Počet zobrazení stránky

úterý 3. září 2013

Co je nového?

Ahoj, ahoj,

doufám, že se máte všichni co nejlépe a nejste ještě příliš zdeptaní těmi články na školní a podzimní líčení, se kterými se v posledních dnech roztrhl pytel. A bude hůř! Muhaha! Já vám nevím, ale podle mě většina blogerek už není školou povinná - nebo alespoň tou, která by začínala 1. září, a přesto to vypadá, jako by pro ně koncem srpna skončilo léto, pomalu i ten svět se chýlil ke konci a naše dny byly sečteny. Já osobně moc žádný rozdíl mezi 31. srpnem a 1. zářím nevidím a data pro mě zas tolik neznamenají. Nicméně se aspoň snažím držet zásady novinek na blogu "někdy kolem začátku nového měsíce"...

Ale ještě než začnu, informace číslo 1: VIVO Cosmetics má právě akci na poštovné zdarma do celého světa při objednávce nad £20. Jak dlouho potrvá netuším. To jen tak, kdyby vás to zajímalo. 

A teď už k novinkám v mojí koupelně.

Minulý měsíc byl pro mě zcela nenakupovací a zakázala jsem si pořizovat si cokoli jiného, než to, co úplně meganutně potřebuju a nemůžu bez toho žít. A vlastně jsem sama se sebou celkem spokojená, takže vy se svými čtyřicetipoložkovými nákupy a slovy "moc toho nebylo..." koukejte a učte se od mistra :)

První dvě věci jsem nutně potřebovala. Fakt.

Výživný lak na nehty Miracle Cure, Sally Hansen

"Doporučené dávkování" - 1 tenká vrstva na nehty každý druhý den. Za tři dny budou nehty pevnější a krásnější. No, jak to funguje na mě jsem psala už nedavno, každopádně teď už se přes den tolik neráchám a brzy budu moct jeho účinky posoudit naplno.

Balzám na rty, Nivea Essential Care

Tahle položka by měla být tak malými písmenky, jak jen je to možné. Upřímně se za ní stydím a původně jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych ji ani nepřiznala... No jo, ale co máte dělat, když vyrazíte kempovat a balzám na rty necháte doma? Naštěstí i ve vesničce Tintagel o asi deseti obyvatelích mají drogerii. A Niveu.


Pleťová voda mi došla, odličovače Apivita mám plný zuby a po bahenní masce jsem zatoužila celkem spontánně po přečtení jednoho článku o maskách... všichni víme, který to byl. Na značku Botanics mě zas přivedla Mitsuuko. No a krom toho - všecky nezbytnosti k péči o pleť potřebuju dvakrát. K sobě domů a k příteli domů. A najednou jsem zjistila, že se mi jaksi nedostává. Takže takovým řízením osudu jsem si domu z Boots odnášela:

100% Organic Rosewater, Botanics

Dvoufázový odličovač očí s ibiškem, Botanics
(Proč? Už jsem zmínila, že nesnáším ibišek? Ale třeba v tom odličovači nebude moc cítit...)

Iontová jílová maska s bílou vrbou, Botanics
Na tu už se těšííím!!!


A pak jsem si koupila novou pastu na zuby od značky Phyto Shield! Teda spíš jsem se ujistila, že Colgate a Oral B a tak podobně ne-e a pořídila si znovu tuhle. Je citrónová, bez fluoridu, netestovaná na zvířatech, je vyrobená na Novým Zélandu a taky píšou, že je "nuclear free" a u toho je obrázek tří bomb. To úplně nevím, co znamená teda :D



No a tím moje nákupy - tedy to, co jsem si fakt koupila - končí. 6 kusů. Žádný blbosti. Žádná dekorativka. Dobře já, ne? Musím se pochválit a udělat si autopašáka!

Ale pak je ještě pár věcí, které se do mojí koupelny dostaly oklikou, případně dřímaly dlouho v šuplíku, než na ně konečně přišla řada.

Těmi probudivšími se z dřímoty jsou:

Vinný šampon, Manufaktura

Vinný vlasový balzám, Manufaktura

Oba jsem měla už dlouho, tak jakože "co kdyby náhodou", je to český, vždycky se to může hodit třeba jako dárek... a nakonec jsem si je sobecky nechala pro sebe. A tady zase funguje "všechno potřebuju dvakrát", takže tohle duo zůstává v koupelně u mě doma. U přítele pořád Lushuju.


Mega Rich šampon, Peter Thomas Roth

Mega Rich kondicionér, Peter Thomas Roth

Hotelová kosmetika, ke které jsem přišla na svatbě kamarádů. Po svatbě jsme totiž přespávali na hotelu, ale vzhledem k tomu, že se jednalo jen o jednu noc, vlasy jsem si nemyla a šampon i kondyš si ze zvědavosti odnesla domů. Baví mě zkoušet nové věci, i když o hotelové kosmetice si moc nedělám iluze.


Oční linky, Dior, odstín 033 Metallic Silver

Oční stíny Smoky Eyes, Bourjois, odstín 16 Gris Party

K těmhle dvěma věcičkám jsem přišla... no... ehm... jak slepej k houslím :))


A to je dalších 6 "novinek".

No a jedna osobní novinka - dneska v noci se přítelově sestře narodil mrňoulínek, takže jsem... hm... něco jako teta! :D

Zaujalo vás něco a chtěli byste časem recenzi?
A co je nového u vás?

Mějte se krááásně jak jen to jde.

x








17 komentářů:

  1. Ta pasta mne velmi zaujala? Je "dobrá" a opravdu osvěží dech a vyčistí zuby? :D Drogérkové pasty nesnáším, teď mám zrovna na cestě nějaké z Biooo, ale další tip se vždy hodí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neni moc větrová, takže na nějaký veliký osvěžení dechu to není, ale chutná moc dobře :))

      Vymazat
  2. Hezké novinky. S tím začátkem září souhlasím, taky moc nevidím rozdíl a nevím, co všichni blázní. :)
    Nivea balzám je něco jako ostuda? Asi nerozumím, proč... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já rozdíl vidím, a to hodně velký, a kdo ho nevidí, ať si jde zkusit pracovat do jazykovky, nebo vůbec do jakékoli jiné školy. :)
      Nivea balzám je... potupa. (Já bych ho teda zbaběle zatloukla, máš můj obdiv, Romanko.) :D

      Vymazat
    2. Vysvětli mi prosím, Lucie, kosmetický rozdíl mezi srpnem a zářím pro zaměstnance jazykovek :-P Ale jinak děkuju za podporu a obdiv.
      An. - mrkni zpětně na můj Antiwishlist - a u balzámů na rty to platí dvojnásob. Být nucena vyměnit Crazy Rumors za Niveu? Málem jsem to psychicky neunesla! :D

      Vymazat
    3. Jo, pro mě tím 31. srpnem prostě končí léto. :( Takové to léto léto. Tak to je takový kosmetický detail. :)

      Vymazat
    4. Jistě, školní rozdíl je druhá věc, ale to se týká jen zlomku blogerek, které to zmiňují. :)
      Pokud to mám tak brát, tak letos léto skončilo už tak kolem 20. srpna, kdy začalo tohle pošmourné a vyloženě podzimní počasí. :)
      Ale je fakt, že tolik let to pro mě bylo přelomové datum, takže to tak nějak zůstává vryté. :))
      Aha, jistě, už to s balzámem chápu, děkuji za objasnění. :) Ale nouze Tě omlouvá. :) Já bych taky bez balzámu nepřežila. :)

      Vymazat
  3. Mně zaujal mrňoulínek a prosím časem recenzi na něj. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. presne taku istu vzorku kondicioneru Mega Rich, Peter Thomas Roth som si priniesla z jedneho skotskeho hotela:) velmi pekne vonia a vlasy som mala po nom uplne jemne a hladke, takze celkom fajn:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Jé! Tak to se na něj začínám i těšit! :)

      Vymazat
  5. Ahoj Romanko, budu se od Tebe učit pilně, jak nenakupovat, protože tento měsíc v září jsem si fakt řekla, že budu minimalistka, budu šetřit a nic nepořídím....:-) Jdeš mi krásně příkladem. Jinak já vidím rozdíl jen v tom, že mi děti šly zas do školy, tím pádem klidná rána jsou v čudu, chystám svačiny a dostávám od nich domácí úkoly!!!! co musím všecko zařídit a zaplatit a řvu, že jsou dost velké, ať si to zařídí samy....Jinak spíš cítím ten podzim ve vzduchu, jinak to neprožívám :-)...Jó a prosila bych si recenzi na všecko od Botanics, PLS. Papa a krásný den čerstvá teto - gratuluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro Tebe cokoli, má drahá! :)) Měj se co nejkrásněji to jde a pozdravuj doma x

      Vymazat
  6. jsem tam sice nebyla jmenovaná, ale mám pocit, že bych měla asi číst lépe mezi řádky. nebo co teda?

    no a mezi srpnem a zářím podle mě žádný rozdíl není!

    OdpovědětVymazat
  7. Pekne si nakúpila, inak citrónová bezfluoridová pasta je môj sen :) A šampóny PTR sú vraj skvelé, dúfam, že bude recenzia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívej se po té pastě, třeba se dá u vás taky sehnat :) Tahle je dobrá, moc mi chutná :D
      Šampony píšu na seznam a recenze bude - nebo alespoň na to, co poznam ze vzorků :)

      Vymazat