filmu z venkova. Posadila mě ke stolu, nalila čaj a vyplnila se mnou formulář týkající se zdravotního stavu a podobně, ale i třeba toho, zda jsem vegetariánka či veganka, aby věděla, jaké výrobky na mě může použít, povídala si se mnou o tom, co mě čeká, zeptala se, co mě přivádí...a dostala jsem dáreček! Dřevěnou truhličku ze které se valil dým, uvnitř na mističce s mechem ležela lahvička s čirou tekutinou a nápisem "Drink me!", vedle oblázek s nápisem "Eat me!" a na něm home made kokosová čokoláda. Víc jako Alenka v říši divů jsem si připadat nemohla.



Ve vedlejší místnosti osvětlené jen svíčkami mě Elvira uložila na lehátko, přikryla dekami, aby mi bylo teplo, podložila kolena polštáři, aby se mi leželo pohodlně a mohly jsme začít. Nemám v plánu obsáhle rozepisovat, co bylo teď a co potom. Celá procedura byla  spíš tak nějako pocitech a vjemech - čichových a sluchových - a o uspořádání vlastních myšlenek. Netušila jsem, že to pro mě bude tak emotivní. Chvílemi jsem se usmívala jako tydýt, minutu nato mi po spáncích telky slzy... a část si nepamatuju vůbec, protože jsem zkrátka spala jako dřevo. Abych alespoň trošku ukojila zvědavost, zmíním masáž obličeje střídavě horkými a ledovými lávovými kameny, ušní svíčky, kovové ladičky, které Elvira rozezněla o svá zápestí a následně přikládala na jednotlivé čakry na mém těle a nádherná hudba zkomponovaná na míru přímo pro tuto proceduru.


Po skončení mi Elvira pošeptala, že jde do kuchyně připravit nápoj a až se mi bude chtít, můžu otevřít oči, vstát a připojit se k ní. Hlavně žádný spěch. Uznávám, dala jsem si načas, než jsem se vrátila zpět do reality a zasedla k šálku (malé tibetské míse) kouřícího ledového mátovo limetkového drinku (miluji suchý led a v Lushi ho evidentně milují taky). Elvira se posadila naproti mně a opatrně se vyptávala na mé pocity a dojmy. Postupně jsme se propracovaly k poměrně dost osobním tématům a dál se bavily jako letité kamarádky.
Marně přemýšlím o sebemenší chybičce, kterou bych Lush Spa mohla vytknout, o něčem, co by se mi zas až tak nelíbilo případně líbilo trochu méně, ale vážně pochybuju, že něco takového existuje. Co se týče přístupu Elviry, byl naprosto perfektní. Je dokonalá profesionálka a zároveň velmi senzitivní a empatická. Namísto hodinové terapie jsem v Lush Spa strávila hodiny dvě a ani na vteřinku jsem neměla pocit, že to tak není správné, že zacláním příliš dlouho a musím uvolnit místo dalším zákazníkům. Velmi těžko se popisují i pocity, se kterými jsem odcházela. Možná vyrovnanost... síla... víra v sebe samu... Na rozloučenou jsme se s Elvirou srdečně objaly a jsem si jistá, že až se příště objevím v Londýně, na 100% vím, kam povedou moje kroky.


Zdroje obrázků:
www.francescassandra.blogspot.com
www.sevenstreets.com
www.chelseafringe.com
www.emmawarley.wordpress.com
www.klairedelys.com
www.sometimesredhead.com 




 
    

15 komentářů:

  1. Úplně na mě při čtení dýchla ta pohodová uklidňující atmosféra. Budu věřit, že se do takového malého "ráje na Zemi" taky někdy podívám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stojí to za to, Ilko, vážně... to se ani nedá popsat, jak to tam na člověka působí...

      Vymazat
  2. Já chci taky... :( :D No, tak třeba se někdy podívám do toho Londýna a nakonec i do Lush spa. :ú Každopádně a upřímně To zážitek přeju i závidím. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) a až se dostaneš do toho Londýna, tak dej vědět a vyhraď si na mě čas. A nebo rovnou přijeď do Bristolu! Btw. Lush Spa jsou i v Liverpoolu, Poole, Leeds, Kingstonu a Edinburghu. Teď mají nějaký nový "treatment", co se jmenuje Comforter a sice jsem si ani nepřečetla, cože to dělá a co se tam děje a už to chci... Comforter je asi moje nejoblíbenější vůně z Lush. Srdcovka :)

      Vymazat
  3. Teda věřím, že to byl perfektně strávený čas i vzhledem ke stresujícím okolnostem. Určitě jsi udělala hodně dobře, že jsi zašla - vypadá to tam tak krásně intimně a domácky! Já bych potřebovala takové lázně snad každý týden. Ta masáž obličeje, to jsi mě hodně navnadila :). Nikdy jsem to nezažila až při rehabilitaci a měla jsem co dělat, abych neusnula, protože jsem ještě musela potom cvičit....Elvíru si úplně představuji jako nějakou exotickou krásnou čarodějku v hábitu :-D. Potřebuji lázně :-D....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona byla tak trochu čarodějka - i když bez hábitu. Málokdy člověk zažije, že si s někým tak perfektně sedne - s někým, koho nikdy předtím neviděl, ani o něm neslyšel. Že s ním tak jako "souzní" :) No a až příští léto přijedeš, klíďo si můžem udělat výlet do Londýna, ne? Já Londýn miluju... jezdila bych tam každý týden - ale bydlet bych tam nechtěla :D

      Vymazat
  4. Ó ó ó! To by se mi taky líbilo...!!! Ano! Čarodějka Elvíra v hábitu, přesně tak si ji představuju taky! :)))

    OdpovědětVymazat
  5. To si tu Elvíru představujeme asi všechny stejně :D A co používala za přípravky z Lushe? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, že vůbec nemám tucha... :D Mají nějaké speciální produkty vyvinuté přímo pro Spa, jediné, čím jsem si jistá, byly ty jejich Inhale a Exhale - dvě složky, co dávají dohromady Breath of God.

      Vymazat
  6. Vypadá to nádherně!! Ještě jsem o ničem takovém neslyšela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teress, je to naprostý ráj - obzvlášť pro Lushí sympatizanty :)

      Vymazat
  7. Achchch! Na prahu puberty jsem si zamilovala knihu Elvíra z Bretaně - já si ten ujetej děj už moc nepamatuju, ale představa spojení někoho, kdo se jmenuje Elvíra (mmch - byla to víla :-)) a pobřeží Bretaně mě prostě uchvátilo :-). Normálně mi skoro vhrkly slzy do očí jen při čtení článku a vzpomněla jsem si na úžasnou 90min. aromamasáž vonnými oleji v Praze na Jiřáku - bylo to dvakrát, před prvním i druhým porodem a byla to prostě slast! Úsměvy blaženého blbečka si zcela vybavuji! Až mě z toho bolely chvílema tváře :-D.
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.S. - Tak jsem se, milá Romanko, objednala rovnou na 120min. masáž tamtéž - a můžeš za to především ty + jako bonus (k čemu proboha, už tohle je LUXUS?!) kosmetiku tamtéž za použítí přípravků Hauschka.
      muck, Sestra K.

      Vymazat
    2. Wow, to zní fantasticky! A vůbec se nemíním omlouvat za to, že za to můžu, protože jsem si jistá, že nebudeš litovat. Moc Ti to přeju, užij si to. Je třeba se občas takhle rozmazlovat :)
      (Omlouvám se za takovou zpoždenou reakci, jsem ostuda ostudná :( )

      Vymazat