Počet zobrazení stránky

pátek 12. dubna 2013

Recenze: Bourjois Healthy Mix

Dobré jitro! :)

Dáme si zas jednu recenzi,dneska na make-up Bourjois, i když se teda přiznávám, že se mi do ní nijak extra nechce a hned vám povím proč.

Už loni v létě jsem se přeorientovala na minerální make-upy - četla jsem o nich všude, recenze byly jedině juchavé, tak jsem do toho šla a nelitovala! Jakmile jsem jednou přišla na to, že na štetci záleží a naučila jsem se ho správně nanášet, milovala jsem ho. Jenže pak mi ruplo v bedně a já usoudila, že to nanášení je nepraktické, nemůžu se s tím malovat v autobuse nebo v autě a že nutně potřebuju tekutý make-up. No a sem tam jak já si něco usmyslím, tak to prostě musí být teď hned a přes to vlak nejede, všichni si trhněte nohou. Šla jsem do drogerie, očumovala, študovala a v nějakém náhlém pomatení smyslů jsem se rozhodla, že Bourjois Healthy Mix bude ten pravý - kvalitní, cenově přijatelný, i ta značka mi byla sympatická, ale zatím jsem od nich měla jen jednu řasenku (a byla prima!). Po mírné neshodě s paní v Boots, kdy jsem se pod tím naprosto nepoužitelným osvětlením nemohla rozhodnout, který odstín je lepší a ona mi odmítla poradit (vypadala totálně v šoku z toho, co po ní chci), jsem se sebrala, šla do Superdrug a tam byli ochotnější.


Vyšel mi z toho odstín N°52 Vanille - druhý nejsvětlejší. Myslela jsem si, že bude možná na mě moc žlutý, já si tykám spíš s růžovými make-upy, no a měla jsem pravdu. Ale není to zas taková tragédie a co se barvy týče je úplně v pohodě nositelný.



Plusy:

  • praktický pumpičkový dávkovač
  • bytelné balení ve skleněné lahvičce
  • přirozený vzhled na pleti
  • solidní výdrž
  • střední krytí



A mínusy... to se ani nedá dát do bodů. To je jen jeden bod. Složení. Že já husa hloupá jsem se na to nepodívala už v obchodě! Absolutně bych nepomyslela na to, že si něco takovýho koupím. Nechápu, z čeho pramenil můj "dobrý pocit z téhle značky". Už je každopádně pryč a mě make-up leží v šuplíku a už ho vůbec nechci používat :( Spousta si asi řekne, že jsem pako a že než jsem si to složení přečetla, používala jsem ho bez problémů. Jasný, to je pravda... Ale představte si, že jíte k nedělnímu obědu hovězí a v polovině oběda zjistíte, že to není hovězí, ale chudák sousedovic Alík. Mně by se teda příčilo jíst Alíka a asi bych ten zbytek na talíři oželela. Já vím, že to může znít jako když počítám jablka s hruškama. Alík by vám v žaludku žádnou paseku neudělal, kdežto složení Bourjois Healthy Mixu vám na pleti může způsobit pěkné nepříjemnosti. No a taky je to o pocitu. Sladká nevědomost, ano. Ale jakmile VÍTE, hned se na věc koukáte jinak...


Závěrem? Pokorně se vracím ke svému minerálnímu make-upu a hledám dál něco, co by se dalo používat i v autobuse a složení by se alespoň trošku blížilo mému ideálu. Nicméně na Bourjois nezanevřu úplně, určitě ho čas od času použiju (až mě to trucování přejde), ale zatěžovat s ním pleť denně se mi vážně nechce. No a komu je složení spíš šumák, tak tomu bych ho klidně doporučila, protože je prostě fajn :)

Máte nějaké tipy na make-upy s přírodnějším složením a fajnovým efektem? Prosím...

5 komentářů:

  1. Já s Tebou naprosto cítím!! Já bych taky Alíka nepozřela :) a spousta věcí takhle už skončila v šuplíku-tím jak více vím....Bourjois není špatná značka, cenově velmi přijatelná, ale co se týče složení má jen pár výrobků, které jsou solidní bez hnusů. Já se chystám na Bourjois BB, složení bez silikonů...ale jinak make-upy nepoužívám...Ono s přírodníma BB i make-upy je potíž - všeobecně co čtu jsou hrozné ty odstíny...

    OdpovědětVymazat
  2. Promiň, ale co tě tak odradilo, co se týče složení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já jsem nešťastná z těch silikonů :( To rozhodně není něco, co bych na pleti chtěla mít každý den - celý den.

      Vymazat
  3. Dík za info o složení. Zrovna jsem si ho chtěla pořídit. Značku Bourjois mám ráda, jejich tvářenky zbožňuji, tak jsem myslela, že i make up bude dobrý. Teď vím, že se mi vlastně ani zkoušet nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za málo :) ale nejhorší je, že se k němu stejně pořád vracím... protože je prostě fakt dobrej, no :-/

      Vymazat