Počet zobrazení stránky

neděle 19. ledna 2014

Beauty Awards 2013 ...by me: Dekorativní kosmetika

Ahoj, ahoj!

Zdravím u pokračování mých "Beauty Awards 2013"... dát je dohromdy mi trvalo maličko dýl, než jsem čekala, ale mám pro to tu nejlepší výmluvu na světě. Návštěvu velký ségry! Byla u mě na prodloužený víkend a bylo to prostě úžasný :)

Teď už ale zpátky k blogování a kosmetice. Dekorativka mě baví o něco víc, než péče (Ostuda... péče je základ! Pokud není správná péče, ani sebelepší malovátka ze mě princeznu nevykouzlí.) a tudíž jsem se na psaní tohohle článku těšila ještě o něco víc, než na psaní toho předchozího. Které šminky si tedy zaslouží cenu?

Make-up

Hned na začátek vás asi trochu překvapím - tím nej make.upem pro mě kupodivu není Chanel, ale Bourjois Healthy Mix! Měla jsem ho v odstínu 52 Vanilla - pro mě fajn odstín na léto, i když mě trochu štve, že je - stejně jako všechny ostatní odstíny - dost dožluta. Jinak mu ale nemůžu vytknout skoro nic, nanáší se moc dobře, kryje tak akorát, dá se bez problémů vrstvit, voní... A přes to složení jsem se ve finále skoro přenesla. Recenze tady.


zdroj


Korektor

Můj nedávný objev MAC Studio Finish Concealer SPF35, odstín NC20. Tuhý korektor v praktickém kelímku se zaklapávacím víčkem. Netuším, jak jsem bez něj mohla tak dlouho žít! Nanáším ho sem tam prsty, sem tam štětcem, perfektně přilne k pleti a zakryje komplet všecko, co je třeba. Dobře, SPF35 mi přijde trošičku přehnané, ale budiž mu to odpuštěno. I ta mírně vyšší cena - u nás stojí £15. Miluju ho!


zdroj

Pudr

Moc jsem chtěla zkusit ten pudr od NYC, když o něm tak všichni básní, ale u nás jsem ho nesehnala. Sáhla jsem proto totálně naslepo po pudru od Natural Collection - a bingo! Je super, krásně zmatní, ale neudělá z vás mumii, má solidní výdrž a je ultralevný (£1.99). Prodává se ve třech "odstínech": Cool, Neutral a Warm. Mám už druhé balení Natural a teď jsem si pořídila i Cool - zkusím ho přes ten nažloutlý buržoustí make-up a uvidím, co s ním udělá.
Jedinou nevýhodu vidím v tom, že celkem rychle ubývá, ale za tu cenu...


zdroj

Rozjasňovač

Tady nebylo o čem diskutovat, suverénním vítězem je High Beam od Benefitu, který s přehledem nakopal ...pozadí... všem ostatním rozjasňovačům, které jsem kdy zkoušela. Mám jen to mini cestovní balení, ale i to mi vydrží dlooouho. A až dojde, koupím si asi zas tohle malé. Nedovedu si představit, jak kdy v životě spotřebovávám tu obří flašku...


zdroj


Tvářenka

...spíš tvářenko-rozjasňovač Shimmer Waves z Body Shopu. Asi před rokem a půl jsem si je koupila, přestože jsem měla pocit, že na mě budou strašně nápadné, zářivé, každý si na mě bude ukazovat a nebudu je používat jinak, než na večerní akce. A měla jsem pravdu! Loni v létě se ale můj vztah k nim rapidně změnil, začla jsem se používat normálně na den a světe div se! Nikdo si na mě neukazoval. Každýmu totiž bylo totálně šumák, že mám lesklou tvářenku a když už si někdo všiml a měl potřebu to komentovat, byly to komentáře pozitivní! Důkazem mojí lásky budiž fakt, že je mám na několika místech ohoblované tak, že jim koukám na dno.


zdroj


Rtěnka

L`Oréal Rouge Caresse, odstín 101 Tempting Lilac. Proč? Ale notak - už jsem to přeci vysvětlovala tady :)




Tužka na oči

To je trochu náročnější... já nejsem moc tužková a když už linky, tak stínové. Natrefila jsem ale na jednu moc příjemnou minerální tužku - Lily Lolo Natural Eye Liner. Vlastně jsem ji dostala od ségry, nevím, jestli jí nevyhovovala, nebo ji prostě nepoužívala, každopádně díky ségra. Teď když už linkuju, tak jedině s touhle. Mám ji v šedavém odstínu, ale když jsem se ho snažila dohledat na stránkách, zjistila jsem, že už se neprodává. Jedině černá nebo hnědá. Škoda :-/


zdroj


Stíny

Fíha... stíny... Myslím, že jsem neobjevila nic, co by mě vyloženě posadilo na zadek. Nejhorší stíny roku bych měla vybrané hned, ale nejlepší... Ok, pravděpodobně je to Eye Colour, The Body Shop, v odstínu 32 Chocolate. Na celou recenzi i s líčením na mých žilnatých víčkách se můžete podívat sem.




Řasenka

Tak ta je taky bez diskuzí. Bad Gal - Benefit. Zkusila jsem řasenek asi pět tisíc, půlka "ušla" a druhou půlku jsem vzteky rovnou házela z okna. A pokud se ptáte, jestli Bad Gal nebo They`re Real, tak za mě teda Bad Galka pokládá Realku na lopatky během dvou sekund a vítězí na celé čáře.


zdroj


Lak na nehty

Vybrat nejlepší lak na nehty je taky docela fuška. Co to vůbec znamená nejlepší? Nejlepší barva? Nejlepší efekt? Nejlepší výdrž? Pokud beru v potaz tohle všechno, pak je pro mě lakem na nehty roku 2013 pískový Barry M v odstínu Duchess. No neni krásnej?


zdroj

Druhou půlku Beauty Awards máme za sebou, tak mě zajímá, jestli se v něčem shodneme... a jestli kopete za tým Bad Gal nebo za They`re Real :)

Mějte se báječně!

x

9 komentářů:

  1. Do ledna 2013 jsem byla jasná Badgalka, ale mám už druhou They're Real a nebudu už nikdy měnit. Taky je fakt, že jsem měla před rokem jiné řasy, kratší a řidší, k těm ta BG šla asi líp. A taky důvod, proč jsem přešla na temnou stranu je, že BG mi vydržela dobře malovat max 2 měsíce, TR jsem měla půl roku a kdybych jí blbka nenechala otevřenou přes víkend, ještě ted by možná malovala jak první den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že BG je o dost sušší, než TR... Já teď otevřela novou, tak jí to budu stopovat, jak dlouho jí bude trvat, než to zabalí. Můj problém s TR je ten, že jsem na plastový kartáčky naprostý kopyto! :D

      Vymazat
  2. V makeupu se shodneme, miluju ho. Ovšem taky by se mi hodil nyní světlejší odstín. Jinak nic z Tvých oblíbenců neznám, ale L´oréal caresse si chci pořídit. Pěkný článek, jsem Tvou novou pravidelnou čtenářkou :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé ahoj! Doufám, že se Ti u mě bude líbit :)
      Ten make-up je fakt moc fajn, znám spoustu lidí, kterým vyhovuje. A ta rtěnka - myslím, že tenhle odstín se v ČR sehnat nedá :( ale na 100% ji mají v UK :)

      Vymazat
  3. Healthy mix robí na pleti veľmi pekný efekt, ale mne po dlhšom používaní začal veľmi upchávať póry. Ale skúsim mu dať ešte druhú šancu..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ho s něčím prostřídat - třeba nebude dělat takovou neplechu

      Vymazat
  4. Jedu momentálně v Estee Lauder řasence a je docela fajn. Sama bych si jí za ty prachy nekoupila, ale od Ježíška nepohrdnu :) Ale podruhé bych si jí nekoupila, na mě mám moc dlouhý kartáček. Vyhovují mi víc Max factor nebo i některé buržouzní řasenky. Ale co nemůžu doporučit jsou oční stíny od Estee, dostala jsem trio očních stínů v béžovo-hnědých barvách a je to špaténka. Bez podkladu se hrozně stékají do záhybů a vrásek, nevím, jestli to je třeba jen očním krémem, ale od takové značky bych čekala mnohem více.
    Dokecáno :) Přeji hezký den. Peťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jaktože Chanel není nej? :O kdy bude článek? :)

      Vymazat
    2. Ahoj Peti! Jen kecej, to já ráda! Díky za tipy co jo a co ne. S těma stínama od Estée - pokud se Ti slévají i jiné, je to krémem. Pokud jen tyhle, je to jimi. Ale jak píšeš - od takový značky by už člověk čekal nějakou výdrž...
      Chanelí článek bude a tam Ti to všechno povím! ;)

      Vymazat