Počet zobrazení stránky

čtvrtek 20. února 2014

Recenze: L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss

Zdravíčko!

Nemyslete si, že jsem na blog zanevřela... ale mezi prací, mýdlováním (kterého teď bylo hodně) a olympiádou jsem nějak nemohla najít čas na trochu smysluplný článek a odbývat vás zase tagem nebo něčím podobným se mi nechtělo. Musela tudíž zasáhnout vyšší moc, nadělit mi nějakou tu príma fajnovou chorobu, která mě udrží celej den v posteli a já tudíž budu mít dost času na všechno.

Mám docela resty co se recenzí týče, ale minulý víkend jsem fotila jako ďas, takže teď už jen zbývá sepsat k tomu nějaký to povídání, což by nemusel být zas takový problém. Problém jsou fotky. Vždycky. Obzvlášť v zimě. Těšte se tedy na mix všeho možného od Clinique přes Ilcsi, Hadka a Elemis až po balance me. Dneska to ale bude čistě o dekorativce - o "balzímolescích" na rty, které se u nás objevily teprve nedavno a nějakým zázrakem mě tak uchvátily, že jsem si je pořídila hned ve dvou odstínech.

L`Oréal - Glam Shine Balmy Gloss

...aneb i L`Oréal už přišel se svými pastelkami. 

Kosmetická firma, která nemá svoji řadu pastelek jako by nebyla. Začal s tím Clinique a všichni ostatní se po nich nestydatě opičí. A coby ne? Lidem se to líbí, lidi to chtějí. Mně ale to davové šílenství dost znechucovalo a čím víc firem s nimi přicházelo, tím míň jsem po nich toužila. Až najednou...

Podle mě v mojí koupi hrálo roli několik faktorů. 

1. Je to nový, je to zajímavý...
2. Odstín Sin for Peach byla láska na první pohled a to se mi moc často nestává
3. (tohle je trochu trapas) Bloggerská nemoc - v ČR to ještě není, tudíž je mojí téměř povinností si to koupit, čtenářky s tím obeznámit a sdělit světu svůj názor. Jinými slovy - prostě chci bejt jedna z prvních, kdo o tom napíše, protože až se s recenzemi roztrhne pytel, nikdo už tu mojí nebude chtít číst.
4. Sleva £2 není zcela zanedbatelná
5. Povedená reklama. Protože reklama prostě funguje a ne že ne. Jednoduchá, čistá... Podívejte se sami:

zdroj
V nabídce je šest odstínů pojmenovaných po tropickém ovoci:

909 Mad for Pomegranate
910 Bite the Maracuja
912 Sin for Peach
913 Dare the Dragon Fruit
914 Fall for Watermelon
915 Die for Guava

- tohle jsou názvy pro britský trh, koukala jsem, že v USA se jmenují jinak např. Sin for Peach se v USA prodává pod názvem Peach Pleasure. Pokud se dostanou do ČR, můžou se jmenovat ještě úplně jinak. A v Číně (a možná i jinde) mají i 911 Lust after Lychee.

zdroj


Odstín, pro který zahořelo mé srdce, se jmenuje Sin for Peach. Na obrázcích sice vypadá celkem "peachy", ale ve skutečnosti je to spíš jemná růžová, ideální pro dámy se světlou pletí. Takový ten odstín "moje rty, ale lepší - a lesklejší". Nejautentičtěji vypadá asi na fotce na rtech. Ozkoušela jsem ho, zamilovala se a o pár dní později jsem si došla i pro Dare the Dragon Fruit v bláznivé fuchsiové barvě s modrofialovými třpytkami. Což zní sice děsně, ale ten odstín je boží, fakt :) (Nic na něm nemění ani fakt, že jsem ho na sobě - krom focení - ještě ani jednou neměla, protože se mi jednoduše nehodí k brýlím...)

BALENÍ

Stejné jako 99% produktů tohoto typu: tužka s kulatou špičkou v plastovém obalu se stříbrným nasazovacím uzávěrem, který zatím drží, ale otázkou je jako dlouho - jsem v tomhle ohledu trochu nedůvěřivá. Vysouvá se otáčením spodní části obalu a dá se vysunout a zasunout podle potřeby. Pamatuju se na tužky na oči od Oriflame, které se daly vysunout, ale né zasunout a já z toho šílela.


Stříbrné nápisy na obale rozhodně nevydrží "náročné" nošení v kabelce...


Názvy odstínů jsou na samolepce na víčku, což vítám, protože samolepka drží jak přibitá a nevypadá to, že bych za měsíc nevěděla, co mám za odstín.

L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss: Sin for Peach, Dare the Dragon Fruit

L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss: Sin for Peach, Dare the Dragon Fruit

L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss: Sin for Peach, Dare the Dragon Fruit

KONZISTENCE

Tužší než například balzám na rty od Crazy Rumors, ale měkčí, než rtěnka...

KRYTÍ

Střední řekla bych. Dá se vrstvit, ale zas se to s ním nesmí přehánět, protože jinak dělá kocoury.

FUNKČNOST

Tady nemám co vytknout. Dodá rtům trochu barvy, tak akorát lesku a nevysušuje. A když to řeknu já, že nevysušuje, tak to už něco znamená, protože po většině rtěnek a některých balzámech mám do hodiny rty šupinkovaté.

VÝDRŽ

Řekla bych "nečekejte zázraky", ale mám pocit, že je vlastně ani nikdo nečeká. Vždyť je to balzám/lesk! Navíc ani žádnou extra výdrž neslibuje...

Ve stínu...

L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss: Sin for Peach, Dare the Dragon Fruit

A na sluníčku... (odstíny celkem věrohodné)

L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss: Sin for Peach, Dare the Dragon Fruit

Stín:

L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss: Sin for Peach, Dare the Dragon Fruit

 Sluníčko:

L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss: Sin for Peach, Dare the Dragon Fruit

A v akci na rtech:

912 Sin for Peach

L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss: Sin for Peach

913 Dare to Dragon Fruit

L`Oréal Glam Shine Balmy Gloss: Dare the Dragon Fruit
ZÁVĚR

Sin for Peach nosím skoro denně a miluju barvu, konzistenci, pocit na rtech... A až si pořídím nový brýle (brzo!), začnu nosit i tu fuchsiovou. Slibuju! (Sama sobě.)

Co vy na ně? Líbí/nelíbí? Nebo máte zkušenosti s jinými pastelkami?

Mějte se príma!

x

pondělí 10. února 2014

Právě teď!

Ahoj, ahoj!

Moc bych chtěla napsat recenzi na Cargo paletku, ale to by bylo reálný jedině v případě, že by vás zajímaly fotky pod lampičkou. Venku je totiž apokalypsa a vypadá to, že hned tak neskončí. Déšť, kroupy, bouřky, vítr... Můžete se mrknout tady, jak to teď u nás vypadá.

Jedním okem koukám do notebooku a pokusím se vám tedy nastínit, jaká je u mě situace... (tím druhým sleduju OH). A jaká osnova by posloužila líp, než "předepsaný" Právě teď TAG? :)


Knihy

Momentálně mi dělá společnost Česko-psí Pso-český slovník a BARF Krmení psů přirozenou stravou, snažím se připravit na náš nový přírůstek jak jen to jde :)


Hudba

Tam nic novýho nevymýšlím... v autě se vracíme do přítelových mladých let a posloucháme Busted. A já už nehučím, protože je to fakt chytlavý - třeba taková Air Hostess :) Jinak já zůstávám u soundtracku z Rocky Horror Picture Show, kterým jsem posedlá stejně jako filmem. Kdo neznáte a nebojíte se, vřele doporučuju! :)

zdroj

Parfém

Parfém = problém. Momentálně střídám Big a Comforter od Lushe, ale není to ono. Oba jsou spíš letní, ale já si prostě z komerčních parfémů nevyberu. Voní nebo spíš nevoní mi to všechno stejně a na sobě to nesnesu dýl jak půl hodiny... pak mě začně bolet hlava. Navíc mýmu muži nevoní pro jistotu skoro vůbec nic - kromě lushového Yuzu and Cocoa, ale sežeňte ho, žejo. Takže asi brzy vyrazíme na nákupy.


Make-up

...měním podle nálady. Pleť mám celkem v cajku, takže čas, který ráno ušětřím na maskování pupínků investuju do očí. Jeden den jdu za naháče, druhý den vyrazím se zelenofialovým líčením a metalickým vnitřním koutkem. Nejradši si hraju se svojí Cargo paletkou a objevuju její kouzlo :) A taky jsem začla nosit linky, těmi jsem se dřív příliš neobtěžovala.


Co teď nosím?

Spíš co nenosím! Nenosím čepici a rukavice, ale měla bych, protože je mi pořád zima :( A taky bych si měla koupit deštník. I když je u nás poslední dva měsíce kolem osmi stupňů, bouřky a kroupy jsou u nás na denním pořádku.

zdroj

Jídlo

Jehněčí! Nějak se teď u nás doma zabydlelo. Přes víkend moc nevaříme a když, tak jednodušší jídla, takže si to vynahrazujeme o víkendu. Minulý víkend Andy ukuchtil pomalu pečené jehněčí s mátovou omáčkou a rybízovým želé a k němu restované rozmarýnové brambory, mrkev a pastiňák. Slintám jen si na to vzpomenu :)


Guilty pleasures


Hmm... to jídlo? Jo a pak se taky po letech koukám na Gossip Girl, ale to pššššt!


Štve/ničí/mrzí mě
Déšť a tma
Nedostatek energie
Pád Šárky Pančochové :(
...že nemůžu vykonávat žádný smysluplný pohyb/cvičení
...neplánovaná změna práce s čímž souvisí mnohem méně odpracovaných hodin
Dvě nepovedená mýdla... a štvou mě tím víc, že vím, že chyba nebyla na mé straně :(
Čekání


Raduji se z...

...maličkostí
...toho, když se nám v práci jednou týdně sejde fajn tým
...nového mýdla, které se povedlo!! :)
...víkendového lakování nehtů

Kořeněná levandule

Těším se na...

...naše pejsčí škvrně, které si přivezeme koncem měsíce
...setkání tváří v tvář s nej babami pod Sluncem
...operaci a všechno, co přijde po ní!
Naše malá Peanut - fotka vypůjčená od sestřičky, která nám na ni zatím laskavě dohlíží :)

Wishlist

Herbfarmacy Just Eyes Eye Cream
Ilcsi višňovo-trnkový pěnový krém
Nové brýle


Co se mi honí hlavou?

Že jsem unavená a bez energie a nebaví mě to
Jak to udělat ve středu a v pátek, abych viděla hokej a nechyběla v práci? (Ne, nemáme v práci televizi)
Nápady na nová mýdla, masážítka a balzámky na rty

Dneska jsem byla nezvykle stručná, ale snad to nebyla úplná nuda. Nějak jsem chtěla něco vmáčknout mezi recenze :)

Mějte se moc príma!

x

středa 5. února 2014

Vyhlášení narozeninové soutěže

Ahoj, ahoj!

Včera skončila moje narozeninová soutěž o dvě sady mýdel a já se pochlapila a už mám vítěze!

Prvního jsem losovala z bačkory, napsala jsem na papírky jména a jak jsem tak tou bačkorou kvedlala, abych to pořádně promíchala, jeden lísteček vypadl ven. No není to znamení? Je to znamení! Prvního výherce tedy nevybrala Náhoda, ale sám Osud! A kdo to je? Přeci naše Sabinka!



Druhého výherce jsem vybírala sama - chtěla jsem vás totiž motivovat k vyvinutí nějakého toho úsilí při psaní komentářů. A upletla jsem si na sebe bič, to vám povím. Po dlouhým a dlouhým... a ještě delším váhání jsem vybrala Ivanu Mikuličkovou. Když jsem se rozhodovala, koho vybrat, četla jsem několik finálních komentářů pořád dokola, přemýšlela nad nimi, hodnotila, ale taky jsem zjišťovala, jak na mě daný komentář působí pocitově. A z Ivančiného jsem zkrátka měla nejlepší pocit.

Oběma holkám gratuluju, na Sabču kontakt mám, Ivanku poprosím, aby se mi ozvala na e-mail snowglobe.blog@gmail.com.

Cenu útěchy - poděkování před nastoupenou jednotkou - získává HaLucie za svůj tip na mýdlo s vůní kapřích škvarků!

Ostatním holkám moc děkuju za prima komentáře a budu držet palce příště. Myslím, že nebude dlouho trvat a budeme soutěžit zase! :)

Mějte se moc príma!

x