Počet zobrazení stránky

sobota 20. dubna 2013

Co je nového?

Krásné nedělní odpoledne :)

Dneska to bude trošku mišmaší článek o tom, co je u mě nového (a to nejen materiálně).

Věc, se kterou se musím pochlubit hned na začátek, protože z ní mám fakt radost a prostě tak vůbec dobrý pocit, že jsem se na to konečně vrhla. Oil Cleansing Method neboli OCM, o které jsem se poprvé dozvěděla od An Pavelcové (hellobeautyczech.blogspot.com). Čištění pleti pomocí olejů, které by mě mělo zbavit černých teček. Moje pleť je poslední dobou bláznivá, hodně suchá, ale zároveň dost problematická. OCM mě okamžitě uchvátila a věděla jsem, že do toho prostě musím jít! K základnímu ricinovému oleji jsem si stejně jako An pořídila hroznový a už pilně testuju. Zkoušela jsem to zatím dvakrát - poprvé směs na normální pleť a podruhé na suchou, která mi seděla líp. Je to docela fuška a pořádně z toho bolí ruce, ale výsledek je vidět! Tedy né že bych najednou měla ksichtík jako miminko, ale na nose a tvářích mám podstatně míň černých teček a pleť je heboučká a jemňoučká na dotek. Stejně jsem potom měla tendenci si ten nos nípat a - najednou nebylo skoro co! Úplně mě to zaskočilo :D
Nechala jsem svoji pleť hodnotit i přítomnou kamarádku, ta mě důkladně prohlídla, přejela mi prstem po tváři a okomentovala to uznalým: "Hustý!"
Takže v tom rozhodně plánuju pokračovat a v tomhle případě vážně věřím na zázraky :)

Dále jsem objevila zdroj snad všech možných druhů masek Montagne Jeunesse a rozhodla se je všechny postupně ozkoušet. Dneska jsem si chtěla užít odpoledne s olivovou, ale vytoužený relax se nekonal. Zkusím vyplodit samostatný článek se svými dojmy. V řadě ale už čeká zjemňující med a mučenka, hlubokočistící aloe a vrba a antistresová bahenní. Plus v lednici odpočívá lushová Sacred Truth. Jsem teď parádně vybavená :)

Neodolala jsem jarnímu odstínu laku na nehty Gelly Hi-shine od Barry M - 314 Prickly Pear. Krásná plná světle fialová bez zbytečných třpytíček a podobných blbinek. Ach...
(Poznámka: Lakování nehtů po několika sklenicích vína nedopadne vždycky tak úžasně, jak si ten večer myslíte. Bohužel to zjistíte až ráno a jakmile si vezmete brufen, jdete hledat odlakovač.)

Pokukuju po laku Gelly Hi-shine i ve světlejší růžové - a to na růžovou fakt nejsem! - ale jsem zodpovědná a šetřím. Stejně tak rtěnka Rimmel v odstínu Amethyst Shimmer. Nádherná a prej mi fakt sluší! (já si to teda myslim taky ;)) Obvykle to funguje tak, že něco složitě vyberu, zamiluju se, protože vím, že TO JE ONO a navíc jsem výběrem strávila tolik svého drahocenného času! Chvíli vybraný atrikl chovám a hladím, případně nosím v košíku a ukazuju mu zbytek obchodu a vtom mě přepadne záchvat zodpovědnosti, zastydím se a moje vytoužená věcička zas putuje zpátky na své místo v regálu.

Po dlouhé době jsem taky dočetla knihu a došlo mi, jak skvělý je číst. Dlouho sem toužila po trilogii Milénium, až jsem ji loni dostala v češtině od maminky k narozeninám. Jen jsme nějak nedomyslely, že přeprava tří bichlí jako kráva bude trochu náročná - zvlášť když obvykle cestuju jen s příručním zavazadlem... Při poslední návštěvě jsem si ale zvládla dovézt první díl "Muži, kteří nenávidí ženy" a zhltla jsem ho během pár dní. Konečně chápu, co na tom všichni mají a můžu se podívat na film!

Taky jsem se zas konečně vrhla na líčení svého okolí a jsem ve svém živlu. S hrůzou zjišťuju, jak moc jsem toho zapomněla, ale vím, že s tréninkem to zas rychle doženu. Jen mě mrzí, že sehnat kvalitní přírodní dekorativku je prakticky mission impossible.

Co je nového u vás?
Taky některá nakupujete tím stylem, co já? (Teda spíš "nakupujete"?).

Mějte se príma a já jdu za chvíli po měsíci nicnedělání do práce. Strááášně se mi chce!

X

5 komentářů:

  1. Pche, a Magic Box jako nic, jo...? :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s Tebou co se týče oleju - sice zatím neprovozuju OCM,ale už se na to chystám - momentálně zkouším regenerační olej Ylang a jsem vždycky v šoku, že pleť je jak dětská prdelka ale přitom není umaštěná..."Millénko" je prostě dokonalé, já už ho četla dvakrát a švédské zfilmování taky viděla 2x :)..a s tou přírodní dekorativkou máš naprostou pravdu!

    OdpovědětVymazat
  3. BarryM Prickly Pear mám je fakt super a chtěla bych je snad všechny, přijdou mi na nehtech hrozně hezké, takové jiné :)

    Tu OCM chci také zkusit, ale bojím se, že mi ruce upadnou a nezvládnu to denně..

    OdpovědětVymazat