Počet zobrazení stránky

neděle 1. září 2013

Bye bye, baby...

Ahoj, ahoj,

předpokládám, že jste si nikdo nevšiml absence spotřebovávacího článku za červenec, tak to taktně přejdeme a vrhneme se rovnou na srpen, jo?

Zrovna si říkám, že se tentokrát ani nedržím svého "nebudu doma schovávat prázdné upatlané lahvičky"... normálně jsem si je schovala a pak pěkně všechny nafotila. Přecijen je asi lepší, když víte, co si pod těmi názvy máte představit.

A je toho hodně. Jakože hodně hodně. Jakože - na mě hodně hodně (to je asi nejpřesnější). Přijde mi, že se vším hrozně šetřím, nejradši bych používala všeho jen maličko, aby mi to vydrželo dlouho, a kdykoli někdo přijde s tím, že spotřeboval 200ml lahvičku toneru za měsíc a půl, zůstanu jen nevěřícně zírat. Jen se omlouvám, že jsou fotky trochu přesvětlený, moc se mi to focení dneska nedařilo.

Tak hurá na to! 

Hned na úvod - dvě bodyshopí mazátka na tělo. Nechápu, jak se mi to povedlo, ale jsem na sebe pyšná. 

:) Tělové máslo s vůní brazilského ořechu, The Body Shop

To mi vydrželo asi rok a půl. Bez legrace. 
1. Jsem líná se mazat
2. Nepotřebuju se mazat, protože mě pleť po sprše nesvědí, nepne a nevyvádí ani jiné neplechy. 
=> když už se mažu, dělám to proto, že se mi chce (a to není tak často)
3. Řada s vůní brazilského ořechu byla naprosto božská a té nebeské vůně jsem se nemohla vynačuchat! Ale byla už před dlouhou dobou stažena z prodeje, tudíž tenhle zázrak byl poslední svého druhu na celé planetě - a pak ho jen tak vypatlejte, žejo. No to by teda nešlo. 

Na začátku léta se ale objevila tahle řada znovu a mé srdéčko zaplesalo. Jenomže! Doma jsem měla ještě tohle máslo, takže co s tím? Rychle ho vyplácat, ať si můžu pořídit nové. (Vidíte v tom ten oslnivý myšlenkový pochod?). Takže tady je. Prázdná krabička. A co je na tom "nejlepší"? Ta nová řada voní úplně jinak, než ta stará a můj nosánek ji shledává velmi průměrnou, celkem nezajímavou. To jsem samozřejmě zjistila až když jsem svůj starý poklad dopatlala. Tak. 

:-/ Zkrášlující olej s vůní čokolády , The Body Shop

Ne, fakt nevím, jak se to jmenuje česky a vhodný ekvivalent k původnímu "beautifying oil" mě nenapadá. Koho ano, sem s ním. 
Čokoládová řada je další ze série "aspoň něco s touhle vůní mít doma prostě musím". Po čoko peelingu, který byl na celém těle prostě boží (kromě zadku, na kterém mě vždycky štípal) jsem vzala olej na tělo, pleť, vlasy... Všechno vám zkrášlí!  Já ho dávala jako zábal na vlasy, ale nic moc nedělal. Taky jsem ho používala na masáže, ale moc neklouže (divný, ne, je to olej!). A sem tam jsem se s ním namazala po holení, ale to taky nic nedělal. Nebylo co, anžto ani po holení se u mě žádné nepřístojnosti nedějí. 

Přesto ho ale nezatracuju. Voní božsky, ale jinak si o něm asi nic nemyslím.


A ještě jedno mazadlo

:)) Bio kokosová péče, Caffe Latte, Saloos
Výhra v giveaway u mé milé S. :) Chvíli jsme se tak jako vočuchávali a voťukávali až z toho najednou byla láska jako trám! Já, můj muž a Saloos. Takový milostný trojúhelník. A protože jsme si naši novou lásku vzali do postele a neuvědomili si, že je to kokosový olej, který - kdo by to byl řekl - při vyšších teplotách taje, vylila jsem si ho při otvírání skoro půlku do klína, na postel, peřinu, muže, prostě všude... Hovado, fakt, nejradši bych si nafackovala.


:-/ Odlakovač pro slabé nehty, Cutex

Prostě odlakovač, no... Normální, v pohodě. Co jinýho říct?

:-/ Levandulová pleťová voda, Simply Skin Food

Pleťová voda prostě, no... podle mě nic kromě dočištění pleti po odlíčení nedělají a všechny jsou na jedno kopyto. U téhle jsem se těšila na levandulovou vůni, ale přišla mi trochu říznutá něčím jiným, ne příliš lichotivým. Měla jsem ale aspoň dobrý pocit z toho, že si na sebe nedávám žádný fujtajbl. Posuďte sami: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Geraniol, Limonene, Linalool.


:) Intimiss, Aromaterapie Karel Hadek

Oficiálně "speciální multiaktivní intim balzám", v mém podání "regenerační a výživný noční krém". Psala jsem vám o něm už kdysi dááávno tady

:-/ Invigorating Apricot Face Scrub, St. Ives

Tak jsem si ten zázrak, o kterém básní každá správná blogerka, taky pořídila. V mini balení 30ml na zkoušku. A teda dámy - co na tom jako všechny máte? Je prostě úplně normální, dost hrubý, takže se s ním musí opatrně, a nevšimla bych si, že by s tou pletí dělal nějaké čáry máry. Jsem celkem ráda, že jsem ho dopotřebovala (vydržel mi docela dlouho) a myslím, že další si kupovat nebudu...


:( Deodorant/Antiperspirant Dove Original

Ke spoustě deodorantů se u nás dělají kabelková balení a já je miluju. Komu by se chtělo s sebou tahat pixlu jako kráva, když může mít tohle roztomilý mrně? Ale! Roztomilostí to v tomhle případě taky končí. Dobře, ještě fajn typická Dove vůně je bodem k dobru. Jenomže nejen, že nepomáhá proti zápachu, ještě se úplně blbě nanáší a ať třepu nebo netřepu, lítají z toho hejna bílých vloček, které sedí na kůžu jako povlak. Je to hrůza a děs a už nikdy víc!

To by tak nějak bylo... a teď ke vzorkům a pytlíčkům

:) Kondicionér Happy Happy Joy Joy, Lush

Fajn, příjemný, hutnější, ale nezatěžuje vlasy. Efekt mi přijde podobný jako u mého milého American Creamu (taky Lush), nevoní mi ani jeden (AC - příšěrně silná vanilka, HHJJ - jasmín), takže tam je to taky jedna jedna, ale oproti AC je nesrovnatelně dražší, takže za mě prostě i nadále AC.

Dva krémíky na čumák od Lush, jejichž krabičky jsem už s novým obsahem poslala dál:

:) Vanishing Cream a Cosmetic Lad - oba fajn, příjemné, dobře se vsakují, CL mnohem líp voní, fakt krásně, ale VC taky nevoní zle. CL je ale výživnější a moje pleť si s ním rozuměla líp. Je kandidátem na můj nový pleťový krém.

Dva oční krémy

:) Leci Carre, Aromaterapie Karel Hadek

Dostala jsem mega vzorek od ségry, ze začátku jsme si nesedli ani trochu, přišel mi na mě moc hutný, ale postupně jsme si k sobě celkem našli cestu a používala jsem ho ráda. A krááásně voní!

:-? Gin Zing Eye Cream, Organics

Tak jsem ho taky zkusila! A jako hustýýý! Nějak nevím, jak se k němu postavit, abych pravdu řekla. Vzoreček to byl opravdu jen pidi, ale ty třpytky a lesk jako blesk (ten měl asi simulovat to rozjasnění) no... já nevím. Asi až za pět let dodělám svůj Clinique, budu muset zkusit tuten, abych si na něj udělala názor :)


Tak i já začínám trochu koketovat s tou Asií. Ale jen opatrně.

:( Black Sugar Mask, Skin Food

Tahle maska ale vůbec není maska a její použití se mi vůbec nelíbí. Je to černý, je to hezký, ale je to peeling!!! A pěkně vostrej, doslova! Když se mi podaří jemně rozpustit krystalky cukru, děsně to lepí a vůbec je to celý takový divný. Prostě jsem čekala něco jinýho a jsem zklamaná. Pro mě maska = relax, odpočinek. Tohle to, tahle věc = stres a hysterie. Díky, nechci!

A abych nekončila tak negativně...

:) Self-Heating Sauna Mask, Garnier Pure

Je voňavá, hřeje jako blázen, čistí, zjemňuje pleť, nevysušuje a dá se používat i ve fofru, protože správně by se na pleti měla nechat jen 3 minuty. Jo, jo jo. Brzy jdu pro další. Jen je škoda, že se prodává jen v "dvoupytlíčkách" a ne třeba v tubě. Hned bych si ji koupila.


Určitě jsem ještě na něco zapomněla... tak to přidám do příštího měsíce (když si vzpomenu). Ale už teď vím, že příští měsíc bude určo nějaká dekorativka. Z toho mám vždycky super pocit, když spotřebuju něco dekorativního. Jsem na sebe pak nesmírně pyšná :)

Co vy? Spotřebovávali jste v létě nebo jste spíš nakupovali? Ani mě se nákupy nevyhly... ale o tom až příště :)

Mějte se krásně!

x

9 komentářů:

  1. hele, já se taky celotělově mažu jenom, když chci... což je třeba jednou za měsíc. taky mě nikde nic nepne a prostě nemám potřebu se mazat. i když v poslední době tomu přicházím na chuť.

    jo a že někomu vydrží pleťová voda měsíc taky nechápu, já mám běžnou lahvičku minimálně na půl roku denního používání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se mnou někdo tyhle dojmy sdílí. Koukala jsem teď na Tvojí spotřebu... A pak znovu četla svůj článek začínající tím, že je toho hodně HODNĚ! :D fakt mě bavíš!

      Vymazat
  2. Zajímavé dojmy... :) U toho Dove mě to celkem udivuje, mně jejich spreje vždycky fungovaly dobře, ale je fakt, že tenhle jsem myslím nikdy neměla... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to taky docela překvapilo... Je možný, že to byl nějaký vadný kus nebo nevím :( ale znovu to zkoušet nebudu.

      Vymazat
  3. Krášlící olej? Rozhodně vypadá zajímavě. :) S tím mazáním těla to mám dost podobně, přísahala bych, že můj kokosák od Baley je bezedný, ach jo. :-D Deororantu od Dove mám bohužel plný balení, použila jsem ho dvakrát a už nikdy více. :-/

    Díky za tenhle článek, po zhlédnutí TUNY spotřebovaných věcí u trb mě taková normálnější spotřeba aspoň trošku uklidnila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty oleje mají ve všech vůních, když ho použiješ (třeba teď v létě), nemusíš už používat voňavku :) co Ti nevyhovuje u toho Dove, Ilko? Dělá Ti totéž, co mně nebo nějakou jinou neplechu?

      Díky, já si myslela, že toho mám hodně a hned, co jsem to publikovala, koukala jsem k trb. Haha, ta mě vždycky uklidní, že jsem ještě celkem normální :))

      Vymazat
    2. Co mi dělá Dove? To stejný, co Tobě, mračno bílýho prachu (měla jsem pocit, že mi v pokoji začalo lokálně sněžit!), zasviněný oblečení a jako bonus navíc, proti pocení vůbec neúčinkuje, spíš mi přišlo, že jsem se při "normálním provozu" zapotila mnohem víc než obvykle (klidně to ale mohlo být tím, že jsem byla nervní z toho, co za hnus jsem si to pořídila, no). :-D

      Vymazat
  4. no víte co jako... kdo umí, ten umí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahaha! No, počkej, brzy budou moje nákupy... takový to "šetřím, takže tenhle měsíc si nekoupím VŮBEC NIC!!!" :)

      Vymazat