Počet zobrazení stránky

pátek 31. října 2014

New In - October 2014

Zdravíčko!

Doufám, že se máte všichni príma a těšíte se na říjnové novinky aneb co mi minulý měsíc přibylo do arzenálu :) Musím říct, že jsem se s nakupováním držela, to jako jo! Ale stejně se mi to nějak nahromadilo. Dostala jsem totiž veledary, ze kterých jsem ještě teď celá paf! Tak se na to vrhnem, ať z toho zas není článek na sto let:

Lush... moje posedlost, to všichni víte. Začátkem října uvedl Lush svou vánoční kolekci a já to prostě musela všechno vidět, ošmatat, očuchat...a následně koupit! Ale udržela jsem se, koupila jen jedno mýdlo (zatím) a velmi hlasitě a sugestivně vysvětlila příteli, jak ÚŽASNÝ věci tam letos maji a Ježíšek (teda Father Christmas) by mi udělal VELKOU radost, kdyby mi přinesl třeba nějaký ten sprcháč (ideálně všechny, haha!), mýdlo, pěnu do koupele, balistik a tak vůbec. Básnila jsem tak dlouho, až mě musel přerušit a říct, že ANO, už to pochopil! :D

Yog Nog tuhé mýdlo - to je prostě nebeská vůně v kostce, všichni si to běžte koupit, protože bez toho nemůžete žít!
...a dva vzorečky jako dárek: So White sprchový gel a Hot Toddy sprchový gel. Hot Toddy vede, je super!


Yog Nog - neměli byste chuť to sníst?


Miš maš všeho možného...

Yes To Cucumber - wet wipes from Hell!!! Zkoušel jste někdy někdo tyhle ubrousky? Štípe to, pálí to a je to hrůza... píšou na nich, že jsou vhodné na odstranění make-upu, ale zároveň mají ve složení mořskou sůl. Nějak mi to nejde dohormady :(

Barry M lak na nehty, kolekce Silk, odstín Poppy - nááádherný odstín, v lahvičce vypadá jako teplá červená se zlatavým shimmerem, ale ve skutečnosti je to spíš sytá fuchsiová s nádechem do fialova. Schne do polomatu a je fakt krásný.

Urban Decay oční stíny v odstínu Toasted - moje první stíy od UD. Už je mám asi měsíc a ještě jsem se nedokopala k tomu, abych je pořádně vyzkoušela. What`s wrong with me?! Asi nějaká posvátná úcta...

W7 štětec na oční stíny - prostě štětec. Trochu menší a tužší, než jsem si představovala, ale půjde to s ním.


The Body Shop - to je vždycky blbej nápad a já tam koupím věci, pro který jsem původně vůbec nepřišla.

Flanelový...flanel...? Ne, já fakt nevím, jak se to jmenuje česky. Žínka to není, ale je to takový heboučký jemňoučký...cosi...na smytí masky z obličeje, odstranění make-upu atd. Víte, co myslím?

Chocomania toaletní voda - šla jsem pro malinovou, odešla s čokoládovou. Dává to smysl? Nedává.

Křída na vlasy. Růžová. Tak to nedává smysl už vůbec. Ale je hezká... a byla ve slevě...


Objednávka z HQhair. Člověk si od nich jednou objedná REN a oni ho od tý doby neustále bombardujou slevama. Zásoby došly, tak jsem těch 25% využila a ještě jsem dostala dárek k nákupu dvou výrobků značky REN. A to se vyplatí.

Evercalm 3 Clarifying Clay Cleanser - recenze tady

Hot Cloth Cleanser - recenze bude

...a jako dárek dvě cestovní balení (obě o obsahu 50ml) Cleansing Gel Rosa Centifolia - růžový čistící gel a 3-in-1 Cleansing Water aneb micelárka od RENu. Nikdy jsem žádnou nezkoušela, tak jsem na ní zvědavá!



A tohle ke mně připutovalo... ještě jednou děkuji! :-*

Miss Sporty laky na nehty 345 (nááádherná podzimní švestková barva) a 038 (sytě červená s růžovým podtónem)

Upper Canada - přírodní balzámek na rty, o té značce jsem nikdy neslyšela, tak jsem moc zvědavá, jaký balzámek bude.

Himalaya Herbals, Neem and Tumeric Soap. Od HH mám moc ráda pleťovou masku, tak se těším i na mýdlo.

Manufaktura krém na ruce Černý rybíz - moc moc moc jsem chtěla zkusit něco z černorybízové řady a tenhle krémík voní božsky!

Adonis Rose Oil šampon, vůbec neznám a ráda vyzkouším. Krásně voní! :)

Maybelline Expression Kajal tužka na oči v odstínu 33 Black - černých tužek na oči není nikdy dost a tahle je prý prima!


Z kosmetiky jsou na téhle fotce dvě věci, obě od značky Pupa. Slyšela jsem chválu, ale zatím jsem sama nic nezkoušela, tak jsem nadšená! Řasenka Diva`s Lashes vypadá fantasticky, má obří kartáček a takový já miluju! To malý stříbrný, lesklý a elegantníje pak rtěnka Miss Pupa v odstínu 202 - pigmentací mi připomíná spíš Revlon Lip Butters a odstín vypadá velmi nositelně. A pak je tam muj nejoblíbenější typ gumiček, kočičí náušky, minimýdlo a čajíčky :)


A ještě byla přibalená spousta sáčků a vzorečků, takže teď budu zkoušet nový věci jako divá. Už se nemůžu dočkat! :) Ještě jednou děkuju, Zuzi, jsem úplně překvapená a dojatá, jak mě máš přečtenou! :)


A na závěr se mi zbláznila Hanka. Domluvily jsme se, že mi pošle ten Revloní lesk...a co mi poslala? Revloní lesk a další tři hračky na rty!

Silk Naturals Amplifying Lip Glaze v odstínu Fast - nádherná růžovka
Silk Naturals Organic Lipstic v odstínu Romance (jak trefné...) - červeno hnědá, na kterou jsem moc zvědavá
Lavera Glossy Lips v odstínu Magic Red - která je tak hrozně magic, až vůbec není red
Revlon Colorburst 044 Sunbaked - zastřeně nepopsatelná barva, která bude super na podzim


Swatche, zleva: Fast, Romance, Magic Red (magic, že?) a Sunbaked


A pak mi taky poslala vzorky, který si nechala sestra a mlsky (lékořicový - čekali byste to? :D), který sežral muž a prohlásil "I like that girl!". Takže taky ještě jeden obří dík, výměnný obchody s bláznivýma lidma jsou mi potěšením.

Jo a víte co? Taky jsem na tohle téma - October New In - natočila video s vidinou toho, že ze mě bude velká YouTuberka, budu celý dny jen jíst a nakupovat a budu jezdit do New Yorku na výlety. A když jsem to video viděla, musela jsem se hrozně smát! První asi minutu mi dole na obrazovce koukaj psí uši (mrně mi celou dobu sedělo na klíně) a vypadám, že mě to vlastně jako moc nebaví... :D Vůbec jsem netušila, jak hrozně těžký je zapnout kameru, vypadat dobře a zaujatě si povídat sama se sebou! Pokud budu tak odvážná a pokud mi to technika dovolí, uploadnu ho na YouTube a hodím vám odkaz - ať se taky pobavíte. Jo a je to v angličtině :)

Čím jste si v poslední době udělali radost vy? Nebo čím byste si rádi tu radost udělali? A taky máte bláznivý kamarádky?

Mějte se príma!

x

úterý 28. října 2014

Empties - Fall 2014

Ahoj, ahoj!

Asi jste si všimli, že na pár dní blog trošku chcípnul - to proto, že jsem si byla na chvíli poležet v nemocnici (jak možná víte z facebooku), ale už jsem doma, zvládla mě navštívit sestřička s mužem :-*, došel mi úžasný balíček od mé ještě úžasnější čtenářky a kamarádky, můj drahý se o mě stará skoro jako o vlastní... a to všechno na mě působí tak blahodárně, že je mi den ode dne lépe a lépe :) Jen mám pořád trochu bolesti a nezvládám souvisle psát delší texty, takže i tenhle článek bude na etapy a nevím, kdy přesně se dostane na blog. A o čemže to bude? Dlouho předlouho jsem nepsala spotřebovávací článek, dokonce po něm byla i poptávka, takže... tady je!

 Vím, že ten poslední byl na přelomu dubna a května a i v tom dnešním je toho hodně... ale přiznám se, že jsem někdy začátkem léta trochu zvolnila a neschovávala si úplně všechno, co jsem vypotřebovala. Tudíž by toho vlastně mělo být ještě víc. To bylo v té době, kdy jsem si nebyla blogem jistá a nevěděla jsem, kam se vrtnout. Teď už jsem ale snad nabrala druhý dech, spotřebovávací články budou častější a "přesnější" :)

Z dekorativky toho nebylo moc, ale něco přeci jen...

:) Rimmel, Match Perfection kompaktní make-up v odstínu 010 Porcelain jsem sehnala kdysi dávno ve výprodeji za JEDNU LIBRU a měli jsme spolu takový love-hate relationship. V dny, kdy jsem nepotřebovala nic moc zakrývat, spíš jen sjednotit, a neměla jsem moc suchou pleť, byl fantastický! V ostatní dny mi na pleti cuckovatěl, lezl do vrásek, vysušoval a vůbec nevypadal dobře. Odstín byl světloučký, hodně do růžova, SPF15, v šuplíčku pod make-upem měl i zrcátko a houbičku, která se v případě nouze dala i použít. Nevydržel moc dlouho - jakože byl spíš tak jen na pár použití a dolovat to štětcem z těch rohů bylo trochu o nervy... A krááásně voněl! A jestli bych si ho koupila znovu? Já nevím. Něco mi říká, že možná i jo. Zastesklo se mi po tý vůni...

:-/ Crazy Rumors, balzám na rty z řady Brew v příchuti Orange Bergamot - čekala jsem, že bude jako Earl Grey, který s mužem milujeme. Nebyl ani trošku, chutnal divně a nakonec ho zlikvidovala Peanut.

:) Just Pure Minerals - vzorek minerálního make-upu v odstínu Fairly. Ok, ale žádný wow.

:-/ MUA, rtěnka v odstínu č. 5 - jedna z mých prvních rtěnek, baby pink se stříbrným shimmerem! Ale celkem jsem ji i nosila! Teď už je stará a využití bych pro ni nenašla, tak se s ní rozloučím.

:( e.l.f. - ???lesk na rty, odstín Fuchsia Fanatic - po třech letech taky odchází do kosmetického nebe a vůbec mě to nemrzí. Je tak strašně mentolový a na rtech tak pálí, že se to vážně nedá. Barvy jsou nicméně celkem fajn.

:-/ Avon, Glimmerstick konturovací tužka na rty, odstín Mystery Mauve. Co uděláte s produktem, který vlastníte pět let a za tu dobu ho použijete jednou? Přesně tak.

:) L`Oréal, True Match Touche Magique rozjasňující korektor pod oči - takový fajn korektor pro nenáročné. Má štětečkový aplikátor, který jsem zatracovala, ale v porovnání s tím plastovým od Bourjois, který mám teď (recenze), byl tenhle zlatý!

:)) Benefit, BadGal řasenka - pořád moje láska!

:( no name rozjasňovač, tvrdý jako beton, ani nevím, kde se u mě vzal... jako by byl v mý kosmetický sbírce odjakživa.

:)) Natural Collection, kompaktní pudr v odstínu Neutral - to byl snad můj třetí a teď pomalu dopotřebovávám čtvrtý. Je fakt prima a stojí mám pocit £1.99.


:) Alverde tělové máslo z vánoční limitky - bylo moc príma, vonělo - cítila jsem v něm jogurt a brusinky, hydratovalo, nemastilo, nelepilo... co víc si přát?

:) Yves Rocher, Ostružinová sůl do koupele. Byla fajn, taková nostalgická. Ostružinovou řadu YR zbožňuju, jejich vůni jsou používala léta. V UK se ale koupit nedá :-/

:)) Karel Hadek, Intimiss krém - naprosto univerzální krém na všechno, já ho plácala převázně na pleť

:(( Ann Summers, Juicy Lube Candy Floss - lubrikační gel. To může znít trochu random :D ale je to tu proto, abych vám řekla, že kupovat si lubrikační gely v Ann Summers je blbost a abyste to nedělali. Děsně to smrdí, pálí to a je to prostě hrůza. Letí do koše. Nespotřebovanej.

:) The Body Shop, Tělové máslo Brazilský ořech 2x - vůně božská, ale peeling je lepší

:)) The Body Shop, Tělový peeling Malina - ACH!!! (recenze)

:)) Saloos, Bio kokosová péče Caffe Latte - kokosový olej s vůní latté, milujeme ho s mužem oba a při výletech do ČR kupujeme opakovaně


:-/ Superdrug, Antistresová bahenní maska - prostě maska

:) Montagne Jeunesse, Nut Oil Masque - čistící maska s baobabovým a marulovým olejem (maruly - to je to ovoce, kterým se opíjí sloni) - efektem taky prostě maska, ale vůní nádhera

:)) Himalaya Herbals, Purifying Neem Mask - čistící pleťová maska, která je boží, boží, boží a já ji miluju

:( St. Ives, Invigorating Apricot Scrub - meruňkový pleťový peeling, z kterýho jsou všichni paf a já na něm nevidím vůbec, ale vůbec nic. Je hrozně hrubej a beztak nic moc nedělá. Jen pěkně voní.

:) Saloos, Hydrofilní odličovací olej Meduňka - docela fajn, ale to složení mi přijde trochu zbytečný. Jde to i jinak. Líp.

:-/ Botanics, Soothing Eye Make-up Remover - dvoufázový odličovač očního make-upu. Tak jako šlo to, ale znovu si ho nepořídím. Navíc to má neprakticky velkou díru na nalévání, takže toho vyšpíchne hrozně moc, a to složení je fakt "děsně přírodní".

:)) REN, ClearCalm 3 Clarifying Clay Cleanser (recenze) - už mám doma další :)


:(( Bioderma, Atoderm PO Zinc Créme pro velmi suchou a podrážděnou pleť mi ucpala póry a opupínkovala jsem se po ní

:)) Silk Naturals vzorky o těch si můžete přečíst víc tady

:) Ilcsi, Višňová gelová maska - vypadala jako višňová marmeláda, voněla taky tak a na pleti byla moc moc příjemná

:-/ Origins, GinZing Eye Cream - vzorek očního krému... už si ho moc nepamatuju, jen vím, že se neskutečně blejskal a třpytil

:)) Silk Naturals, SuperDefence Serum - recenze

:-/ Karel Hadek, Leciderma Shea Santal - další love-hate produkt. Někdy si tenhle krém s mojí pletí rozuměl jako žádný jiný. Někdy ho moje pleť nesnášela, zamastil ji a ucpal :-/

:)) Ilcsi, Višňovo-trnkový pěnový krém - spíš trochu gelíček, než pěna nebo krém, ale hydratoval krásně, vsakoval se, nedělal neplechu, byl zkrátka príma a ještě k tomu božsky voněl. Až dodělám svůj současný krém od Herbfarmacy popřemýšlím, že se k němu vrátím.

:-/ Dr. Popov, Lnicová mast - docela fajn, občas jsem používala na noc místo pleťového krému pro extra výživu. Za rok se mi ale podařila spotřebovat asi třetina balení a prošel... :-/ Žádný extra efekt na pupínky jsem nezaznamenala a není mi moc jasné, jak může něco se základem z vepřového sádla (které je superkomedogenní) pomoci proti akné a zaníceným boláčkům, ale budiž.

:) Dr. Popov, Rakytela - používali jsme společně s mužem, jemu na suchou pleť velmi vyhovovala (jen se mu po ní ucpávaly póry a musel častěji hloubkově čistit) a celkem se osvědčila i v boji proti projevům seborhoické dermatitidy v obočí a kolem linie vlasů.

:) Lush, Buche de Noel - čistící roládka z loňských Vánoc. Spinkala v mrazáku a až teď jsem ji dopotřebovala. Byla fajn, ale nic super extra. Bavily mě v ní ty kousky brusinek.

:-/ Lush, Angels On Bare Skin - asi nejznámější čistící roládka, které já bohužel nejsem zas tak velkou fanynkou. Označila bych ji za "docela fajn", ale ve finále mi vlastně nic nedělala. Což je asi fajn pro lidi s citlivou pokožkou - jakmile jim produkt "nic nedělá" = neirituje, je to úspěch. Na druhou stranu - člověk, co má citlivou tlamku, by si ji nechtěl každý den šůrovat peelingovým čističem (i když jemným), že?



:)) The Body Shop, Early Harvested Raspberry EdT - láska moje, naprosto boží vůně, která sice nedrží dlouho, ale naštěstí alespoň není drahá. Tahala jsem ji s sebou přes léto všude.

:) ...a kdyby někdo nevěděl, tak mým nejoblíbenějším deodorantem je Nivea Pearl&Beauty - ideálně ve spreji. Má jemnou vůni, která nepřebije parfém, rozumně funguje (nepotím se nijak extrémně) a nebarví oblečení.

:( Nivea, Stress Protect byl krok vedle. Dělá to skvrny, smrdí to a výdrž není o nic delší, než u Pearl&Beauty.


:-/ Alterna, Kaviárový šampon a Kaviárový kondicionér - neurazí - nenadchne

:-/ Macadamia, vlasová maska - ta profláklá a všemi opěvovaná vlasová maska, Svatý Grál všech vlasatic, které si hledí své hřívy... u mě teda neobstál. Pro mě je to podobně silné jako kondicionér a žádné speciální efekty se po použití nedostavily.

:-/ Natura Siberica, objemový kondicionér - průměr

:) Balea, Oil Repair Express Kur - fajn 

:) Batiste, suché šampony - prima, moje stálice

:) Lush, I Love Juicy šampon - miluju tu vůni, miluju, že je to Lush, ale byl čas na změnu - začal mě trochu vysušovat

:-/ DGJ Organics, Argan Oil Conditioner aneb když jsem potřebovala na svoje pačesy něco silnějšího. Byl fajn, vlasy se po něm rozčesávaly krásně, ale voněl strašně vtíravě a bolehlavově

:(( Pro:Voke Touch Of Silver, suchý šampon - tragédie naprostá, vlasy zacuchal, zplihl a absolutně nijak jim nepomohl. Vyhozené peníze.

:) Toni&Guy, šampon pro zničené vlasy a kondicionér pro zničené vlasy - oba byly fajn, nemyslím, že by mi vlasy nějak extra zachránily, ale těm mým konečkům už beztak pomohly jen nůžky. A ta typická Toni&Guy vůně - tu já prostě miluju!


:)) Vyhazuju už i svoji pinzetu, které je 11 let a svého času mě stála neskutečných 500,-! Byla super, přežila nespočet pádů, ale přecijen má už svůj věk a hlavně - nepinzetuje. Zamačkávám slzu, měla jsem ji fakt ráda.

:( Boots, pilník na nehty - ten taky posvačilo psisko (na pilníky je zatížená! A na balzámy na rty.) A stejně byl hroznej.

:-/ Elegant Touch, odlakovač - fajn, průměr, nic extra spešl, ale ani žádná hrůza.


A to je KONEČNĚ všechno.
Dohromady 60 kousků. A co vy, taky spotřebováváte a jste na sebe pak pyšné? :)

Mějte se príma!

x

pondělí 20. října 2014

M.A.C. Monday: Eye Shadow - Sketch

Ahoj, ahoj!

Dnešní článek je maličko zpožděný a psaný na etapy, ale doufám, že se mi podaří ho publikovat ještě v pondělí. M.A.C. Mondays by totiž při postování článku v úterý trochu postrádala smysl :)

Co tu máme dneska?

Víte, že v M.A.C. jsem zatížená hlavně na oční stíny, takže dneska to bude o jedněch krásných podzimních v odstínu Sketch.

Oční stíny, M.A.C.

Odstín

Sketch

Efekt

Velvet

Cena 

£13 za oční stín v plném balení
£10 za samostatnou náplň, kterou lze umístit do paletky

Obsah 

1,5g

Balení

Úplně stejně jednoduché a krásné jako u Naked Lunch.





Konzistence

Stín je pudrový, celkem suchý. Nabírá se dobře a překvapivě vůbec nepráší.

Odstín

Oficiálně "burgundy red shimmer", z mého pohledu rozhodně burgundy, s červenozlatými mikrotřpytkami, které na oku nejsou vidět, a s matným finišem. Nemá v sobě moc té červeno-červené, stín je spíš tlumený, a tak se nemusíte bát, že by vám dělal uplakané oči. Pod vlivem podzimu se mi zachtělo vínového odstínu a tohle je ON.








Použití

Ideálně na vystínování vnějšího koutku nebo místo linky.

Výdrž

Stejně jako Naked Lunch - defakto celodenní, ale nevydrží stejně intenzivní až do večera.

Ani u tohohle odstínu nemám pocit, že bych šlápla vedle, používám ho velmi často - obzvlášť v tomhle ročním období. Príma je v kombinaci s Naked Lunch a Superwatt, třeba jako tady:


Používáte vínové stíny, nebo se jich bojíte?

Mějte príma týden!

x


sobota 18. října 2014

Wishlist - autumn 2014

Ahoj, ahoj!

Už nějaký ten pátek sepisuju podzimní wishlist, tak je načase, abych vyšla s pravdou ven!

Foreo Luna Mini

O nějakém tom čistítku přemýšlím už dlouho. Nejdřív jsme měli jen Clarisonic, ale poslední dobou se s kartáčky na pleť roztrhl pytel. Ze všeho nejlíp mi vychází Foreo a pokud se neobjeví pod stromečkem, přemýšlím, že si ho sama pořídím.
Ale! Jakou barvu?

web

M.A.C. Eyeshadow - Keep Your Cool

...jsou ty nejkrásnější, nejvíc "taupe" stíny na světě a já bych si je tááák přála!

web

M.A.C. Pro Longwear Paint Pot - Constructivist/Groundwork/Frozen Violet/Bare Study/Dangerous Cuvée...

M.A.C. a já... co dodat?

web

Colour Bug - Kevin Murphy, Rose Gold

Viděla jsem ho ve videu Fleur de Force a zamilovala se ještě předtím, než jsem vůbec věděla, co to je a na co se to používá! :) Nevím, jak by vypadal na mých blond vlasech, ale myslím, že by jim akorát dodal trochu záře a mohlo by to být super! (Mimochodem včera jsem zjistila, že už mám docela dlouhý vlasy a potěšilo mě to :D)

web

Štětce Real Techniques

...ten moment, kdy zjistíte, že jeden štětec na pudr, jeden na tvářenku, jeden na konturování, jeden na linky, jeden na stíny, jeden na ztrácení... vám prostě nestačí a potřebovali byste mít každý aspoň dvakrát. Nejlíp mi vychází asi sada Sam`s Picks, ale myslím, že bych využila defakto jakýkoli štětec.

web

Barry M laky na nehty

Rockstar z kolekce Glitterati
Vintage Violet a Ballerina z klasické kolekce
Forest a Orchid z kolekce Silk

Psala jsem o nich už tady a moje touha stále trvá.

web

Nějaká pěkná podzimní rtěnka... možná Rimmel Kate v odstínu 30?

Ještě je na seznamu sérum a oční krém, ale nemám na mysli žádné konkrétní. Uvítám vaše rady... jaké používáte oční krémy a séra?

A co se "nemateriálních" přání týče... silně si pohrávám se dvěma myšlenkami.


1. Soap making blog - vzala bych to od základů přes různé techniky, barvy, design...


2. YouTube kanál spojený s tímhle blogem - což je asi ale hodně odvážná myšlenka a nevím, jestli ji někdy realizuju.

- a v obou případech si nejsem jistá jazykem. Čeština nebo angličtina?

Dejte mi vědět, co si o tom všem myslíte a taky co je na vašich podzimních wishlistech.

A mějte krásný víkend!

x

čtvrtek 16. října 2014

Nail Varnish Tag

Ahoj, ahoj!

Dlooouho jsem plánovala lakovací tag (a ne, ještě pořád jsem neprominula eM, že mě v tom svém nenominovala!!! :-P), protože laky, ty já můžu, a věděla jsem, že mě tvorba tagu bude bavit. Nedavno psaly o lacích i Verunky a mě se jejich pojetí moc líbilo, tak se jimi s dovolením nechám inspirovat a nejdřív vám tu vypíšu, kohože všeho mám doma ubytovaného. Názvy v závorkách značí kolekci, ze které lak pochází (je-li mi známa) a fotila jsem po menších skupinkách, aby laky lépe vynikly. Jo a taky jsem se je snažila rozdělit do nějakých kategorií, což mi moc nešlo, takže jsem to vzala nejdřív podle značek a příbuzenských vztahů a když už mi zbyl jen mišmaš, od každé značky po jednom laku, rozdělila jsem si to, jak mě zrovna napadlo :D

8x Barry M

Barry M Aquarium Collection: Treasure Chest, Caspian, Mermaid, Pacific

Barry M: Duchess (Textured Effect), Prickly Pear (Gelly Hi-Shine), Rose Quarz Glitter, Poppy (Silk)

11x Gabriella Salvete

Gabriella Salvete: Passione (Sugar), Lila (Stars), Clementina (Stars), Foresta (Glitter)

Gabriella Salvete: Horní řada - 109, 114, 113
Dolní řada - 01 (Mini), 137, 130, 133

4x Miss Sporty

Miss Sporty: 151, 150, 302, 410

4x Catrice a Essence

Catrice: George Blueney, Essence: 01 Let it snow! (Happy Holidays), 02 Yummy, Yummy! (Cookies&Cream),
03 Glitz&Glam

4x Oriflame a Avon

Avon: Perfectly Flesh, Blue Water Lilies, Oriflame: Nail White Tip,  Black

2x Marks&Spencer

Marks&Spencer/Autograph: Crystal, Goldmine

2x NYC

NYC: 013 Aqua Mystic (Foil Explosion), 190 Long Time Lavender

 3x L`Oréal a Max Factor

L`Oréal: 102 Macaron Noisette, 204 Budoir Rose, Max Factor: 20 Silver

2x Lancôme

Lancôme: 453 Infusion de Prune, 521M Miss Porcelaine

 8x Ostatní nedrogerkové značky (už je to tady... "moje" kategorie začínají!)

Jack Wills: Berry Sparkle, nails inc.: 072, O.P.I.: Sleigh Ride For Two, Nicole by O.P.I.: Find Your Passion

M.A.C.: Midnight Storm, Zoya: Julie, American Apparel: Rouge, The Body Shop: Rosy Cheeks

3x "Dražší" drogerka

Bourjois: 23 In The Navy, Revlon Parfumerie: Bordeaux, No7: Disco Nights

7x "Levnější" drogerka:

Collection: 67 Desert Rose, MUA: Shade 3, Maybelline ColorShow: 46 Sugar Crystals, SinfulColours: 947 Mint Apple

Accesorize: 38 Aztec, Beauty UK: 21 Grit FX Fabric, Models Own: Dancing Queen

A teprv teď to jdu sčítat. Takže to máme 8+11+4+4+4+2+2+3+2+8+3+7=58
+7 (péče)=65

No, tak to jsem si tak nějak myslela... Kolem 60 laků na nehty. Tak to jsem oproti ostatním blogerkám vlastně ještě docela amatér! (Ano, dobře víte, na co teď myslím... chtělo by to sbírku rozšířit!)

Tak teď už jdeme na ten tag, jo?

Tak první otázka zodpovězena. Laků mám 65.

2. Jaká je tvoje oblíbená značka laků? Jaké značky nakupuješ?

Nevím jestli se dá říct, že mám jednu oblíbenou značku... to asi ne. Ale ráda nakupuju Barry M - mají obrovský výběr, jsou poměrně kvalitní, netestované na zvířatech a moc nestojí.

3. Jaký je tvůj nejoblíbenější lak? Jaký nosíš nejvíc?

Vždycky ten nejnovější! :) Ale z dlouhodobějšího hlediska se ráda vracím k oběma lakům Lancôme, oběma L`Oréal a American Apparel

4. Jaký druh laku máš nejradši?

Mám ráda ty s jemným shimmerem, protože ty obvykle při lakování odpustí cokoli.

5. Jaký druh obvykle nevyhledáváš?

Matné - vůbec se mi nelíbí, krémovky, na kterých je vidět sebemenší nedostatek a ty s velkými třpytkami kvůli tomu utrpení při odlakování.

6. Který lak je tvůj nejnovější?

Barry M v odstínu Poppy. Je neskutečný!



7. Jak skladuješ své laky?

Původně jsem je skladovala v růžovým kufírku s holčičkama, sovičkama a motýlkama, co jsem dostala od ségry, ale ten už je jim malý. Obsadili i krabici od dárkového setu z Body Shopu a ani tam už se pomalu nevejdou...

8. Jaké laky si plánuješ pořídit?

Určitě nějaké z kolekce Glitterati a Silk od Barry M a pak bych chtěla zkusit nějaké opičáky, abych zjistila, cože na nich všichni mají. Mám jeden od Lucifrídy a ten je celkem průměrný řekla bych. U nás se dají koupit kolekce v TK Max za £9.99, naposledy měli ty Muppeťácký, Brazil a Gwen Stefani, tak se asi dojdu znovu omrknout.

9. Kupuješ si odlišné odstíny nebo spíš podobné? Jaké odstíny preferuješ?

Když tak na to teď koukám, asi kupuju pořád totéž dokola. Nejvíc u mě frčí červená, vínová, růžová a tělová.

Naopak nekupuju modré a zelené (vidíte, že v mojí sbírce je jich jen pár). Líbí se mi, ale nesluší mi - vypadám v nich jako by mě vytáhli po dvou týdnech z rybníka :(

10. Mění se tvá paleta s ročními obdobími nebo spíše s příležitostí?

S obojím. Roční období má určitě velký vliv, teď jsem vyloženě naladěná do vínova a celkově po tom létě taková utlumená. Loni v zimě jsem zas milovala třpytkaté - čím kýčovitější, tím lepší.

11. Ladíš laky s oblečením či makeupem?

Taky s obojím :) Oblečení ladím s make-upem, nehty ladím s oblečením.

12. Používáš laky denně nebo jen na speciální příležitost?

Jak se to vezme... bez nalakovaných nehtů na nohou ani nevycházím z domu (a je jedno, jaké mám boty a jestli lak někdo vidí nebo ne), ale ruce si kvůli práci lakovat nesmím, takže na těch si lak užívám jen o víkendech.

13. Jaký lak používáš nejméně?

Těžko říct... Je jich hned několik, které skoro nepoužívám, případně které jsem lakovala jen jednou. Myslím, že všechny laky například na té poslední fotce pod tu skupinu jednou lakovaných spadají.

Ale nejvíc mě asi mrzí ten zlato-bronzový od Autograph - má v sobě úžasné růžové a modré třpytky a  v lahvičce vypadá prostě fantasticky! Na nehtech ale vypadá špinavě rezavo-ošklivě, je úplně průsvitný a mým rukám prostě nesluší :(

14. Máš nějaký vysněný lak, který by sis chtěla koupit?

Ehm... no... všechny! Všechny laky na světě! Ale to bych si pak už nemohla kupovat nový a to by byla nuda. Pokud bych měla říct jeden jediný lak, byla by to pravděpodobně Aurora od piCture pOlish. Ale to byla limitka a už se nedá sehnat, takže smůla. Koukněte aspoň na tu nádheru sem.


15. Kolik jsi nejvíc utratila za lak?

£11 - ten zpropadený M.A.C.

16. Které obaly laků se ti líbí nejvíce?

Lancôme a ty maličké L`Oréalky... jen mě štve, že u nás stojí £4.99 - to je fakt dost :-/

Ale co se skladování týče, jsou nejlepší Barry M a Gabrielly :)

17. Je nějaký lak, který sis koupila víckrát?

Kdysi jsem si kupovala ty červené od Miss Sporty - jsou moc fajn. Teď už ale razím heslo, že život je moc krátký na to, aby si člověk kupoval ten samý lak dvakrát :)

Ták to bychom měli... co vy, lakujete? Kolik máte laků? Kdo je vaším oblíbencem a kdo vás naopak zklamal?

Mějte príma den!

x