Počet zobrazení stránky

pátek 17. května 2013

Bourjois Little Round Pot Blush

Ahoj dámy,

dneska jedna recenze, kterou jsem díky zájmu trochu uspíšila. Nicméně myslím, že už jsme se po třech měsících s tou mojí holkou docela sžily a můžu poreferovat co a jak.

Bourjois Little Round Pot Blush - kdo by neznal? Ba dokonce kdo by neměl alespoň jednu doma? (Já vim, ségra, že jí nemáš, nemusíš nic říkat :-P). Já na ní slyšela ódy snad ze všech stran a když jsem jednou sháněla make-up a pudr, vybrala jsem obojí od Bourjois, využila akce 2+1 zdarma a udělala si radost právě touhle tvářenkou. Kterou jsem samozřejmě vůbec nepotřebovala, ale kterou tvářenku člověk vyloženě potřebuje, žejo.


Vybrat odstín byl docela porod. Já nevim, ale mně prostě přijdou všechny skoro stejný a navíc mě - jakožto naprostou pannu co se Bourjois tvářenek týče - upřímně děsil ten lesk jako blesk, který mají úplně všechny. Moje touhla jednu z nich vlastnit ale byla silná, takže jsem se nakonec rozhoupala a koupila si odstín 95 Rose de Jaspe.


Barva: Tak tohle bude zlý... tahle tvářenka je tak naprosto nepopsatelná, že ani nedokážu říct, jestli je to teplý nebo studený odstín. Koukla jsem na radu na makeupalley a evidentně nejsem sama, kdo se nemůže rozhodnout, co je to za barvu. Nejlíp na ní asi sedí "starorůžová s dotekem broskvové" nebo s dotekem cihlové? No a taky se tam lidi nemůžou dohodnout, jestli to má zlatý nebo stříbrný shimmer (shimmer je jedno z těch né úplně přeložitelných slov, stejně jako třeba lip stain. Takže píšu prostě shimmer - stejně všechny víme, co to je). Študovala jsem to dlouho a podle mě to má shimmer... tadá! stříbrný, místy až namodralý. Na tváři ale vypadá jemně přirozeně a netřpytí se. Možná trochu na přímým sluníčku. No to je popis jako prase, fakt. Jste z toho aspoň trochu moudrý?

Na denním světle:


Na sluníčku:


Balení: Ťuťu ňuňu, ale fakt! To balení je prostě krásný, bytelný, malý, ale né příliš malý. Jednoduchý a elegantní. Zavírání je na magnet a tváří se, že bude držet a nebude se otvírat v kabelce. Uvnitř je pidizrcátko a pidištěteček, který je zahnutý a přesně kopíruje vypouklou tvářenku. Já ho teda ještě nezkoušela použít, někdo tvrdí, že je fajn, někdo že je na prd... Já si myslím, že je roztomilej, tak ho prostě nechám v krabičce a budu se na něj aspoň koukat. Samotná tvářenka má 2,5g.


Zavírání na magnet:


Pigmentace: Prima, nemůžu si stěžovat. Dá se nanést jemně, dá se vrstvit... jak je komu libo :)

Výdrž: Na obličeji... je z těch lepších, ale já jsem hrozná, pořád na sebe šmatám a půlku si toho z ksichtíku během dne setřu sama. V krabičce - nadosmrti a ještě dýl. Po třech měsících vypadá netknutě, kamarádky, co mají tyhle tvářenky dýl (rok, dva, tři...) se vesměs shodují, že je zdědí ještě jejich prapravnučky. To je asi super, ale já jsem z toho trochu rozpačitá. Chtěla bych si pořídit třeba i víc odstínů, ale zase co s tím budu celý ty léta dělat? Přijde mi trochu jako zbytečnost a plýtvání pořizovat si třeba tři tvářenky od Bourjois, když vím, že prostě nemám šanci je nikdy spotřebovat... V lepším případě mě časem omrzí a někomu je dám. Já prostě mám ráda, když něco vypotřebuju, mám z toho dobrý pocit a pak otevřu něco jinačího, novýho. Žádný vyhazování nespotřebovaných věcí, žádné nakupování nových věcí, když mám ještě doma hromadu starých.


Vůně: Pro mě trochu divné kritérium... Já totiž k šminkám nečuchám a poslední dobou zjišťuju, že to jsem asi jediná na celém světě a úplně divná, protože každá rtěnka, každý make-up, každá... jánevim... tužka na oči se nejdřív musí očuchat a pak se teprv může koupit. Mně to bylo vždycky tak nějak jedno, až jsme jednou seděly s kamarádkou na kafi, já jí ukazovala můj Bourjois nákup a ona začla všechno očuchávat :D od té doby si vůní dekorativky všímám víc a asi si i víc všímám, že vůni dekorativky řeší prakticky všechny blogerky. Do té doby jsem věděla jen jak voní rtěnka (pokud voní klasicky rtěnkově) a třeba k pudru mě vůbec nenapadlo čuchat. Každopádně - očuchala jsem extra pro vás tuhle tvářenku a voní úplně jako pudr Bourjois Éclat Minéral. eM říká (tady), že to voní květinově, mně to zas přijde spíš jako růže a potpouri (což jsou vlastně kytky :D), ale ze všeho nejvíc mi ta vůně připomíná babičku z Třeboně.

Suma sumárum: Po počátečních neshodách se z nás staly kámošky a já si ji nemůžu vynachválit. Neflekatí, drží, krásně vypadá... jo, je dražší než ty úplně běžné drogerkové, ale nijak drasticky a když si vezmete, jak dlouho vám vydrží (napořád), tak se to rozhodně vyplatí :)

A teď vy, holky - máte? A jaké odstíny? Nebo toužíte? Nebo vás naopak nelákají vůbec a máte jiné favoritky?

Přeju príma den!

x


14 komentářů:

  1. Babička z Třeboně. :D
    Není pravda, že se všechny lesknou. Mám Cendre de la rose brune a je úplně matná. :) Nicméně ji miluju, měla jsem i lesklou kolegyni Rose d'or, ale nějak jsme si přestaly rozumět, nelíbil se mi na mě zlatý shimmer, tak šla z domu do světa. :)
    Obrovskou výhodou je hlavně to, že tvářenky absolutně neubývají. Mám ji už přes rok a vypadá pořád úplně stejně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. U nás měli teda na výběr jen z těch lesklých :-/ zkusím pokoukat ještě jinde, jestli matné objevím.

    OdpovědětVymazat
  3. 33 Lilas D´or mám já. A v DM v Palladium měli určitě výběr mezi matnými a lesklými. Na netu jsem zjistila, že těch odstínů je spousta, jak lesklých, tak matných. Jednu do cihlova jsem pořídila i mamce, na odstín už si nevzpomenu. Ta moje poslední dobou nějak míň barví, jinak je v pohodě a i po dvou letech vypadá netknutě;-)Ani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je možný, že jsem jen slepá... na druhou strnu já asi nechci vyloženě matný :D Trocha lesku je fajn, jen ty bržoustí vypadaj v kravičce spíš jako rozjasňovač :)
      Doufám, že i mamce tvářenka vyhovuje. Obávám se, že moje maminka by to neocenila :)

      Vymazat
  4. Mám přesně tentýž odstín a jsem moc spokojená, používám ho teď na jaře nejčastěji, dodá mi vzhled vyspala jsem se do růžova (nebo meruňkova?), záleží je to chameleón. Pocity z ní máme obdobné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda za další pozitivní ohlas :) Já na začátku nevěděla, co si mám o ní myslet, ale už jsme si to vyřikaly a máme se rády.

      Vymazat
  5. Já bych Bourjois tvářenku hrozně chtěla, už tolikrát jsem si pro ni šla do Fannu, ale nikdy jsem si žádnou neodnesla, bo jsem si z těch jejích pitomých odstínů nedovedla vybrat :( Nemám ráda shimmer v tvářenkách a nesluší mi světlounké barvy, na kterých (zdá se mi) Bourjois staví a takové jsou snad všechny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zas přišly naopak všechny hrozně výrazný a tmavý! :) Ale určo zkus nějakou vyzkoušet, na obličeji to bude vypadat o dost jinak, než v krabičce. No a pokud bys náhodou šlápla vedle... no... já se jí klidně ujmu :))

      Vymazat
  6. Á, kromě kategorie vůní "Teta Martina" už tady máme taky kategorii "Babička z Třeboně". Gratuluju. Ale přesně vím, co tím myslíš! :D Takový ty voňavčičky v dřevěných malovaných piksličkách z Bulharska, žejo?
    NEMÁM. Ale zálusk mám. A velký. Jen vybrat ten odstín, to bude porod...

    OdpovědětVymazat
  7. :D Podle mě výstižnější popis neexistuje! Jasně, asi většina lidí nebude vědět, jak voněla babička z Třeboně, ale ti, co to ví, si tu vůni evidentně hnedka vybaví :D
    Držim palce s výběrem - a doporučuju vzít si někoho s sebou. Jsou fakt rozkošňoučký. A na věky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až přijedeš, vezmu si Tě s sebou. ;)

      Vymazat
    2. Mě ne! Nebo si budu taky chtít nějako koupit! :)

      Vymazat
  8. Jé, vidím, že tahle tvářenka potěšila i Tebe :)...Zajímavý moc hezký odstín - s tím výběrem odstínů je to opravdu "porod", já chtěla něco více růžového, ale jsem spokojená se svou 33´. Vlastně se vůbec divím, že jsem ten odstín trefila, protože jsem tvářenku kupovala přes net...a viděla jsem tam i bez lesku, ale ono se snad tomu ani moc lesk říkat nedá, máš pravdu, působí spíše jako rozjasňovač a to mě baví. Každopádně Tvůj popis tvářenky naprosto chápu, vystihuješ to naprosto přesně a kdo ji má - ten ví :)...S tou vůní je to legrace, já taky nikdy k dekorativce nečuchala až s tvářenkama - a teď čuchám i ke stínům:)

    OdpovědětVymazat
  9. Však Tvoje články mě k tomu čuchání poňoukají ještě víc! Jo, balzám, rtěnka, proč ne... tvářenka je trošku na hraně, ale stíny - no pardón, to už je vrchol! :D

    OdpovědětVymazat