Počet zobrazení stránky

pondělí 22. září 2014

M.A.C. Monday: Eye Shadow - Naked Lunch

Dámy a pánové,

vítejte u prvního dílu série článků nazvané M.A.C. Mondays
Ode dneška se můžete každé pondělí těšit na recenzi jednoho produktu dekorativní kosmetiky značky M.A.C., které jsem momentálně naprosto propadla. Jak dlouhá série bude se teprve uvidí - nejspíš než mi dojdou produkty k recenzování. Nebo než mě M.A.C. omrzí a pořídím si novou obsesi.

Začneme jednou z jejich legend (říkám jednou, protože těch legend mají požehnaně a každému se při zmínce o značce M.A.C. vybaví něco jiného. A někomu vůbec nic, žejo ségra?)

Sháněla jsem mono oční stíny v nějakém univerzálním světlém odstínu, které by se daly použít jako podklad i na rozjasnění a ideální místo, kde se porozhlédnout, byl M.A.C. - beztak jsem tam měla cestu pro pudr, tak proč si neudělat radost i nějakými těmi stíny. A říkala jsem si: "Hlavně ne odstín Naked Lunch. Ten je hrozně profláklej. Ten má každej." Nechala jsem si poradit od milé asistentky (ano, v Bristolu v M.A.C. jsou vážně milí... a nejlepčí je ten stopadesáti kilový hromotluk, co vypadá trochu jako ten týpek, co bydlel na koleji s Ashtonem Kutcherem ve filmu Butterfly Effect), ukázala mi pár odstínů, které by se mohly blížit mojí představě a já já mezi nimi spatřila ten "svůj"! Takže tady je... :D

Oční stíny, M.A.C.

Odstín

Naked Lunch

Efekt 

Frost

Cena 

£13 za oční stín v plném balení
£10 za samostatnou náplň, kterou lze umístit do paletky

Obsah 

1,5g

Balení 

Bytelná kulatá krabička z černého plastu s průhledným víčkem, jednoduchá a elegantní. Snadno se otevírá. Zabalená v černé papírové krabičce s průřezem vepředu, díky kterému hned vidíte, po kterém odstínu saháte. Zezadu je pak jasně napsaný odstín, efekt, gramáž  a že byl oční stín vyrobený v Kanadě (a pár dalších věcí, které nejsou zas tak podstatné).






Konzistence

Stín je jasně a neoddiskutovatelně pudrový. Nepřijde mi ani máslový, ale ani křídový. Je pevně slisovaný, při aplikaci hrubším štětcem nepatrně, téměř zanedbatelně, práší.

Odstín

je krásný! :) Oficiální popis zní "warm, peach-beige with a frost finish", což sedí. Není příliš teplý, spíš něco mezi neutrální a teplou a je to tak trochu chameleon a neobsahuje třpytky. Z různých úhlů vypadá jinak, na jedné fotce níže skoro ani není vidět.

Použití

Jako základ pod jakékoli jiné stíny, na prozáření vnitřního koutku, ale vypadá krásně i přes tmavší stíny, které rozzáří a dodá jim jemný lesk. Na fotkách: dole černý stín The Body Shop, nahoře tentýž stín přetřený Naked Lunch od M.A.C.


Ve stínu

Na sluníčku

Naked Lunch v akci - ignorujte prosím, že to vypadá, jako by mi někdo dal pěstí a soustřeďte se na ten překrásný odstín na horním víčku :)


Výdrž

U mě bez báze téměř celodenní s tím, že během dne mírně bledne. S bází se nehne celý den.

Pár swatchů na ruce:

M.A.C. oční stíny Naked Lunch, na sluníčku

M.A.C. oční stíny Naked Lunch, ve stínu

M.A.C. oční stíny Naked Lunch

M.A.C. oční stíny Naked Lunch
Defakto nemám, co bych stínu vytkla, jsem z něj hodně nadšená, používám každý den a už vybírám, jaké další odstíny si koupím... a jednoho krásného dne budu mít všechny. Úplně všechny! :)

Co na něj říkáte vy? A co se vám vybaví, když se řekne M.A.C.?

Mějte se prima!

R.

10 komentářů:

  1. Já na ně před třemi týdny koukala v macu a musim je mít, prostě takove ideální stín na všechno... navíc s artdecobazí se nehne snad ani druhej den :D
    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Artdeco bázi nikdy nezkoušela, ale slyšela jsem na ní skvělé ohlasy. Víčka se mi mastí minimálně, takže bázi dávám jen když chci fakt extra výdrž nebo pro testy stínů kvůli recenzím :)

      Vymazat
  2. Ten je krásný, opravdu univerzální! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu jak ten Tvůj vanilkový Catrice, ale s leskem :)

      Vymazat
  3. tak se budeme každé pondělí těšit ;) možná snad taky propadnu MAC mánii :D už tu byly různé, Lush, Guerlain, Buržousti, Nobilis, oleje, hmmm co asi bude dál, Romi? nevíš? :D Peťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mmm... přemýšlím, za kolik z těch mánií můžu já... doufám, že ne za moc :D I když vím, že v té Lushové jsem Tě vydatně podporovala!

      Vymazat
  4. Já ted propadla Clarinsu. U Macu se mi vybaví jejich Skinfinish. Zatim od nich nic nemam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clarins má boží ty nové matné stíny. Nejvíc se mi líbí ten, co paradoxně vůbec není matný :D Ale u nás je teď vyprodaný... :-/

      Vymazat