Počet zobrazení stránky

středa 18. září 2013

Herbalism alias myjeme se bahýnkem

Ahoj, ahoj,

v první řadě - úplně jsem minule zapomněla poděkovat vám všem za přání k výročí, užili jsme si to pěkně v posteli, já celý den ležela s migrénou jako blázen a můj muž se o mě staral, měnil mi obklady na čele a hlídal, aby mě nikdo nerušil. Inu - né vždycky všechno vyjde tak, jak si člověk plánuje... Ale tu véču jsme si slíbili a dodatečně určitě půjdem!


K dnešnímu článku - poslední dobou se mi zázračně lepší pleť, samozřejmě nemám čumičku jak prdelku, ale s tím neřádstvem, co se mi tam vyskytovalo ještě před měsícem, se to nedá srovnat. Jsem tudíž celkem spokojená, nestěžuju si a doufám, že se to časem bude jen lepšit :) 

Nemyslete si ale, že jsem objevila jeden zázračný produkt, čáry máry a je ze mě krasava s dokonalou pletí. Zásluhy bych připisovala hned několika kosmetickým záležitostem, jednomu potravinovému doplňku, ale hlavně sama sobě za to, jak jsem šikovná a hezky a pravidelně se o sebe starám ;)

Myslím, že jsem našla ideální kombinaci přípravků, které mé pleti PRÁVĚ TEĎ nejvíc vyhovují. Ale jak všichni víme, pleť je mrcha náladová, takže jsem zvědavá, jak dlouho jí ta spokojenost vydrží. A abych to moc neprotahovala, povím vám o prvních z mých koupelnových kámošů. 

Čistící roláda Herbalism, Lush

Používala jsem ji před pár lety, nedala na ni dopustit... a pak se najednou něco stalo - asi se mi zachtělo změny - a já za ní začla hledat náhradu. To byl ale blbej nápad! Za Herbalism náhrada prostě není. Tečka.



Pro ty z vás, které se v Lushi a těch jejich podivných udělátkách zas tak neorientujete, Herbalism je zelená čistící... hmota... marně přemýšlím, jak bych popsala tu konzistenci... určená pro smíšenou a mastnou pleť. Prodává se v kelímcích po 100g a její použití je trochu věda. Ze začátku vám to bude padat všude kolem, jednou bude kašička moc hustá, pak zas moc řídká, zaplácáte s tím celý umyvadlo, podlahu, dítě, psa, ale jakmile si najdete systém, který vám vyhovuje, budete to zvládat levou zadní. 



Já si vždycky uždíbnu kousek (něco mezi hráškem a lískovým ořechem), rozmíchám na dlani s trochou vody - spíš míň, než víc, vždycky se dá pár kapek přidat - na řídké zelené bláto a tím pak jemně masíruju odlíčený ksichtík. Říkám jemně, protože Herbalism je díky rozemletým bylinkám trochu peelingový a asi se všechny shodneme, že drhnout se pořádným peelingem denně, někdy dvakrát, pro naši pleť není zrovna tím pravým. Já ho používám jednou denně, někdy jednou za dva dny. A spokojenost veliká. Absolutně nechápu, jak jsem bez něj mohla celý ten čas existovat :)

Ofiko je sice určený na smíšenou a mastnou pleť, ale podle mě by neuškodil žádné (možná krom extra citlivé). Vůbec, ale vůbec nevysušuje a ze všech Lushích čistítek (ano, zkoušela jsem úplně všechny) je pro mě prostě No.1.

Složení: Ground Almonds, Kaolin, Glycerine, Chlorophyllin Water, Nettle, Rosemary and Rice Vinegar Extract,Rice Bran, Gardenia Extract, Rose Absolute,Chamomile Blue Oil, Sage Oil, Perfume


Kromě náročnějšího zacházení bych jako mínus viděla i kratší dobu trvanlivosti, obvykle 3-4 měsíce - přesné datum máte napsané na samolepce na kelímku společně s portrétem a jménem človíčka, který vaši roládku vyrobil. Mojí vyrobila Dana. Díky, Dano! Krátká trvanlivost je ovšem daň za to, že používáte kosmetiku s čerstvými ingrediencemi bez škodlivých breberek. Obvykle si kupuju roládky s někým napůl, případně když vidím, že nestíhám spotřebovávat, kousek zamrazím. Problém vyřešen :)


A tohle už jste viděli? :) Exkluzivka Rose Jam shower gel na britském e-shopu. Šušká se ale, že bude i ofiko součástí letošní vánoční kolekce! Já mám ještě pořád zbytek sprcháče z té předchozí várky a nepoužívám ho, chodím k němu jen čuchat, abych ho náhodou nevypotřebovala. (pro eM: tohle je jediná růže, která mi voní... co voní! Můžu se po níc utlouct!!)
 

Co vy a čistítka z Lushe? Zkoušeli jste? Které vám vyhovovalo nejvíce?

Mějte se krásně!

X

14 komentářů:

  1. Zatím jsem nezkoušela, neb mám Lush trochu z ruky a přes českou poštu by to taky mohlo jít měsíc... :))
    Tohle vypadá docela sympaticky, ale na můj loupající se obličej asi nic moc... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani na šupinkujícím obličeji neudělá až takovou paseku, jak by člověk čekal :)

      jeden čas jsem ho používala a po téhle recenzi přemýšlím zase o návratu :D

      Vymazat
    2. Jak říká Katushkaa - myslím, že by Ti vyloženě neplechu neudělal, ale pokud máš sušší pleť, ozkoušej Angels On Bare Skin :)

      Vymazat
  2. Ano, Herbalism byla jedna z věcí, se kterýma jsem se svého času hodně kámošila. Ale ráda bych upozornila, že to neobsahuje jen mleté bylinky, ale taky drcené mandle, a to už mi přijde trochu hard core na to, abych to používala jednou za dva dny. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucie, a myslíš, že ty mandle budou právě ten hard core? Já si třeba dělám doma domácí peeling, který teda není zelený :-), ale právě z mandlí a ovesných vloček - a je to fajn, pravda snažím se to umlít na úplný prášek, aby to bylo jemňounké a u receptu bylo, že prej klíďo každý den - no já to každý den stejně nepoužívám, je to stejná prasárnička, jak popisuje Romča práci s herbalismem :-))

      Vymazat
    2. Pravdu dí, Lucie! Na mletý mandle jsem zapomněla.
      Marcelko, mě nepřijdou mandle ostré (jako třeba meruňky), ale pořád je to peeling. Já si s ním ten obličej spíš tak hladím. A když chci jakože fakt peeling, sáhnu po něčem drsnějším. Max jednou týdně. Teď jsem třeba doplácala St. Ives, ale žádný zázrak se nekonal :-/

      Vymazat
    3. Peeling dennodenně prostě ne. Ani ten nejjemnější. A basta. To si moje čumka nezaslouží, takový drastický zacházení.

      Vymazat
    4. Jsem ten herbalism prubla, neb mám vzorek od Romanky milé a nepřišlo mi to nijak drsňácké, ale mám pleť mrchu náladovou a spíš k tendenci se vysušovat, takže spíš to vidím tak 2x týdně možná 3x - denně asi ne, aspoň u mě...

      Vymazat
  3. Z Lush ještě nic nemám, ale hodně mě láká.. a tohle byl myslím poslední hřebíček do rakve mojí peněženky! :)

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že mě pak nebudeš proklínat! :) ale já mám na Lush vyloženě slabost. Už šest let.

      Vymazat
  4. Ty jsi to tak krásně napsala Romi, přiznám se, že jsem tuhle zeleninku ještě neozkoušela, furt se na ni chodím čučet, ale dneska si dám dávku herbalismu pěkně na večeři :-))), když to tak chválíš - jsem moc ráda, že jsi se svou pletí teď spokojená - já už konečně celkem taky až na nějaké ty hormon-výkyvy,ale to už je běžná praxe...No mám taky pleť mršku náladovou, takže vím o čem píšeš. Já si hned říkala - Romča a růže??? Tak děkuji za vysvětlení - teda ale to mě fakt zajímá jak ta růže voní, když ji můžeš i ty takový odpůrce - ono není růže jako růže některá spíš už voní po tlení, některá je svěží...Jen co třeba u toho Lushe nechápu je, proč to dělají v tak velkém balení, když to má tak malou expiraci nebylo by lepší menší? Tak se měj krásně.Papááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj eM :) děkuju za pochvalu a začnu od konce - myslím, že menší balení by byla nevýhodná čistě z marketingového hlediska a navíc záleží na každém, kolik toho používá a jak často. Používat roládky dvakrát denně, nemám problém to spotřebovat. Tahle moje půlka mi tentokrát vydržela taky nějak málo - asi jsem se v ní příliš rochnila, z té euforie, že ji mám zas doma :)
      Hormony jsou pořád pekny bestie, ale už to není takový drama, jako to bývalo...
      Ta růže je podle mě nepopsatelná, taková sladká, jako marmeláda, optimistická, radostná... Ne těžká orientální nebo babičkovská :)

      Vymazat
  5. Já s Lushem žádnou zkušenost nemám, dlouho plánuju vyzkoušet Mask of Magnaminty, ale tohle taky nevypadá marně... V pevném skupenství se mi to fakt že líbí, krásná zelená barva, ehm ale... na ruce to pak vypadá jak zelený blátíčko s hrudkama. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilko nestuduješ náhodou v Praze? Pokud jo, stav se v obchůdku a řekni si o vzorek MoM. Je to fakt fičák! :)
      (Ono to je zelený blátíčko s hrudkama!! :D)

      Vymazat