Počet zobrazení stránky

pátek 5. dubna 2013

TAG: Tohle mi fakt jde!

Milé dámy a vy, blogerky, především!

Nemine pár dní, abych se nedočetla na některém z blogů co komu nejde, na co je jaká blogerka totální lempl, jak se která z vás zanedbává, přičemž tyto články sem tam vedou až k úvahám "Proč já vlastně píšu kosmetickej blog? Něměla bych to radši rovnou zabalit?" (Neplatí pro An. z Propadlo do života, ta se ke konci svěřila, že jsou i věci, které jí jdou :))

Spousta blogerek jsou ikony a ostatní k ním vzhlíží jako k znalkyním, kosmetickým guru, expertům v dané oblasti a nezřídkakdy i jako k celebritám, takže předpokládám, že to blogerky dělají proto, aby se přiblížily normálním smrtelníkům (rozuměj "obyčejnému čtenářstvu"). Když si totiž Růža od nás ze vsi přečte, že ani slovutná blogerína XY s několika tisíci čtenáři neumí pořádně udělat linku, je jí hned líp. Růže linky taky nejdou, ale nehází flintu do žita, protože pořád je šance, že taky jednou bude slavná a bude ostatním diktovat, co se nosí a co komu sluší a jestli je ta rtěnka dobrá, nebo stojí za starou bačkoru.

Z tohohle pohledu je TAG o kosmetických záležitostech, které vám nejdou, povzbuzující, motivující a prostě super - a taky dokazuje, že ty, co momentálně - přiznejme si to otevřeně - vládnou kosmetickému světu nejsou hloupé pindulíny předstírající svou dokonalost. Umět přiznat své chyby je prima!

Na druhou stranu - už bylo těhle tagů vážně hodně a pochybuju, že na sebe někdo práskne ještě neco nového. Shrnula bych to větou "99% blogerek neumí namalovat linky, zanedbává krémování po sprše a jediným zvládnutelným účesem je pro ně culík". Proto si myslím, že je na čase zvednout i to naše sebevědomí a pochválit se. Pochlubit se, co nám jde, v čem jsme na sebe pyšné a v čem jsme se třeba poslední dobou zlepšily :) Umět se pochválit totiž není o nic méně důležité než umět si přiznat svoje chyby. Začnu samozřejmě u sebe a "nominace" přidám pod článek.



1. LÍČENÍ

Začnu hned tím, co většině dělá problémy a to je oční linka. Nevím jakým zázrakem, ale já do skupiny "neumím si namalovat linky" nepatřím. Samozřejmě, že vždy je co zlepšovat a ne pokaždé je efekt 100% bezchybný a přesně takový, jak jsem chtěla, ale jsem poměrně schopná si bez většího úsilí namalovat rovné linky a je jedno, jestli tužkou, fixem nebo tekutou linkou. Ocásek se obvykle taky daří a linky na obou očích vypadají stejně nebo alespoň velmi velmi podobně. Poslední dobou ale používám k linkování převážně oční stíny. Vypadají jemněji a přirozeněji a ke mně sedí líp, než tvrdé linky á la BB.

(Tip: pokud nemám svůj den a linka né a né vyjít, jak já chci, prostě jí rozmažu a vypadá to pořád dobře)

Tohle bude chtít ještě trochu cviku... :)
2. VLASY

I když si na ně stěžuju, mám je moc ráda a jejich péči nezanedbávám. Šampon a kondyš je samozřejmost, cca 1x týdně maska, 1x měsíčně olejový zábal. Snažím se je nezatěžovat víc, než je nutné, takže pěnové tužidlo doma mám, ale spíš tak nějak na ozdobu, výjimečně je stříknu trochou laku (to když je jednou za dva týdny vyfoukám) a občas přidám do vlhkých vlasů pár kapek Nuxe oleje (článek TADY). Jednou za půl roku usoudím, že by mohly být trošičku rovnější, tak je vyžehlím, ale dělám to vážně tak málo, že věřím, že to na ně žádný dramatický vliv nemá.

3. NEHTY

...mám v hrozné kvalitě, přestože lakuju výživným lakem a poctivě beru vitamíny. Ale i tak se je snažím nosit udržované, krátké, zapilované lehce dokulata a pokud lakuju barevně, nikdy, ale vážně nikdy nenosím oprýskaný nebo oloupaný lak. Jakmile vidím, že už to "není ono" a nějaké loupání brzy hrozí, prostě si tu minutu najdu a nehty si odlakuju. Oprýskaný lak je podle mě horší než většina ostatních neduhů včetně obtisklé řasenky a roztřepených konečků (a to je obojí dost hrůza!)

Jo a mimochodem jsem i celkem šikovná na zdobení nehtů :)

4. UŠI

Jo! Po každém mytí vlasů vezmu uchošťoury a poctivě si čistím uši. Zní to jako blbost? Nevěřily byste, kolik lidí to nedělá.


5. CVIČENÍ

...počkám, až se moje sestra a jí podobní dosmějou... a ano, vážně jsem začla cvičit! A sama tomu nevěřím. Nicméně strávit deset minut denně na takový tý vibrační mašince, na kterou si stoupnete a ona s vámi klepe a pak udělat pár sedů lehů je v mých silách a hodlám v tom pokračovat. Se svými pětačtyřiceti kily mě žádná touha po hubnutí nebo tvarování postavy nežene, ale po roce a půl nicnedělání je rozhodně zas potřeba začít se sebou něco dělat.

6. ŠTĚTCE

Přestože je to děsná otrava a fakticky mě to nebaví, snažím se prát štětce 1x za týden až dva, což je u mě megaúspěch! (Ještě teď vidím maminčino zděšení, když jsem jí poprvé v jejím životě vyprala štětec na pudr a ona mě seřvala, že jsem ho namočila a tudíž určitě úplně zničila.)

A na závěr ještě v čem jsem se zlepšila:

  • snažím se víc pít - jde to pomalu, ale jde to
  • věnuju víc pozornosti svýmu obočí - prostě proto, že výraznější obočí mi sluší :)
  • dost jsem se zlepšila v používání rozjasňovačů a tvářenek - nedávné skóre co se počtů týče, rozjasňovače:tvářenky 0:0, momentálně je to 3:5
To bychom měli... Doufám, že se článek líbil, motivoval a co by to bylo za tag bez nominací, žejo? (Všimli jste si, že poslední dobou když lidi píšou tag, tak vlastně nikoho "netagujou" a tím pádem to trochu ztrácí smysl? Možná vlastně zas tak neví, co to takový tag je...)

Nuže velkou radost bych měla, pokud by na sebe práskly svoje silné kosmetické stránky následující kolegyně, jejichž blogy čtu ráda a kterých si vážím:

An z http://hellobeautyczech.blogspot.cz
Labradoora z http://www.labradoora.com
Lou z http://getthelouk.com/
Color Beam z http://color-beam.blogspot.cz
Plum z http://plum-foolery.blogspot.cz/

A jaké jsou kosmetické umy a úspěchy vás ostatních? Napiště mi to do komentářů, nebo samy vytvořte článek na svém blogu a nalinkujte mi ho dolů.

Pokud vás zajímá i to, co mi nejde, dejte vědět a sepíšu článek i na tohle téma :)

Krásný den!

x

15 komentářů:

  1. Jé, děkuji za nominaci. :) Článek určitě sepíšu, ostatně když už se člověk nepochválí sám, nikdo jiný to za něj neudělá. :D
    A uši si čistím možná až moc často... :))

    OdpovědětVymazat
  2. Čištění uší uchošťourem po každém mytí si prosímtě přendej do kategorie "Co mi nejde". To je totiž totální zvrhlost - zeptej se jakéhokoli ušního, a ten Tě profackuje hlava nehlava.
    A co mně jde? Pravidelné a důsledné každodenní odličování, i když třeba přijdu domů ve tři hodiny ráno narvaná jak taška z Makra.
    Jo a kdybys náhodou přemýšlela nad tím článkem, co Ti nejde, a měla málo materiálu, dej vědět, poradím Ti. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věděla, že Ty nikdy nezklameš :-P říká se, že blog je úspěšný tehdy, když má blogerka svého vlastního rejpacího anonyma. Já mám svojí sestru. Nicméně čekala jsem, kdo se první přihasí s tim, že uchošťoury ne-e. No a kdo mě to naučil? Ha? Pořád si myslim, že je to tisíckrát lepší, než ručníkem, co dělala mamka, když jsme byly malý a já měla záněty ucha co měsíc.
      Jo a v odličování jsem se taky vylepšila a jsem skoro stejně dobrá jako Ty ;)

      Vymazat
    2. Já se hrdě hlásím za Tvého dvorního rejpala a vůbec se na to nestydím, takže se nemusím schovávat za anonymem. :) A vůbec, stejně by Tě to nebavilo, kdybys tady měla samý ty Růži ze vsi. :-P ;)
      A jinak mě ty Tvoje články prostě fakt baví. Jakože dovopravdy! :)

      Vymazat
    3. Nebavilo, to máš pravdu :) Jsem ráda, že Tě články baví. Ty mě taky bavíš! :D

      Vymazat
  3. Haha velice jsem se ted pri pátečním poledni pobavila:-)))!!
    Uz jsem to i někde někomu psala, ze "co mi jde" bude nas další tag, jsem moc rada, ze to taky někoho (méně lineho nez ja) napadlo a pustil se do toho - a jeste k tomu jsem nominovana:-)!!
    Rovněž velice děkuju za velice mily mejl, který mi udělal radost uz během dopoledne:-)!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé jsem ráda, že Tě potěšil mail i nominace. Mě zas moc potěšil Tvůj komentář a nemůžu se dočkat Tvého tagu :)

      Vymazat
  4. no skvelé vymyslené. Samozrejme treba sa aj pochváliť. Ja som kozmetický tag o tom, čo mi nejde na svojom blogu nerobila, tiež sa mi zdalo, že ich je už všade dosť. Ale tiež musím povedať, že linky na oči mi nerobia problém, telo si krémujem po každom umytí a vec, ktorú fakt asi neviem, je vypestovať si dlhé nechty :/

    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvele, vitej do klubu, vypada to, ze lidi, kterym jdou linky moc neni :) ale to kremovani Ti zavidim. Ja se donutim jen s tim mangovym maslem, ale bojim se, ze az ho vyplacam, moje kuze bude zas trpet :)

      Vymazat
  5. Krásně zpracováno! A děkuji za nominaci, je to na programu :-)
    Linky my taky jdou, naštěstí, i když někdy není den a taky je rozmazávám. To se ale koukám nepočítá :-)
    A tvoje maminka se asi zná s tou mojí, mamka se taky úplně vyděsila, když mě poprvé viděla prát štětce, prej jestli jsme blázen, že se zničí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji :) tesim se na Tvuj tag! Rozmazavat linky je prej taky umeni ;)
      A maminky jsou koukam stejny :D jeste ze maji ty dcerky, aby jim taky predaly nejaky to moudro.

      Vymazat
  6. Hlásím se do klubu- linky mi jdou, ale bohužel mi vůbec nesluší:-( Ale co mi nejde je jejich rozmazávání, já fakt nechápu, jak to děláte nebo mám moc kvalitní tužky?:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeje a jaky pouzivas? Ja myslela, ze rozmazat linku umi I ti, co je rovne neumi :)

      Vymazat
  7. Moc se mi líbí, jak jsi TAG pozitivně otočila :)..Ty duhové linky jsou bóóží....Vidím to totiž tak, že ten první TAG o nedokonalostech je takové zrcadýlko pro mě samotnou - v čem bych se chtěla zlepšit....a líbí se mi, že i Ty píšeš v čem jsi se zlepšila. Máš mé sympatie...Jsem na tom obdobně se štětci a tvářenko-rozjasňovačema :,zlepšuju se..ale linky asi nedám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) trochu jsem se toho bála, protože reakce mohla být dvojí. Taková, jakou jsi napsala Ty, nebo "Šmarjá, to je ale nána... se taky snaží o něco novýho a vytahuje se, jak je dobrá..." Já si ale myslím, že umět se pochválit a pozitivně nahlížet sama na sebe je fakt moc důležitý a podporuje to zdravý sebevědomí :) No a zároveň s psaním tohohle (a předchozím čtení těch "co mi nejde") jsem se taky pěkně chytala za nos a říkala si "sakryš, tady bych měla přidat, v tomhle bych měla být důslednější, v tomhle bych se ráda zlepšila..."
      Tvůj tag je super, dovolila jsem si sdílet na FB. (Jak tag, tak Abbey se mi fakt líbííí! :))

      Vymazat