Počet zobrazení stránky

neděle 15. září 2013

Jane's Handmade Soap

Ahoj, ahoj,

Protože prostě nejsem schopná nafotit fotky pro svůj článek, který už tři dny čeká na zveřejnění, a pc jsem beztak zapla naposledy asi tak před týdnem, musím maličko pozměnit plány a tvořit s tím, co mám. 

Myslela jsem si, že s tím ještě posečkám, ale ne... Učiním to prohlášení už dneska. Veřejně přiznávám svojí úchylku na přírodní a ručně vyráběná mýdla, která v posledních týdnech nabyla rozměrů zcela monstrózních. Všechno to začlo samozřejmě s mýdly z Lushe. Moje první "Honey, I Washed The Kids" - mýdlo se včelí pláství nahoře, no to mě podržte. Chytré, že? A jak krásně to vypadá! No a další... Mýdlo s pískem! A kytičkama! A strouhaným kokosem! Wooow! A jak to všecko voní! ...už jsem vás taky aspoň trochu nakazila?

Přiznám se, že tuhá mýdla jsou mi mnohem sympatičtějši, než sprcháče nebo mýdla tekutá. Na mě působí tak jako... opravdověji... přírodněji... líp umyjou. A navíc mají to kouzlo "domácí výroby", které pořádně neumím popsat. Působí tak jako... tajemně trochu. Ne?Naproti tomu normální komerční mýdla, co seženete za dvacku v drogerce, na mě působí zcela odpudivě. 

Loni v létě na festivalu jsem náhodou narazila na značku Save Some Green...a neodolala (hlavně tomu príma panu prodavači :)). Nakoupila jsem tam mýdla snad pro celou rodinu... A minimálně dva její členové si SSG fakt oblíbili a musím jim je teď vozit pravidelně. 

A před pár dny jsem zjistila, že přítelovy maminky kolegyně sestra (stíháte?) sama mýdla vyrábí, i zaúkolovala jsem maminku, aby mi nějaký "vzorek" sehnala. A o tom bude vlastně dnešní článek :) 

Na výběr prý měla ze dvou variant: levandule nebo marocká růže. Vycházejíc z logické úvahy, že levanduli dělá každej a je to nuda, vzala růži. Už jsem se zmínila, že cokoli, co voní jako růže mi smrdí jak bolavá noha a vyhýbám se tomu jako čert kříži? No nic, popojedem. 

Asi týden jsem se nemohla odhodlat ho otevřít, přestože jsem byla děsně zvědavá, jak vypadá uvnitř. Bála jsem se ale, že na mě přeskočí ta... vůně... a já už se toho nezbavím. Ale překonala jsem se a šla do toho! Obětovala jsem se pro vás!! 
Obal to má hezoučkej, to jo. Mýdlo je zabalené v růžovém hedvábném papíru s metalickým potiskem... ale je to trochu škoda, protože člověk nevidí samotné mýdlo. A já mýdlo ráda vidím, když si ho kupuju. Pod hedvábným papírem je ještě jeden tenčí papír - z jedné strany povoskovaný - zabraňující rozpíjení  mýdla do obalu.

A pod ním... ahá, už chápu, proč je mýdlo celé zabalené. Ono totiž samo o sobě nevypadá nijak extra. Spíš tak jako dost obyč. Jemně růžovodnědé, trošku transparentní a vpředu má vyryté logo Jane's Soaps.

A pokud vás zajímá, jaké má účinky, jestli pění, jak moc a zdalipak vysušuje, upřímně vám řeknu, že nevím a ani to zjišťovat nehodlám. Sorry, přes tu vůni já se prostě nepřenesu ani kdybych sebe víc chtěla. Ne-e. Můžu se ale třeba časem optat ostatních lidí doma, jak to vidí oni a poreferovat ;)

Co vy a hand made mýdla? Rádi? Neradi? Nebo snad někdo sám vyrábíte?

Mějte se moc prima a fotky přikládám - jako tradičně, když jsem v bloggeru na mobilu - všechny pod článek. 

X








9 komentářů:

  1. Tak teď už to všechno lépe chápu - tu Tvou posedlost mýdlíčky :-D. Říkáš SSG?? To už i zní bezvadně, no já si snad z lásky k Tobě koupím nějaké to mýdlo :-)...A je dobré vědět, že Ti růže smrdí :-) Chápu, já sice růži můžu, ale když mi něco nevoní tak se nepřemůžu, naposledy mě dostal olej Nerolli, fakt to smrdí a nemůžu pochopit, že to někomu i voní, ale řekla bych, že záleží i na umění mísit vůně - nejen vařit mýdlo :-) páč třeba Neroli s pomerančem mi vonělo pěkně a pak se v tom všem vyznej :-))...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napadá mě, že bych Ti mohla časem zkusit vytvořit nějaké výživné... Ježiš, už to začínám koumat a dávat hodromady ingredience! Ale po růžích vonět nebude, ne-e, promiň. I když vím, že je máš ráda.
      Já bych si normálně drogerkové mýdlo nekoupila, ale ta ručně vyráběná - ach! A míchání vůní a účinků je zas vyšší level, na to se vrhnu co nevidět ;)

      Vymazat
    2. Jé Zlatíčko už jenom ta představa, že bys mi nějaké mýdelko vymyslela je nádherná fakt!!!! Až si založíš mýdlovou manufakturu budu Tvoje první zákaznice, protože já asi spíš budu patlat ty mastičky a mýdelka si budu brát u Tebe .-))). Je to alchymie co? Člověka to chytne a nepustí, že si tam může dát co mu "chutná" a voní a neshánět někde po drogeškách hotový výrobek podle své představy - má to něco do sebe....Tak se těším na Tvé další reporty z Tvého vaření a kouzlení!!! Ať se dílo daří, když je děláno s láskou, tak je výsledek zaručen. Musím říct, že to Tvoje mýdelko se mi vzhledem líbilo více než to Jane´s, až budeš mít vlastní razítečko, tak to bude éňoňúňo. XOXO :-)

      Vymazat
    3. Jupí tak to já Ti nejaký upeču na míru! Fakt mě to strašně chytlo a těším se, až zas budu vařit. Pořád sjíždím stránky a nakupovala bych másla a oleje a vůně a tak :)

      Vymazat
    4. Tak to už v tom lítáš Miláčku :-), protože to samé dělám já - teda momentálně ne, protože už mám nakoupeno !-)), teď už jen začít vařit...se tak těším, na ty naše výrobky..

      Vymazat
  2. Je to trošku jako mýdlo jelen, jestli znáš. :-D A vůni růží taky neprožívám, takže Tě naprosto chápu. :) To, které jsi vyráběla sama, vypadá mnohem líp (a doufám, že o něm taky bude brzo článek, i s podrobným návodem). :-) Ne, já vím, tajné receptury se neprozrazují... Zatím teda zůstanu u své zásoby mýdel z Mýdlárny Leontýnka (mám levandulové - jako každý - a jílové). ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako mýdlo s jelenem mi na první čuch voněl Snowcake z Lushe, ale brzy to byla láska jako trám a je to must have každé Vánoce :)
      Jsem moc ráda, že se Ti moje mýdlo líbí a článek o něm někdy asi taky bude...
      Leontýnku znám z doslechu. Sjíždím teď Fler a Etsy a tak a kochám se mýdly :))

      Vymazat
  3. Miluji Save Some Green a hlásím, že už mám jen jedno a půl v zásobě (a Vánoce za dveřma)!
    Jo a jestli nevíš, kam s tou růží, tak klidně sem. Já ji můžu (asi stárnu, a za chvíli začnu používat "parfém" Volare od Oriflame... :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám taky ráda. A už mám jen půlku. Ale víš, co je super? Zme já si pro ně můžu skočit kdykoli se mi zachce! :-P nicméně naposled co jsem byla v Harvestu, měli na výběr asi jen tři druhy :-/
      Mimochodem - Ty nechceš na Vánoce mejdlo od Romanky? Dobře, píšu si. A to růžový už si zabral Andyho tatínek.

      Vymazat