Počet zobrazení stránky

pátek 25. října 2013

Lipstick tag!

Ahoj, ahoj,

už je tomu nějaký pátek, kdy mě moje milá eM nominovala ve svém rtěnkovém tagu. Na jednu stranu mě to velmi potěšilo, na druhou stranu jsem trochu zrozpačitěla. Já totiž nejsem žádná "Lipstick Queen", nemám na rtěnky vyhrazený celý extra šuplík, ze kterého mi ještě přetékají ven, nevlastním jedinou high-end rtěnku a vlastně jsem co se rtěnek týče úplně nudná.

Po přečtení tagu u eM tady klikněte a tuttobene pro její článek klikněte zas tu jsem se jen utvrdila, že se můžu jít zahrabat... ale na druhou stranu - podle mě holky jsou oproti normálním smrtelnicím trochu extrémy a trošku trpí blogitýdou :) Mně se na jejich články strašně hezky koukalo, u některých kousků z jejich sbírek jsem si povzdechla "ach, to by se mi taky líbilo..." a pak jsem pohlídla na svoji skromnou hromádečku.

U mě jasně vedou balzámy na rty a spotřebovávám je nadzvukovou rychlostí. Denně se mažu mockrát, protože hodně trpím na suché a praskavé rty a když jsem nervózní, nebo se nudím, tak si je škrábu a oštipuju (- asi si myslím, že se tak těch suchých šupinek zbavím). Fuj, styď se, ženo!

Zároveň taky ale musím říct, že já jsem zrovna nedavno dospěla do toho vývojového stádia, kdy se z holčičky stává žena - čili kdy opouštím lesky na rty a objevuji kouzlo rtěnek, a tudíž jsem toho zatím nestihla moc nasyslit. Nevím, jestli to tak přijde i vám, ale podle mě líčit se rtěnkou je prostě takové dospělácké... to není pro holky, to je pro ženy, které jsou si už alespoň trochu jisté samy sebou.

A ještě jedna, teď už snad poslední výmluva na téma "proč mám málo rtěnek" a sice: já nejsem zas taková sběratelka a obvykle mi stačí pár kousků na prostřídání, dost na to, abych nenosila každý den totéž, ale dost málo na to, abych měla pocit, že jsem někdy v budoucnu schopná to spotřebovat.


A teď už k otázkám!

Kolik rtěnek vlastníš?

Nejsem si jistá, jestli jsem objevila všechny, ale shromáždila jsem jich osm! Jedna z nich je defakto spotřebovaná, ale nemám to srdce ji vyhodit. Plus jednu postrádám - bohužel mojí dost oblíbenou mini od Avonu. Kdybych tu našla a tu spotřebovanou vyhodila... jsme pořád na osmi :D

Oriflame - Pale Mauve, MUA - č. 5, L`Oréal - Tempting Lilac, Avon - Cappuccino, Oriflame - Seashell Nude, B. - Pizzazz, The Body Shop - Hot Date, Revlon - Berry Smoothie

Jaká byla tvoje úplně první rtěnka?

Já si myslím, že to byla taková zlatá rtěnka od Oriflame, kterou jsem buď sebrala mamince, nebo jsem ji dostala od tety. Přišlo mi fascinující, že je zlatá, tudíž úplně jiná, než všechny ostatní rtěnky. Pokud si ale dobře pamatuju, nenosila jsem ji. Jen jsem ji hrdě vlastnila.

Jaká je tvá oblíbená značka rtěnek?

Oblíbená značka... no, tak to fakt nedokážu říct. Podle mě se to mění rtěnka od rtěnky. Nejde říct, že L'Oréal má všechny rtěnky super a naopak všechny Rimmelky jsou shit, ne? nebo možná jo, ale já jich nevyzkoušela tolik, abych to byla schopná hodnotit.

Jaká je tvá neoblíbenější rtěnka? Jakou nosíš nejvíce?

Nejoblíbenější byla a je (ještě pořád jsem ji nevyhodila!) moje L'Oréal Rouge Caresse v odstínu 101 Tempting Lilac - moji ódu na ni si prosím přečtěte zde
Ale už ji nenosím nejvíc. Už ji nenosím vůbec. Je v ní tak na jedno použití, tudíž jsem ji přestala používat, abych ji náhodou nevypotřebovala. Nejvíc momentálně nosím asi znovuobjevenou Wild West Couture Lipstick od Oriflame v odstínu Pale Mauve. Už je dost stará, pro mě dokonale nude s lehoučkým fialovým podtónem a byla jen v nějaké limitce, tudíž už ji neseženete ani kdybyste chtěli.

Oriflame, Pale Mauve

Jaký druh rtěnky máš nejradši (konzistence)?

Mám ráda hydratační, které se snadno nanášejí a člověk se s tím nemusí dřít půl hodiny, než roztajou a uráčí se přenést nějakou tu barvu i na rty. Protože mám problém se suchými rty, dlouhotrvající rtěnky nejsou pro mě a ani na ně nepomýšlím.

Jaký druh naopak nevyhledáváš?

Aha... to už jsem asi napsala k předchozí otázce :)

Která rtěnka je tvá nejnovější?

Není to tak dávno, co jsem pořádala hon na novou rtěnku, něco na den, ale výraznějšího a po prolezení všech drogerek jsem to prostě vzdala, protože jsem nic rozumného neobjevila. Náááhodou jsem se ale ocitla v Body Shopu, chtěla jsem vyžebrat vzoreček toho nového medového tělového peelingu (článek zde prosím) a najednou koukám a já stojím u kasy s rtěnkou v ruce! Je to odstín 335 Hot Date z jejich nové řady Color Crush, hnedka mi padla do oka, jen jsem se přeptala slečny prodavačky, co ona na to, jestli tahle, nebo jiná, ona mi ji schválila a bylo to. Navíc jsem zrovna měla 40% slevu na jakýkoli výrobek plus dalších 10% slevu se svojí zákaznickou kartičkou a tudíž mě ve finále vyšla jen na £5.

The Body Shop, Hot Date

Kolik rtěnek máš momentálně ve své kabelce?

Ani jednu, protože všechny jsou vedle mě na gauči.

Jak skladuješ své rtěnky?

Více méně v kabelkách, ale mám i speciální minišuplíček na "produkty na rty", kde bydlí i moje lesky a jedna konturka.

Jaké rtěnky si plánuješ pořídit?

Teď zrovna nemám vyloženě v plánu žádnou konkrétní. Chtěla bych nějakou náhradu své spotřebované Rouge Caresse, ale  nijak na to nespěchám.

Kupuješ si odlišné odstíny nebo spíše podobné? Jaké odstíny preferuješ?

Myslela jsem si, že podobné, ale když na to teď koukám, dochází mi, že to vlastně není pravda a že moje barevná škála je (vzhledem k počtu produktů) dost široká.

Mění se Tvá rtěnková paleta s ročními obdobími nebo spíše s příležitostí?

Asi spíš s příležitostí. Je jedno, jestli je zima nebo léto, pro mě jsou nahaté rtěnky prostě nej. Po těch výraznějších naopak sáhnu pokud jdu večer ven (a vím, že budu pít brčkem), případně pokud mám vyloženě střelenou náladu. To pak volám do služby svojí B. v odstínu 155 Pizzazz

B., Pizzazz

Vlevo B., Pizzazz, vpravo The Body Shop, Hot Date

Ladíš make-up s rtěnkou? Tzn. jemnější líčení očí - výrazná rtěnka a naopak. Případně ladíš rtěnky i s outfitem či laky na nehty?

Rtěnky rozhodně s make-upem ladím. Je někdo, kdo ne? A většinou dodržuju výrazné oči - nahé rty, případně minimalistické oči a výrazné rty. Nedavno jsem šla ven, nalíčila si jen černou linku (něco, co obvykle absolutně nenosím!) a tmavé rty a zůstala jsem koukat jak sůva z nudlí (ne sůva s nudlí, Lucie!), vypadalo to super! A samozřejmě že přemýšlím i nad tím, co si beru nasebe a jaký mám lak na nehtech, protože špatná kombinace by byl docela trapas a pokud bych to zjistila pozdě, cítila bych se zle.
Důležitým faktorem jsou pro mě také brýle, ke kterým musím ladit rty v první řadě. Obroučky mám totiž vínově červené a občas je to pěkná otrava (pokud zrovna nechci nosit kontaktní čočky).

Používáš rtěnky denně nebo jen na speciální příležitosti?

Poslední dobou vlastně denně, i když to někdy znamená "ráno se nalíčím, ale jakmile se rtěnka smaže, pokračuju po zbytek dne už jen s balzámem".

Kterou rtěnku nosíš nejméně?

Dvě z mé sbírky jsem neměla na sobě už tak dva roky a pochybuju, že je na sebe ještě někdy vezmu. Obě jsou hnědé a ani jedna mi nesluší.
První je Oriflame Power Shine, odstín Seashell Nude, která není nude ani omylem, voní nádherně melounově, krásně se třpytí, ale už jsem z ní asi vyrostla.
Druhou je pak Avon, netuším jaká řada, odstín Cappuccino. Teď kroutím hlavu a přemýšlím, co mě kdy vedlo k tomu, abych si něco takového koupila. Možná to byla moje starodávná představa o nude rtěnce, kdo ví...

Vlevo Avon, Cappuccino, vpravo Oriflame, Seashell Nude

Vlevo Avon, Cappuccino, vpravo Oriflame, Seashell Nude

Máš nějakou svou vysněnou rtěnku, kterou by sis jednou chtěla koupit?

Vlastně jo... a je to asi úplně povrchní, ale už x let toužím po Rouge G od Guerlain. Je to naprosto nejkrásnější rtěnka, jakou kdy kdo vymyslel. Vlastně spíš takový malý skvost, šperk do kabelky. Tu podle mě hned tak někdo nepřekoná. Ideální by byla samozřejmě v červené barvě, vytáhla bych ji na nějaké slavnostní akci oděna do překrásné večerní róby a obdivné pohledy všech přítomných by okamžitě směřovaly na mě... Taky si to úplně představujete? No, ale o červené si můžu nechat jen zdát, protože prostě nemám dokonale bílé zuby a nemyslím si, že by na mě vypadala dobře. V nějaké jiné nositelné barvě ale třeba... někdy... možná... Ježíšku?


Tak to byl můj tag, doufám, že se líbil, i když neoplývám desítkami rtěnek nejrůznějších tvarů a barev... a navíc ty dvě hnědé jdou bez milosti do koše. Nechápu, proč si je tady pořád světím, beztak už je nikdy nepoužiju. Taková uvědomnělá a silná žena jsem!

S nějakým posouváním tagu dál... podle mě už jsem asi poslední blogerka na planetě, která ho nedělala, tudíž moc nevím, koho bych dál nominovala. Možná poprosím ségru, ať mi napíše guest post o své jedné rtěnce :)

Mějte se príma!

x

P.S. Omluvte prosím sníženou kvalitu nanášení rtěnky na rty - v reálu to tak nepřesně nevypadá :)

10 komentářů:

  1. Ta Pizzazz se mi teda hrozně moc líbí a sekne ti, musím říct, že tuto značku vůbec neznám a předpokládám, že u nás ji neseženu, že? :D

    Jinak jsem na tom docela obdobně bych řekla (možná o "pár" kousků víc), ale sbírku máš hezkou, takovou vyladěnou (tedy, až na ty dvě poslední katalogové, které nude barvu viděly opravdu jen z rychlíku a z fotky na mne působí hodně oranžově :))

    Možná se tagu chopím, líbí se mi! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty hnědé jsou strašné, s odpuštěním... :D
    Ale zato se mi strašně líbí ta Body shop, ten odstín je parádní. :)
    Tag jsem ještě nedělala, takže poslední určitě nebudeš. ;) Jen nevím, zda ho mám dělat, moc zajímavých značek a rtěnek asi nemám... Byť je jich víc než Tvých. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám sice rtěnek ve sbírce víc (svou zásluhu na tom má paletka s deseti rtěnkami od Inglotu), ale na sebe je teda moc nepoužívám. Zatím jsem dospěla jen do bodu, že beru na milost Lipcolor Butters od Astoru, ty vlastním dokonce ve dvou odstínech a oba je mám moc ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Počkej, budeš litovat a koukat jako sůva s nudlí (ne z nudlí)!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Ženy! Jen do toho! An., Ilka, Katushkaa - pokud do toho máte jen trochu chuť, šup šup! :)
    Ty taky, sůvo, Ti to tu pak zveřejním :D

    OdpovědětVymazat
  6. Miláčku, zdraví Tě eM blogitídou schvácená, přiznávám :-). Ale zas jsi to napsala móc hezky, já se, co se rtěnek týče, stala ženou teda až v 37 letech hahá....lepší pozdě nežli později...takže chápu, že sbírečka rtěnek není u Tebe obsáhlá, ale přesto jsem u Tebe objevila jednu, kterou chci a jdu si o ní počíst. No jo blogitída potvrzena. Ale fakt už jsem na ni myslela předtím na tu L´Oreálku :-)
    Stejně mě nejvíc rozesmála ta sůva z nudlí, bože holky já Vás miluju :-DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ještě abych se obhájila jako trošku - do té Revlonky Berry Smoothie jsem se zamilovala kvůli Tobě !-) a to tak, že už ji mám skoro fuč a ještě se mi trochu poničila častým taháním všude sebou, tak jsem si nechala dovést z USA novou - máááániak :-)). Ale díky Ti za to Romanko!

      Vymazat
    2. Ahój eM! Ty žiješ! Já už se o Tebe bála... Až ve 37? Šmankote, tak to mám ještě času :D Pokud by se Ti ta L`Oréalka zalíbila natolik, že bys jí u sebe poskytla domov, doufám, že poreferuješ (a pokud ji nebudeš mít ráda, tak mě prosím neproklínej :))
      Moje Revlonka je na tom obrázku vytažená úplně nadoraz, taky jí zas tak moc nezbývá. Mám ji ráda, ale asi půjdu příště do jiného odstínu nebo značky nebo nevím. Mám ráda změnu :)
      Drž se, malá moje. My Tě taky milujeme! :)

      Vymazat