Počet zobrazení stránky

sobota 4. ledna 2014

O tom, co bylo, je a bude

Moji milí,

po delší odmlce se zase hlásím do služby a přiznám se, že se mi stýskalo. Moc! A rozhodně vám dlužím vysvětlení, proč jsem na tak dlouho zalezla pod peřinu a nevystrčila ani špičku nosu. Nebo to dlužím sobě? Abych si to dlouhé mlčení nějak ospravedlnila?

Hlavní faktory byly dva:

Prvním byl klasický předvánoční shon. Spousta extra událostí v práci, shánění a balení dárečků, pečení cukroví, vánoční party, obědy a večeře...

Druhým a asi zásadnějším byla nechuť psát. Přiznávám to naprosto otevřeně, ale mě předvánoční, vánoční a silvestrovské články nebavily na 99% blogů, které sleduji, z prostého důvodu - všechny byly jak přes kopírák. Na jednu stranu oceňuji, že si holky najdou čas i o svátcích a přejí svým čtěnářům krásné Vánoce, hodně zdraví do nového roku (některé i do Nového roku), ale na druhou stranu když jsem viděla pořád jen to samé na všech blozích, unavovalo mě to. Později jsem viděla článek s nadpisem PF 2014 a rovnou jsem ho přeskakovala. Došlo mi, že v takových chvílích se pozná "blogerka" od "holky, která píše blog". Nikdy předtím jsem si neuvědomila, jak obrovský rozdíl mezi nimi je. Holka, která píše blog, sepíše pár prázdných frází na téma "vše nejlepší do nového roku", přihodí fotku ohňostroje nebo skleniček na šampaňské staženou z netu a je vymalováno. Blogerka si s článkem vyhraje, dá do něj něco ze sebe, snaží se čtenáře nezklamat. Já o sobě vím, že co se vánočních a novoročních přání týče, jsem dost bídná a něco vyplodit je vždycky bolestivý proces a proto je píšu jen v případě, že mám spoustu času, abych vymyslela něco originálního. Nebo je nepíšu vůbec. Nic mezi tím. A to platí i pro vánoční/narozeninové pohledy a přání. Kdo by chtěl být jedním ze stáda? Kdo by chtěl poslat přání, které adresát založí mezi všechna ostatní "průměrná" přání a do minuty na něj zapomene?

Kdo si ale jednoznačně zaslouží titul "Blogerka roku" v kategorii "Vánoční a novoroční přání" je fantastická a nepřekonatelná Lucifridka! Na její přání (a na to, jak jsem se u nich chlámala) vážně hned tak nezapomenu. Koho tahle přání minula, račte se podívat:

Vánoce
Nový rok

Doufám, že jste měli príma Vánoce i Silvestr, užili jste si je přesně podle svých představ - ať už hekticky nebo velmi poklidně, našli pod stromečkem to, co jste si přáli, viděli všechny své milé, které jste vidět chtěli, nikdo vás nezlobil a neotravoval... a že nejste moc deprimovaní z návratu do normálního pracovního režimu.

A do tohoto roku (ale i všech následujících) vám přeju spoustu splněných přání - i těch sebebláznivějších a překonaných překážek, vyskytnou-li se nějaké.
Obklopujte se lidmi, které máte rádi, dělejte věci, které vám dělají radost.
Odpočívejte a nestresujte se tím, čím není potřeba se stresovat nebo co nemůžete změnit.
A říkejte lidem, že je máte rádi.

Krásný víkend všem!

x

P.S. Leden na mém blogu bude ještě hodně vánoční, bilanční, trochu se ohlédnu za tím rokem předchozím a pohrávám si i s myšlenkou na článek o "Kosmetice roku 2013". Na ostatních blozích mě tyhle články dost baví, tak proč nevytvořit vlastní?

7 komentářů:

  1. Jee, už jsem se bála, že další článek nebude... Taky jen to nej do nového roku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenene, já už se nemohla dočkat, až zas budu psát a číst komentáře a fotit... Až teď vidím, jak mi to chybělo. Radím lidem, ať dělají to, co je baví, a sama se tím neřídím. Ostuda!

      Vymazat
  2. Všechno nejlepší do nového roku. ;) Jsem zvědavá na tvé bilancování.

    OdpovědětVymazat
  3. Ježiši, to děkuju :). To byl cíl, pobavit :)). A pokud nebudu mít zrovna super náladu, hodlám se k těm článkům sama vracet, pořád se těm videím musím smát :D. Já sice před vánocema nahazovala jeden článek za druhym, ale pak jsem si dala plánovanou a nutnou pauzu. Jsem si řikala, že na tom budeš podobně :). Tož co do nového roku ti přeju, dost neoriginálně, všechno nejlepší :). Ať tě baví nejen blogování, ale život, ať na tebe neustále vykukují krásná malá překvapení a zázraky :). A nejvíc ze všeho ti přeju pevné zdraví a moře lásky :).

    OdpovědětVymazat
  4. Zlatíčko už jsem Ti přála a vlastně Ti přeju neustále krásný každý den, ale proč to ještě nezopakovat jednou. Jsem ráda,že jsem v loňském roce poznala Tebe díky Tvému i mému blogu...ať Tě to pořád stále baví a ani není třeba se omlouvat či zdůvodňovat, na to dobré si člověk vždycky počká :-D. Přeji Ti všecičko NEJ hlavně to zdravíčko a lásku, ať jsem taky "originální", ale vím, že tohle jsou dvě nejdůležitější věci....štěstí a spol. příjde samo :-). Pac a pusu eM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emi, ještě jednou i Tobě jen to nej, s tím zdravím víš jak to máme... To je asi nejdůležitější. A pak to ostatní :) jsem moc ráda, že Tě mám :-*

      Vymazat