Počet zobrazení stránky

sobota 9. listopadu 2013

Malý pomocník na nehtovou kůžičku

Ahoj, ahoj,

poslední dobou jsem si hodně oblíbila jedno mrně do kabelky a byla by škoda se o něm nezmínit. 

Všichni už víme, jak jsem líná se čímkoli mazat a cokoli, co zavání "extra péčí" je pro mě vopruz a vyhecuju se k tomu tak jednou za půl roku. Teď nemluvím o pleti, tam se snažím být důsledná a pečlivá a dokonce už i oční krém používám fakt pravidelně (do té doby, než mě to zas přejde). 


Přiznejte se ale, kdo z vás pravidelně používá oleje či balzámy na nehtovou kůžičku, hm? Já jsem třeba mega líná mazat si ruce krémem. Nesnáším ten namazaný pocit, pokud jedu třeba v autobuse. Mám pocit, že ten krém naláká všecny bacily a mikročástečky prachu a vůbec bordelu, co kolem lítá, a všichni pak mají na mých rukách velkou party. V práci si ruce nemůžu mazat vůbec a doma jsem měla občas snahu, ale pak muž hučí a nechce na mě šahat, dokud si zas tu věc z rukou neumyju. Nemám to holt jednoduchý. A tak mám doma 4 krémy na ruce a válí se mi v krabici zcela nevyužité. 

Ale! Vlastním taky jeden balzám na nehty a s tím se teda překonávám! Jde o Saloos, bioKarité Balzám na nehty (kdo by to byl řekl), v bytelném kalíšku se šroubovacím víčkem o objemu 19ml.

Saloos, balzám na nehty

Dostala jsem ho darem od mé milé eM, samozřejmě jsem ho hned zkusila, pak mi chvíli ležel a teď ho už cca dva měsíce skutečně používám, někdy i několikrát denně! A má už v sobě vydlabaný ďůlek a já z toho mám radost, protože to jasně poukazuje na to, že ho používám! :) 

Balzám je světle žlutý, voní jemně citrusově (ale taky trochu - nepatrně! jako zapařený hnůj, třeba jako voníval krém na ruce Smitten z Lushe :)) a je hodně tuhý - skoro jako vosk (nebo kakaové máslo, haha!), ale při styku s pokožkou taje. Vždycky chviličku kroužím prstem v ďůlku a to, co mi zůstane na prstě, pak vmasíruju do kůžičky kolem nehtů.

Saloos, balzám na nehty

Můžu to dělat v autobuse (menší mastná plocha na rukou = míň místa pro bacilovou party), doma, když koukám na filmy, dokonce i v práci. Ideální! Obrovskou výhodu vidím hlavně v tom balení, které můžete hodit do kabelky a použít kdekoli se vám zachce, narozdíl třeba od olejíčků. Ty mi v tomhle případě přijdou strašně nepraktické. 

Saloos, balzám na nehty - Detail ďůlku

A výsledky? Absolutně nemám srovnání s jinými balzámy, oleji a krémy. Osobně si myslím, že pokud se mažete (čímkoli), je to rozhodně lepší, než když se nemažete. Nějaký výsledek tam být musí. V mém případě je to jemnější a hezčí kůžička kolem nehtů, menší výskyt záděrek a jiných bebíček a kupodivu i menší tendence si tu kůži oštipovat, oškrabovat, nípat a loupat.

Ještě než jsem ho použila na ruce, zkusila jsem ho na rty a byl super, hydratoval, zjemnil. Jen nechutnal moc dobře :D Teď už jsem si do něj nanesla bordel, tudíž používání na rty padá.

Pro úplnost doplním složení:

Butyrospermum parkii butter bio, Sesamum indicum oil bio, Helianthus annus oil bio, Cucubita pepo seed oil, Simmondsia chinensis oil, Cera alba, Candelila cera, Lanolin, Tocopherol, Ascorbyl palmitate, Ascorbic acid, Parfum*, Citral**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**
* směs éterických olejů 
** součást éterických olejů

Saloos, balzám na nehty - složení

Za mě teda spokojenost maximální a ještě jednou děkuju, eM :)

Co používáte na nehtovou kůžičku vy? A máte nějaké oblíbené krémy na ruce, po kterých člověk není mastný? Inspirujte mě! :)

Mějte se moc príma!

x





12 komentářů:

  1. Přesně tohle mám taky a jsem naprosto spokojená, přestaly se mi dělat záděry a nehtová kůžička i bez jakékoliv další péče vypadá prostě krásně upraveně. :-) Ještě jsem slyšela chválu na balzám na nehtovou kůžičku od Alverde, ale ten design bílozelené spirály ve škaredé kulaté krabičce ve mně absolutně nevzbuzuje důvěru a chuť si to koupit a vyzkoušet (i když jsem na to v DMku koukala už nespočetněkrát). :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jsem ráda, že se najdou i další, kteří se k mojí chvále připojí. Člověk si řekne, že je to taková zbytečnost... ale kolik užitku to nadělá!

      Vymazat
  2. Gratuluju k sebepřekonání:) já si během dne taky moc ruce nemažu, buď můžu použít mastný krém, který zabírá, ale než se vstřebá, tak jsem paralyzovaná nebo nějaký "lehký", který ale buď vůbec nezabere nebo mé ruce zareagují jak je jejich zvykem vylučováním vody - jakoby pocením, což je strašně legrační a hnusné, protože to ten použitý krém vyblemcne zpět a je z toho ulepená kaše. Fuj. Takže večer u seriálu a pak před spaním mažu čistým bambuckým máslem nebo proolisovou mastí na bázi vazelíny nebo indulonou:) Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brr, to zní dost otřesně! :D Já zatím jako nej krém vyzkoušela včeličkový od NYR (jak píše ségra níže)... ale i s tím jsem teda bídná a moc se nemažu :)

      Vymazat
  3. Mám doma taky Saloos, akorát balzám Levandulový. :) Je opravdu skvělý a má všestranné použití - jak na nehtovou kůžičku, tak na rty nebo na různé škrábance, popáleniny atd.

    OdpovědětVymazat
  4. Takže to jako taky potřebuju, jo?
    Můj poslední objev co se týče krémů na ruce je tento: http://www.biooo.cz/krem-na-ruce-pomeranc-a-rakytnik-body-spa-lavera-p-5931.html - přijde mi velmi podobný tomu včeličkovému od Tebe (NYR), ale je ještě o fous lehčí, a přitom pěkně výživný. Nemastí, ani se po něm nevylučuje ta voda, jak píše Veronika výše (to se mně ale dělá právě po krémech na bázi vazelíny).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně! :D já teď používám včeličkový na nohy po holení a...ách!
      Voní ta Lavera?

      Vymazat
    2. Voní moc hezky, jemňounce po pomerančích.

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Zlatínko já jsem ráda, že Ti přišel přece jen vhod :-), mě na něm ta vosková konzistence právě baví, že to zas není až tak umaštěné jako od olejíčků na nehty, tak to střídám, třeba oleje taky spíš používám u televize nebo tak....ale i v práci když mám nehty v krizi :-), ale mazáníčko může opravdu člověk používat furt - ty vůně jako nic moc to uznávám mám ještě rakytník a voní po bylinách, ale funguje naprosto stejně :-)....no a protože jsem momentálně totální blázen do levandule tak asi musím mít ten levandulový Saloos :-) anebo si umíchám vlastní, jestli nebudu lína !-). Tak hezky maž - kdo maže ten jede :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ta vůně neva, spíš mi přijde legrační ;) a balzámek je fakt prima, jsi poklad a ještě jednou díky! :)

      Vymazat